Annonce
Digitalt

Test af Galaxy Buds Live: Samsungs bønner når ikke helt op i himlen

De ligner bønner, men passer godt i ørene og har stærk lyd. Samsungs Galaxy Buds Live er unikke, men rammer ikke alle brikker. Foto: Silas Bang
Designet på Galaxy Buds Live er helt unikt og adskiller sig betydeligt fra Airpods. Men det giver samtidig også visse ulemper.

Trådløse øretelefoner er blevet big business for flere smartphoneproducenter. Ikke mindst for Apple med deres Airpods.

Samsung hoppede allerede med på vognen i 2016 med deres Galaxy Gear IconX og lancerede i marts sidste år Galaxy Buds og i år både Buds Plus og senest Galaxy Buds Live. True wireless in-ear øretelefoner, som på designet igen adskiller sig markant fra Airpods - modsat buddene fra for eksempel Huawei og OnePlus.

Men designet er både fordelen og svagheden ved Buds Live.

Annonce

Beans eller buds

"De ser sjove ud", "hvordan putter man dem i ørerne" eller "de ligner to bønner".

Den slags udtryk har jeg hørt flere gange, mens jeg har testet Buds Live.

Der er selvfølgelig gode tanker bag designet. Ja, de ligner lidt to bønner, men øretelefonerne er samtidig unikke med det skinnende ydre og bronzefarven, som også klæder Samsung Galaxy Note 20 Ultra, som vi for nyligt har testet. De fås desuden i sort og hvid.

Og så er øretelefonerne ikke mindst meget små og det samme med etuiet, der sagtens kan være med i selv den lille jeans-lomme. Samtidig passer øretelefonernes form rigtig godt i i hvert fald mine ører. Og de bliver siddende, selvom jeg ryster hovedet eller tager en trøje af og på.

Spilletiden er bestemt også godkendt med otte timer og 29 timer i alt med opladning i etuiet, der kan oplades trådløst.

Annonce

Leger fint med Apple

Lidt overraskende var det ikke bare nemt at parre Galaxy Buds Live med Samsung-mobilen, men også med min iPhone. Og generelt leger øretelefonerne rigtig fint sammen med Apple og er dermed et billigere alternativ til Airpods.

Samsung Galaxy Buds Live fås i både hvid og sort, men også i den lidt lyserøde bronze-farve, som smartphonen Galaxy Note 20 Ultra også sælges i. Foto: Silas Bang

Når det kommer til lyden, kan Samsung ikke helt følge med i hvert fald Airpods Pro. Ingen af de to mærker er kendt for specielt stærk lyd, men Apple har med en software-opdatering netop fået spatial audio, som er en form for mere rummelig lyd ligesom surround sound, der placerer lyden efter bevægelserne af dit hoved, og hvor du holder din iPhone eller iPad. Det gør en forskel. Og oveni kan man med Airpods Pro nu skifte mellem en iPhone og iPad, hvor lyden automatisk følger med.

De ting har Galaxy Buds Live ikke, og lyden er trods en stærkere bas lidt for flad. Men måske kommer det i en softwareopdatering, der kan hjælpe på det.

Annonce

Svag støgreducering

Alt kan dog ikke løses ved en softwareopdatering. Der hvor bønne-designet især fejler er ved funktionen aktiv støjreducering.

Den slås til i app'en eller ved at holde en finger på en af øretelefonerne. Der afspilles en lyd, men bagefter kan jeg næsten ikke høre, om støjreduceringen er slået fra eller til. Måske ikke så underligt egentlig med et design, der ikke når ind i øregangen.

Der ryger lidt af de lave toner, og Samsung sælger funktionen med, at man stadig kan høre vigtige meddelelser. Men for mig handler støjreducering om at fjerne en god del af støjen i for eksempel et åbent kontorlandskab. Og der gør Airpods Pro og især Sonys WF1000XM3 det langt bedre.

Samtidig betyder  designet på Buds Live, at andre omkring dig nemt også kan høre musikken i dine ører.

Annonce

Skal Apple skiftes ud?

Og så irriterer det mig, at musikken næsten altid går i gang, når jeg placerer øretelefonerne i ørerne, fordi jeg kommer til at trykke på øretelefonen. Touch-styringen fungerer dog derudover fint efter hensigten.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

I sidste ende skal man vurdere, om ulemperne ved designet er for mange i forhold til fordelene og prisen. Jeg skifter ikke mine Airpods Pro ud, men ingen kan tage fra Samsung, at de har skabt en unik øretelefon, der bliver i ørene og leger godt med både Android og Apple.

Forhåbentlig vil fremtidige versioner forbedre svaghederne ved designet.

Kun fem minutters opladning i etuiet giver én times spilletid for Samsungs Galaxy Buds Live. Foto: Silas Bang
Annonce

Mest læste

Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Podcasts

Tech-podcast: Google versus Danske Medier - Kampen om internetpengene

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Annonce