Annonce
Sport

Tidligere FC Helsingør-darling skal redde divisionshold

Jonathan 'Lålå' Nielsen som helsingoranerne kender ham fra fodboldbanen. Nu har han fået ansvar for at trække Skovshoved IF fri af nedrykning. Foto: Claus Birch
Gennem flere år var Jonathan "Lålå" Nielsen en publikumsyndling på Helsingør Stadion. Nu skal han som cheftræner forhindre nedrykning i 2. divisionsklub.

FODBOLD: Bentøjet fik for tre år siden Helsingør-drengen Jonathan "Lålå" Nielsen til at lægge fodboldstøvlerne på hylden. 27 år, fodboldinvalid og med en ødelagt drøm om et professionelt liv på grønsværen.

Det seneste halvandet år han han været tilbage på træningsbanen som assistenttræner i Skovshoved IF, og nu overtager den tidligere FC Helsingør-topscorer ansvaret for den hårdt pressede bundklubs 2. divisionshold. Det sker efter, at 'skovserne' fyrede Claus Larsen tirsdag eftermiddag.

- Jeg har sagt ja til opgaven, som klubben har bedt mig om at varetage. Det er selvfølgelig vildt spændende, men det er samtidig trist, at Claus ikke skal være her mere. Han gav mig chancen for at komme tilbage til fodbolden, og det er jeg yderst taknemmelig for, men på den måde er det en spøjs verden at være i, siger Jonathan Nielsen til Helsingør Dagblad.


Jeg savnede fodbolden helt vildt, og her kom der en chance, som jeg selvfølgelig ikke skulle lade passere.

Jonathan "Lålå" Nielsen


Der var ikke meget, der pegede på en fodboldfremtid, da "Lålå" stoppede karrieren, og han tog fat på en civil karriere hos rejseselskabet Sunweb. Men da opringningen fra Skovshoved kom, var der ikke meget betænkningstid.

Annonce

Lå ikke i kortene

- Jeg havde måske ikke set et trænerjob som det mest logiske for min fremtid. Som spiller var jeg meget udadreagerende, og trænergerningen lå ikke naturligt til mig. Da jeg blev spurgt, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja, for jeg savnede fodbolden helt vildt, og her kom der en chance, som jeg selvfølgelig ikke skulle lade passere, siger Jonathan Nielsen.

Under Claus Larsen har "Lålå" været assistent sammen med den tidligere cheftræner i blandt andet Brønshøj, Michael Madsen. Han fortsætter med at assistere.

- Det var måske det oplagte valg, men jeg tror, at Madsen har det så fint med at være assistent, ligesom jeg selv har haft det, siger Jonathan Nielsen, der også har hjælp på sidelinjen af den tidligere landsholdsspiller og FC København-anfører Lars Jacobsen. Til sommer skal han træne HB Køge sammen med Daniel Agger, men indtil da vil han kæmpe for at redde Skovshoved.

- Jeg er jo helt vildt privilegeret af at have så gode folk ved siden af mig med enorm erfaring inden for fodbold. Der er så mange gode folk i klubben, der virkelig brænder for det, og det er et fedt miljø at arbejde i, siger "Lålå".

Annonce

Tror på redning

Skovshoved ligger næstsidst i 2. divisions gruppe 2, og der er fem point op til pladserne over nedrykningsstregen. Lykkes det ikke at indhente den, rykker klubben ned i Danmarksserien.

- Jeg tror selvfølgelig på, at vi kan redde os, for ellers havde jeg aldrig sagt ja. Vi har et godt ungt hold, som vi skal have til at vippe kampene den rigtige vej. Det har vi ikke haft det store held med endnu, konstaterer den tidligere FC Helsingør-spiller, der i sin karriere også lagde vejen forbi BSV, Hvidovre og Lyngby.

"Lålå" debuterer som cheftræner på lørdag, hvor Slagelse besøger Gentofte-klubben - et af de hold Skovshoved skal forbi for at redde livet i divisionerne.

Jonathan Nielsen spillede i tre perioder 78 kampe for FC Helsingør/Elite 3000, og han scorede 39 mål. I sæsonen 2012-2013 blev han topscorer i 2. division med 22 mål, men det var akkurat ikke nok til at slå Hvidovre i kampen om oprykning. "Lålå" skiftede efter sæsonen til netop Hvidovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce