Annonce
Gear

Test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra er den komplette Android-pakke - men en dyr en af slagsen

Samsung Galaxy Note 20 Ultra er en enorm mobil på 2,8 gram og med en skærm på 6,9 tommer, der buer let ud over kanten. Vores model er i farven Mystic Bronze, men den fås også i sort. Foto: Silas Bang
Samsungs nyeste Note med s-pen har stort set alt, hvad mobilhjertet begærer og mere til. Men spørgsmålet er, om forårets S20 Ultra er et mere oplagt bud for de fleste?

En ny stjerne.

Sådan plejer det at gå, når Samsung præsenterer en ny Note på den overfyldte mobil-bane. Og Galaxy Note 20 Ultra er ingen undtagelse.

Alt fra designet, til hastigheden, kameraerne, ekstra funktioner og ikke mindst skærmen udstråler kvalitet, overskud og flagskibsmobil i den absolutte top ved siden af og også lidt over iPhone 11 Pro og Huawei P40 Pro.

Annonce

Spørgsmålet i år er dog, om den mest oplagte stjerne fra Sydkoreanerne stadig er Samsungs mobil fra foråret, Galaxy S20 Ultra.

Forbedret s-pen

Note-serien har ofte budt på enkelte men markante tilføjelser til S-serien. Men sådan er det ikke i år.

Faktisk overgår S20 Ultra den nye Note på kamera-området med 48 megapixel i telelinsen mod 12 megapixel. Derudover er den største forskel på de to pennen i Note-serien, der skubbes ud af bunden kaldet S-pen.

Det nyeste medlem af Note-serien har selvfølgelig også en S-pen med langt lavere reaktionstid, når man bruger den på skærmen. Samsung har samtidig også lanceret nye Galaxy Buds med tilnavnet Live i samme farve som mobilen. Foto: Silas Bang

Den er kraftigt forbedret med langt lavere reaktionstid, så det næsten føles som at skrive på papir, når man bruger den på mobilens skærm. Jeg er rigtig glad for pennen til min iPad, men giver det mening på en mobil?

Det mener Samsung fortsat, og det samme gør de mange, som hvert år venter på Note-serien, som da også har et flottere design end S20 - ikke mindst i den lyserøde bronzefarve.

Annonce

Dyr men kraftfuld

Prisen til mellem  9-11.000 kroner vil dog nok skræmme mange væk.  Men den kan forsvares, eftersom Note 20 Ultra er en mobil, der nærmest har alt, hvad en mobilbruger kan drømme om.

En fantastisk, kæmpe Amoled-skærm med ekstra stærkt Gorilla-glas på 6,9 tommer med imponerende kontrast og lysstyrke, der opdaterer i 120 hz. Det giver en ekstremt glidende oplevelse, som understøttes af den hurtige Snapdragon 865 Plus-processor.

5G-internet, som netop nu rulles ud i Danmark. Oplåsning med ansigtet eller en udmærket fingeraftrykslæser under skærmen.

Note 20 Ultra er både lidt tykkere og højere i forhold til forgængeren Note 10 Plus, hvilket skaber plads til et lidt større batteri og skærm . Foto: Silas Bang

Oveni kommer det undervurderede Samsung DeX, hvor du kan tilslutte mobilen til en ekstern skærm og bruge den som en simpel pc. Og et stort batteri på 5000 mAh, der trods skærmstørrelsen nok skal klare en hel dag.

Og så er der kameraerne. De er umulige at overse, da de stikker langt ud på bagsiden. Den "bule" irriterer faktisk, når jeg vil bruge s-pennen, mens mobilen ligger på et bord. Men selve kameraerne er svære at klage ret meget over.

Annonce

Ekstremt hovedkamera

Udover telelinsen med fem gange zoom, er der en god, bred ultravidvinkel på ligeledes 12 megapixel, et stærkt selfiekamera på 10 megapixel, der også har autofokus, og så er der et monster af et hovedkamera.

108 megapixel til stillphotos og 8K til video! Det er fire gange så meget som 4K.

Kameraerne stikker meget ud på bagsiden af mobilen, men indeholder også et hovedkamera på hele 108 megapixel samt en vidvinkel og en telelinse med fem gange zoom. Foto: Silas Bang

Når man tænker på, at kun en lille del af danskerne faktisk har en 4K-skærm, og et Samsung 8K-fjernsyn koster næsten 40.000 kroner, giver 8K i øjeblikket ikke voldsomt meget mening, da videofilerne også fylder rigtig meget på mobilen.

Og 108 megapixel til fotos er som regel unødvendigt, medmindre man skal blæse sit billede op på en lastbil. Og standarden er da også 12 megapixel, medmindre du ændrer det i indstillingerne.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Begge dele giver dog mulighed for, at man kan lave en digital zoom og stadig have meget information i billedet. Kameraet kan zoome 50 gange ind digitalt, hvilket dog er mindre end de 100 gange som Samsung S20 praler med. Den slags zoom er dog kun brugbart, hvis du mangler en kikkert.

Annonce

Pro i en Ultra

Kvaliteten af billeder og video er uden tvivl noget det bedste, man kan få ud af en smartphone i 2020.

Jeg er fortsat ikke fan af, at Samsung giver billederne et ekstra lag farve, men derudover imponerer kameraerne, når det handler om kontrast, skygger og dynamisk rækkevidde.

Galaxy Note 20 Ultra er bestemt en flot telefon, som udover farven Mystic Bronze også kan fås i sort (Mystic Black) og hvid (Mystic White). Foto: Silas Bang

Og så er jeg især glad for, at Samsung har en pro-funktion til både billeder og video, hvor man kan styre ting som hvidbalance, iso og se lydstyrken på mikrofonerne. Det mangler på flere andre af de mobiler, der ellers kalder sig "pro".

I sidste ende vil meget få købere af Samsung Note 20 Ultra blive skuffede - bortset fra når de tjekker deres saldo i banken.

Personligt vil jeg dog vælge Samsung Galaxy S20 Ultra eller den billigere S20 Plus i stedet, hvis jeg var på markedet for en ny Samsung-mobil.

Annonce

Mest læste

Helsingør For abonnenter

Chokpris: Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Podcasts

Tech-podcast: Google versus Danske Medier - Kampen om internetpengene

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Annonce