Annonce
Helsingør

Tillidsrepræsentant i Grønnehaven: - Jeg er vred og skuffet

Det er en video offentligjort af TV2, som viser en uddannet social- og sundhedshjælper, der filmer og håner en 83-årig dement kvinde i sin lejlighed på Plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør, der blev den seneste i rækken af eksempler på grove plejesvigt i Danmark. Foto: Lars Johannessen.
Tillidsrepræsentanten i Plejehjemmet Grønnehaven hæfter sig ved, at der er tale om en enestående hændelse frem for en tendens. - Han ødelægger det for os andre, siger Lillian Munch Frandsen om den debatterede video.

HELSINGØR: Videoen af en af uddannet social- og sundhedshjælper, der filmer og håner en 83-årig dement kvinde, har skabt skræk og rædsel. Ikke mindst på Plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør, hvor hændelsen fandt sted.

Det fortæller plejehjemmets tillidsrepræsentant, Lillian Buch Frandsen. Hun har arbejdet i Grønnehaven i godt og vel et år, og aldrig har stemning været lignende.

- Det fylder meget på arbejdet. Vi snakker om det hele tiden, så det har virkelig sat sit præg. Nu handler det om at bruge det så godt, vi kan, fortæller hun.

Annonce

Nej, nej, nej

Lillian Buch Frandsen reagerede selv kraftigt på videoen. Hun havde fulgt de lignende hændelser i andre dele af landet, og hun kunne ikke tro det, da hendes egen arbejdsplads blev involveret.

- Jeg tænkte bare nej, nej, nej. Ikke igen. Jeg blev vred, skuffet og hele mit følelsesregister blev sat i spil. Det er svært at finde ordene for det, siger Lillian Buch Frandsen og fortsætter:

- Jeg tænkte meget på, hvordan mine kollegaer havde det med det. Hvor meget de blev informeret og så videre. Men jeg kan bare fortælle dig, at jeg har nogle fantastisk gode kollegaer med empati, og som er pligtopfyldende. De har reageret utrolig godt på konflikten. De har rettet ryggen og sagt, at vi er gode nok, vi kan vores fag.

Derfor tror hun heller ikke, at beboerne i Grønnehaven kan mærke på personalet, at hændelsen har fundet sted.

Annonce

Det sorte får

Lillian Buch Frandsen er overbevist om, at Grønnehaven kan komme styrket ud på den anden side. Hændelserne har skabt grundlag for refleksion, men hun er ærgerlig over, at de skal komme af en negativ handling.

- Det er vigtigt at understrege, at der snarere er tale om en person, som skiller sig ud, frem for at der er tale om en tendens. Det er ærgerligt, at os andre skal stå på mål for hans handlinger. Han ødelægger det for os , siger hun.

Annonce

Sammenhold

Som tillidsrepræsentant har Lillian Munch Frandsens rolle været at støtte og lytte til kollegaerne. Det har der været brug for i den turbulente tid, videoen har medført.Nogle gange kan noget skidt udvikle sig til noget godt.

Lillian Munch Frandsen, tillidsrepræsentant Grønnehaven


Men selvom hun helst havde været polemikken foruden, er hun usikker på, hvorvidt videoen skulle være offentliggjort eller ej.

- På den ene side er det ærgerligt, for man kan se hvor meget røre, det har skabt, og hvor mange negative udtalelser, det har medført. Omvendt kan det måske hjælpe os til at komme stærkere ud på den anden side, forklarer Lillian Munch Frandsen og fortsætter:

- Nogle gange kan noget skidt udvikle sig til noget godt.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Tæt knyttet til gymnasiet – også 40 år efter studentereksamen

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Annonce