Annonce
Digitalt

Test: Shure har med Aonic 50 både en vinder på design og lyd

Shure Aonic 50 er langt fra kompakte til rejsen, men gør sig ekstremt godt derhjemme i det flotte design og med en næsten uovertruffen lyd. Foto: Silas Bang
Shures første høretelefoner med støjreduktion er langt fra kompakte, men lyden og design er helt i top.

Kvalitetsmikrofoner. Det er hvad Shure især er kendt for, og jeg er selv en tilfreds ejer af smartphone-mikrofonen Motiv MV88, hvor både design og lyd er i højsædet.

Det er bestemt også tilfældet med amerikanernes første trådløse høretelefoner rettet mod den gængse forbruger, som samtidig er virksomhedens første højtalere til ørerne med aktiv støjreducering.

Vi ser her i testen nærmere på Shure Aonic 50, men sammenligner dem samtidig med to rivaler fra Sony og danske Dali, nemlig de ligeledes nylancerede WH-1000XM4 og IO-6.

Annonce

Kvalitet men ikke kompakt

Kvaliteten fra Shure kommer allerede til udtryk ved udpakningen. Høretelefonerne har plads i en rund kasse på hele 27 centimeter i diameter, hvor der indeni gemmer sig et sort og næsten lige så stort hardcover-etui med Shures S-logo på fronten.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Hvor Sony WH-1000XM4 kan klappes sammen og er bygget til farten, er Shure Aonic 50 på ingen måde kompakt. Hørebøfferne kan kun drejes den ene vej, hvorefter høretelefonerne kan ligge fladt på et bord eller i etuiet, men kan ikke foldes yderligere sammen. I min rygsæk fylder de dermed næsten hele det øverste rum.

Men når først høretelefonerne kommer frem, har jeg heller ikke lyst til at pakke dem væk igen.

Annonce

Moderne retro

Design er en smagssag, men jeg tror de fleste vil være enige i, at Shure Aonic 50 rammer plet. Moderne retro vil jeg kalde vores brune testeksemplar.

Shure Aonic 50 styres af taktile knapper på siderne, som lige kræver lidt tilvænning. Modsat har Sony WH-1000XM4 touch-knapper, som nogle vil foretrække. Foto: Silas Bang

Lige fra lædderremmen øverst, til metal-armene på siderne og ned til de ovale hørebøffer i både mørke- og lysebrun er der tydeligvis ingen tilfældigheder i designet. Der kan hverken Dali og slet ikke Sony følge med - medmindre man foretrækker japanernes mere futuristiske design.

Sony kan heller ikke helt følge med på lydsiden. For når Shure Aonic 50 glider ned over ørene er lydbilledet helt i top - ligesom hos Dali vel at mærke.

Lyden er krystalklar i hele spektret med en tilpas og ikke overdøvende bas, så der er rig mulighed for at nyde de små facetter af yndlingssangene, som man måske ikke altid når øregangen.

Annonce

Bedst ud af tre

På batterisiden må Shure Aonic 50 med sine 20 timer se sig slået af både Dalis og Sonys 30 timer.

Og så er der støjreduktionen. Den funktion er tydelig nok hos Shure Aonic 50, når den slås til via knapperne på siden. Og der er også transparrant lyd, hvor omgivelserne lukkes ind. Men Shure når ikke i nærheden af osteklokken i WH-1000XM4. Sony er bare kongen af støjreduktion.

Spørgsmålet er derfor, om design og lyd hos Shure trumfer støjreducering og det kompakte hos Sony. Eller man er mere til Dalis danske design, hvor lyden også er i højsædet.

Personligt kårer jeg Shure Aoinic 50 som vinderen af de tre som perfekte høretelefoner til hjemmet, hvor både lyd og design rammer helt plet.

Shure AONIC 50 leveres i sort eller brun med et beskyttelsesetui, et 3,5 mm kabel og et USB-C ladekabel.

Man glemmer ikke lige, hvem der har kreeret høretelefonerne med både Shure-logoer på hørebøfferne og på undersiden af remmen. Foto: Silas Bang
Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce