Annonce
Danmark

Tag det roligt, men skrub ud af sofaen

Den store og dejlige og bløde sofa. Komiker Christian Fuhlendorff finder allerede i første afsnit af sin sofaeksperiment-serie ud af, at han ikke får det bedre af at ligge der. Foto: Christian Korsager Mud/DR

Skat, det er torsdag. Så skal vi se DR og fokusere på vores kroppe!

Dette udsagn kunne indgå i en våd drøm hos programlæggerne i Danmarks Radio, for DR gør nu torsdage til store-krops-dage med to programmer, der fokuserer på kroppen.

Det ene er med komiker Christian Fuhlendorff og tager udgangspunkt i magelighed. Det andet er med sports-vært Josefine Høgh og astronaut Andreas Mogensen og undersøger deres kropslige ydeevne og grænse. Der er tale om to vidt forskellige programmer, men begge om krop på underholdende og inspirerende måder.

Annonce

Programmerne kan i øvrigt også streames fra DR TV, så man selv kan vælge, hvornår man gider se dem.

Der er god kemi mellem forhenværende fodboldspiller og nuværende tv-vært hos DR Sporten Josefine Høgh og ESA-astronaut Andreas Mogensen, når de sammen tester deres grænser. Foto: Kristian Ladegaard/DR

Og apropos at gide. Der er morgener, hvor tanken om tre uger på sofaen lyder som en vanvittigt dejlig ide. At kunne kaste sig i det bløde møbel og blive liggende og slange sig, strække sig, lukke øjnene lidt, læse, høre radio, glo tv og lade tiden passere, mens alle andre skynder sig.

Magelighed - er der noget bedre? Svaret er ja, og det kan Christian Fuhlendorff bekræfte.

I sit "Fuhlendorffs store sofaeksperiment",  skruer han helt ned for motionen og tilsvarende op for inaktiviteten og forpligter sig til kun at gå 1500 skridt om dagen i tre uger.

Inden eksperimentet er han blevet målt, vejet og meget andet, og nu bliver hans fysiske deroute fulgt af sundhedsforsker og professor Bente Klarlund.

Formålet er indlysende. Vi skal forstå alt det dårlige, inaktivitet gør ved krop og sjæl.

Allerede i første afsnit bliver Fuhlendorff lidt grålig at se på. Både humør og energi daler, og mon ikke fedtprocenten, Klarlund i forvejen pegede kritisk på, er blevet meget større, når vi rammer tredje og sidste afsnit i serien?

Trods sin indbyggede forudsigelighed er "Fuhlendorffs store sofaeksperiment" herligt tv, fordi han er sjov og personlig. Han bruger sig selv og sin familie på en underfundig og selvironisk måde, og der er også lagt op til lidt nyttig info til seerne undervejs. Et ufordømmende spark bagi til mere bevægelse.

Hvis skæbnen eller højere magter planlægger at lade mig ende i en situation, hvor det mest naturlige vil være at gå i fuld panik, så lad det venligst ske i selskab med Andreas Mogensen. Den mand er roen selv.


Hvis skæbnen eller højere magter planlægger at lade mig ende i en situation, hvor det mest naturlige vil være at gå i fuld panik, så lad det venligst ske i selskab med ESA-astronaut Andreas Mogensen

Uddrag af klummen


I program-serien "Høgh og astronauten  - min krop til grænsen" undersøger han sammen med  Josefine Høgh, hvad der sker, når deres kroppe presses til grænsen. Men ét er krop - noget andet sjæl, og netop psyken er - bedømt på første afsnit - det mest interessante i programmet.

Mogensen synes at være udstyret med et "bare-gør-det-og-lad-være-med-at-tænke-for-meget-gen", da han skal hoppe ned i vandet fra en - ifølge stuntmanden Lasse Spang Olsen - farlig højde, hvor ALT kan gå galt. Stuntmandens liste over mulige ulykker er meget lang.

Høgh derimod, hun tænker og når at blive bange - også selv om computermålinger har vist, at hun faktisk er udstyret med en større beslutsomhed end Mogensen.

- Jeg bliver ofte spurgt, om jeg var bange, men det er vigtigt ikke at fokusere på frygten, fortæller Andreas Mogensen om sin tur i rummet.

Og det kan vi måske alle sammen lære lidt af. Vi kan mere, end vi regner med, så vi skal bare tage det roligt - men skrubbe ud af sofaen.

Når man kun må gå 1500 skridt i døgnet, er en scooter en stor glæde. Selv for en mand, der endnu ikke er fyldt 40 år, som Christian Fuhlendorff. Foto: Christian Korsager Mud/DR

DR torsdag 6. maj klokken 20: "Høgh og astronauten - min krop til grænsen". Seks afsnit af en halv times varighed.

DR torsdag 6. maj klokken 20.30: "Fuhlendorffs store sofaeksperiment". Tre afsnit af en halv times varighed.

Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce