Annonce
Sport

Tog revanche over vinderen fra Sjælland Rundt: Dixi Sailing team fra Helsingør vinder Danmarksmesterskabet

På billedet i røde t-shirts fra venstre Mads Chr. Taatø, Mads Visnek, Stig Westergaard, Chris Keen Boye, Bjørn Juul Christiansen og Erik stannow. Bjarke Bobek, Søren Arleth og Emil Bro er skjul på bagerste række. Privatfoto
Båden tog revanche over vinderen fra Sjælland Rundt.

Sejlsport: Dixi Sailing Team, som netop er hjemvendt fra deltagelse i VM i Tallin for kølbåde, deltog i weekenden i det danske mesterskab, som fandt sted i Juelsminde.

Kampen om medaljerne var vildt tæt.

Der blev sejlet tre dage under stort set alle vejrforhold og alt fra distancesejlads i cirkel-format med jagtstart til klassiske op-ned baner.

Annonce

Trods en stille start på mesterskabet med ingen vind og tåge fredag, endte det skønne efterårsvejr med at tilsmile mesterskaberne, og sejlerne fik lov at slutte stævnet af med høj sol, hård vind og stejle bølger om søndagen.

Det bliver indenfor sejlsport kaldt 'brusende' champagne vejr.

Drama med drama på

Dixi, en KER 11.3, fra Helsingør med Erik Stannow ved roret og Stig Westergaard som taktiker førte DH-DM på vej ind i finalen. Dixi lå nummer fem efter lørdagens distancesejladser, men tog fusen på konkurrenterne og sejlede sig elegant i front i søndagens sejladser.

På vej ind i finalen lå Dixi a-point med den forsvarende mester Søren Junker og team fra Horsens i Nexus. Kun et lille point fra guldet lå Sjælland Rundt-vinderen Anders Bogason i Quinta Light fra KDY på vej ind i finalen. Men dramaet begynder først der.

Efter finalesejladsen tog Dixi føringen og ser ud til at tage guldet i gruppe 1. Men der protesteres over en hændelse mellem Dixi og Nexus i dagens første sejlads, og det var derfor op til juryen at afgøre protesten, før Danmarksmesteren kunne kåres. Dixi løb af med sejren og Nexus blev disket i dagens første race. Derfor endte Dixi med guldet. Quinta Light, en HH 42 fra KDY/Vedbæk tog sølvet og Feos, en Grand Soleil 43 fra Snaptun genvandt bronzemedaljen i gruppe 1.

- Det var et fedt stævne med meget intense og tætte sejladser. Det er altid irriterende når man skal bruge tid på en protestbehandling men det er vilkårerne i sejlads på det niveau, siger Stig Westergaard, som var taktiker på båden.

- Vi er stolte og glade for at kunne vinde Danmarksskabet. Vi har været intensivt i gang med at optimere båden og trænet hårdt siden marts sidste år, så det er fedt, det giver pote, siger Erik Stannow, som styrer båden.

Dixi sejles af 9-10 mand som hænger på siden under sejlads for at optimere vægtfordelingen. Billede fra VM i Tallin. Privatfoto
Annonce
Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Helsingør For abonnenter

Beboere frygter 48 meter høj mobilmast: Det smadrer landsbyen

Debat

Klumme: Udflugter til udkanten

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Helsingør

Natteaktion i Helsingør: 12 røg i politiets fælde

Navne For abonnenter

Claus så sin datter blive gift fra sengen på hospicet: Børn og børnebørn betød alt for ham

Sport

FC Helsingør i direkte duel om førstepladsen: - Vi er et fuldstændig fantastisk sted

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Gik selv ind i Kronborg Røgeri for at 'hente sin løn': Nu har lokal fiskehandler fået sin dom

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Debat

Normalen er og bør ikke være først at få bad efter en måned

Helsingør For abonnenter

Kommunen fejler fortsat i socialsager: Så mange klager rammer Helsingør

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Annonce