Annonce
Digitalt

Test: Weber Connect sikrer færre tilfældigheder på sommergrillen - men app'en dumper

Det større display pynter på Weber Connect Smart Grilling Hub. Desværre kunne jeg ikke finde den ellers så populære cuvettesteg i app'en, der trænger til en opdatering. Foto: Silas Bang
Weber Connect Smart Grilling Hub er et oplagt sommerønske til amatørkokken ved grillen. Men app'en trænger til en større gennemgang og opdatering.
Annonce

Steak skal udtales "Stæjk", og de skal være røde i midten.

Det er mit udgangspunkt, når der skal oksekød på grillen. Alle er selvfølgelig ikke enige, hvilket er helt fair, men det bør ikke være tilfældigheder, der afgør, om kødet serveres gennemstegt eller rosa.

Derfor kan det give god mening at bruge et stegetermometer i især større stykker kød. Og danske Weber har for nylig lanceret deres nyeste stegetermometer med det lange navn Weber Connect Smart Grilling Hub. Med den i kødet behøves næsten intet overlades til tilfældigheder.

Annonce

Klar til fire stykker kød

Jeg har i forvejen Webers lille stegetermometer iGrill Mini, der sender information om kødets temperatur til min smartphone. På den har jeg savnet et display, så jeg ikke behøver have mobilen op af lommen for at tjekke temperaturen. Det tilføjede Weber til iGrill 2, som også kunne måle temperaturen på fire stykker kød.

Stegetermometret har plads til fire temperaturfølere. Med i kassen er én til at måle kødets kernetemperatur samt en grill-temperaturføler, der viser hvor varmt, der er i grillen. Foto: Silas Bang

Det samme kan Weber Connect Smart Grilling Hub, men den har samtidig et større display, der også kan vise nedtælling til kødet skal vendes eller er færdigt, samt en ny app fyldt med hjælp til hjemmekokken før, under og efter grillning.

Derudover får man modsat ved iGrill ikke to kernetemperaturfølere, men kun én og i stedet en grilltemperaturføler. Den sikrer, at app'en ved, hvor varm grillen er, så kødet lægges på på det mest optimale tidspunkt.  Det kunne dog have været rart at have fået de to ekstra temperaturfølere med til prisen på godt 800 kroner.

Annonce

Læg på grillen og slap af

Jeg havde også gerne set usb-c til opladning frem for micro-usb, ligesom jeg har det lidt blandet med, at der modsat ved iGrill ikke er et udskifteligt batteri.

Stegetermometeret er nemt at lade op, men holder kun strøm i op til 20 timer sammenlignet med 150-250 timer ved iGrill. Derfor har jeg også oplevet at stå klar ved den varme grill med et dødt batteri. En powerbank i siden hjalp dog.

Weber Connect Smart Grilling Hub kan parres til både iPhones og Android-mobiler over bluetooth eller wifi. Sidstnævnte giver typisk lidt større rækkevidde. Samtidig kan man på den måde opdatere termometrets software.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Derefter vælger man i app'en mellem rødt kød, svin, lam, fjerkræ eller fisk, hvorefter man trin-for-trin guides godt igennem hele grillprocessen med tekst, grafik og velproducerede videoer fra Weber.

Og når man er klar og placerer kødet på grillen, tæller Weber Connect ned på displayet, mens der på mobilen for eksempel står "Du har ca. 5 minutter til at slappe af i."

Annonce

App bør opdateres

Desværre kan man ikke søge blandt de mange forskellige kødtyper, ligesom det er mærkeligt hvorfor de samme kødtyper står flere gange med kun vægten eller størrelsen til forskel. Det bør kunne vælges efterfølgende for at sikre større overskuelighed.

Og så er det for mig overraskende, at jeg blandt "rødt kød" hverken kan finde populære kødtyper som culotte eller cuvette. I stedet er der rib roast og tri-tip roast, hvor vægtenheden vises i pund og dele af opskriften står på engelsk. Alt det forventer jeg, at der bliver styr på i en opdatering.

Modsat de tidligere termometre fra Weber kaldet iGrill har Connect Smart Grilling Hub en ny app til smartphones og et ikke-udskifteligt batteri, der oplades vi mikro-usb. Foto: Silas Bang

Indtil da kan man vælge selv at sætte en kernetemperatur, så man kan servere rødt kød for sine gæster - eller hvordan man ellers ønsker det grillet.

Alt i alt er Weber Connect Smart Grilling Hub et godt udgangspunkt for amatørkokken, der vil have styr på sit kød. Men til prisen havde jeg forventet, at der var helt styr på app'en.

Pris og tilgængelighed : Weber Connect Smart Grilling Hub kan købes online og i danske butikker og koster pt. 799 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Helsingør

De frivillige er uundværlige

Annonce