Annonce
Helsingør

Teaterdrømme tændt: Lokale piger med i professionel forestilling

9 lokale piger spillede i denne uge med i Pigen med Bomberne på Kulturværftets store scene. På billedet ses Cassandra Ida Halberg, Catharina Dodt Fregerslev, Elisabeth Skibby, Elvira la Cour, Laura Berling, Selma Tornehave Kampman, Selma Lind, Silje Juul-Andrés og Vera Mi Fernandez Bachmann sammen med forestillingens turnerende skuespillere og teknikere.
Ni lokale piger spillede sammen med Mungo Park og Teatret st.tv.
Annonce

Ni lokale piger fik i denne uge tændt ekstra godt op for deres teaterdrømme. Pigerne, som til dagligt spiller teater i Teaterbøtten i Helsingør, Ragnarock i Humlebæk og på dramahold via Espergærde og Helsingør Ungdomsskoles fritidstilbud, fik nemlig muligheden for at stå på scenen i den professionelt opsatte og anmelderroste teaterproduktion Pigen med Bomberne på Kulturværftets store scene i Helsingør.

- Det var en mega fed oplevelse, fortæller Silje Juul-Andrés, som har spillet teater i Teaterbøtten i tre år. - Jeg føler, at den her oplevelse har været med til at forandre, hvordan jeg fremover vil spille teater på.

Samme følelse har sat sig i Selma Tornehave Kampmann, som også dyrker sin interesse for teater i Teaterbøtten i Helsingør:  - Det var virkelig fedt at opleve, hvordan et professionelt teater arbejder. Oplevelsen har lært mig meget, som jeg kan bruge i fremtiden, når jeg spiller teater.

Annonce

Forestilling inspireret af terrorsagen om Kundby-pigen

Pigen med Bomberne er inspireret af blandt andet sagen om Kundby-pigen, der blev dømt for terrorforsøg. - Det er ikke en forestilling om pigen, men om vores forsøg på at forstå og forklare, mens vi frygter det vi troede var allermest trygt og ufarligt: naboens datter fortæller Camilla Hasseriis fra Helsingør Teater.

- Og det, at det ér nye og lokale teenagepiger - naboens datter, man ser gå på scenen én for én, uanset hvilken by man ser den i, er ét af de greb, som Tue Biering sammen med Mungo Park og Teatret st. tv. gør centrale i forestillingen, uddyber Camilla Hasseriis

Pigerne (re)agerer udelukkende på sms-instrukser under hele forestillingen, medens de tre skuespillere, Betina Grove, Marianne Søndergaard og Stine Prætorius cirkler omkring dem og fortolker, forklarer og mener.

- Vi kom bare på dagen og fik små instruktioner og nogle timer senere skulle vi på scenen. Det var også virkelig syret at have sin telefon med på scenen. Det har jeg virkelig aldrig oplevet før, fortæller Selma Tornehave Kampmann.

Pigen med Bomberne af Mungo Park og Teatret st. tv. turnerer frem til midten af december i hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce