Annonce
Digitalt

Test: Nu kan alle cykle I skoven med E-Sumo

E-Sumo klarer ture i skoven, på rigtige MTB-spor, overraskende godt. Der er hverken affjedring for eller bag, men særligt bagtil klarer de enorme dæk jobbet godt. Foran er der en del rystelser i styret, når der er rødder og bump i skoven - men det går efter noget tilvænning. Pr-foto
Der kommer flere og flere el-cykler på de danske cykelstier, og med E-SUMO kan du nu også besøge de danske skovstier og mountainbike-spor

E-Sumo er en el-cykel, der lever op til sit navn. Den er enorm. Dækkene er 26” fra Schwalbe og hele 12,2 cm brede. Den får folk til at vende sig, når man suser forbi.

Ud over at dækkene får cyklen til at leve op til sit navn, så fungerer de også som affjedring. Der er nemlig hverken affjedring indbygget i stellet for eller bag, og det er i stedet de enorme dæks opgave at skåne rytteren mod bump fra rødder og lignende, når du triller i skoven. Og det gør de overraskende godt.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Æder rødder

Jeg er vant til at cykle på en full-suspension mountainbike og var på forhånd noget skeptisk over for udsigten til at skulle tage alle hop og bump uden affjedring, men dækkene tager overraskende godt fra.

Sten og rødder, der kommer i vejen for cyklen, bliver ædt af de store dæk, som tager størstedelen af de stød, der ellers ville gå op i sadlen og i ryggen på rytteren. I hvert fald bagtil. Foran er billedet lidt et andet, da der kommer rigtig mange rystelser op i styret og videre i armene, og mine underarme var lettere chokeret over den hårde behandling efter 10 kilometer i skoven. Den del kræver noget tilvænning for armene, men bagtil er der ingen problemer.

Annonce

Hurtig at lære og hurtig at cykle

E-Sumo fra Witt er nem at komme i gang med. Den skal delvist samles, når den ankommer, men det klares hurtigt med de medfølgende remedier, og så skal batteriet ellers bare lades op.

Når man cykler, er der heller ikke meget at tage fejl af; du vælger hvor meget hjælp, du vil have, og så viser displayet på styret dét samt almindelige cykelcomputer-oplysninger, som hastighed og distance. Det kunne være fikst, hvis man kunne slå motoren helt fra og cykle uden hjælp, men det kan E-Sumo desværre ikke – og selv med minimum hjælp, føles det markant anderledes, end når man cykler ”selv” uden nogen form for assistance. Det kræver altså lige lidt tilvænning.

Men det, der kræver mest tilvænning, er, hvor hurtigt man kan køre på et mountainbike-spor, når man får hjælp af E-Sumo-motoren. Selv op ad bakke og på de teknisk krævende stræk okser E-Sumo bare fremad, og der skal man sørge for at styre uden om træer og andre forhindringer.

E-Sumo fra Witt er meget let at bruge, og det store display gør det let at holde styr på både hastighed, batteri og køretilstand - altså hvor meget hjælp du får. Pr-foto
Annonce

For og imod

E-Sumo og el-mountainbikes i øvrigt er ikke for alle. Personligt er motion og den medfølgende kondition en meget stor del af mountainbike-oplevelsen for mig, så det giver ikke rigtig mening at have en hjælpemotor – med mindre det er længere transport, der er målet. Hvis fx jeg skulle pendle gennem en skov til og fra arbejde.

Der er dog flere og flere el-mountainbikes på sporene i skoven, og når jeg taler med ryttere, der bruger dem, er det ofte, fordi de har fået en knæoperation eller på anden måde er forhindret i at kunne cykle mountainbike, hvis ikke de får hjælp. Og så giver E-Sumo og lignende pludselig nogle muligheder.

E-Sumo koster lige knap 30.000 kr., og for de penge kan du få en endda rigtig god full suspension mountainbike – så hvis kroppen er til det, så vil jeg til en hver tid vælge den løsning. Er du forhindret i at komme ud og cykle i skoven, fx pga. et dårligt knæ, så ville jeg til gengæld prøve en el-mountainbike som E-Sumo, der er nem at komme i gang med, og giver masser af hjælp og støtte i skoven.

Pris og tilgængelighed: E-Sumo kan købes online og i butikker. Set til 27.999 kr.

Det er dækkene, der giver E-Sumo dens navn, og de får hovederne til at dreje, når man kommer trillede. De er enorme, og de gør det muligt at køre på skovstier, grus og MTB-spor, uden at man skrider ud eller mister grebet. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Erhverv

Helsingør smager af mere: - Vi har ambitioner om at få endnu flere med

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Annonce