Annonce
Sport

Tre fejl på stribe: FC Helsingør smed igen sejren på hjemmebane

FC Helsingør brændte et hav af chancer mod Hobro. Den største her til Oliver Kjærgaard. Foto: Claus Birch.
FC Helsingør var for tredje kamp i træk foran på hjemmebane uden at sikre sejren. Bundproppen Hobro snuppede det ene point i anden halvleg.

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør fejlede igen på hjemmebane, hvor topholdet i 1. division ikke formåede at udnytte en føring til tre point. Bundproppen Hobro fik foræret et par mål og det var nok til det ene point, selvom FC Helsingør vadede i chancer.

Rædselsstart

Bolden var nærmest ikke givet op af FC Helsingør-spillerne, før de skulle  gøre det igen, for det tog kun bundholdet 40 sekunder at komme foran. Nicklas Mouritsen kiksede sit indgreb på en høj fremlægning, og så var Don Deedson Loucius helt fri, og angriberen lagde sikkert bolden i mål.

10 minutter skulle der gå, før FC Helsingør vågnede op, og det var med et brag. Backen Philip Rejnhold var søgt med frem, og da indlægget sejlede over i hans side, hamrede han til den, men trekant-sammenføjningen

var med Hobro - stolperne vibrerer formentlig endnu.

Annonce

Anfører med pragtmål

FC Helsingør sad solidt på spillet og trykkede på. Udligningen kom helt fortjent efter små 20 minutter efter en frisparksbold, som Hobro-forsvaret ikke fik clearet ordenligt. Bolden røg ud i siden, hvor Nikolaj Hansen gemte sig. Anføreren lod bolden hoppe en gang, inden han kastede sig op og flyvende halvflugtede bolden i mål - et meget, meget, meget flot mål.

Der gik kun syv minutter, så scorede FC Helsingør endnu en perle. Helt nede fra egen banehalvdel kørte helsingoranerne på røv og albuer. Elijah Just var manden bag de første kombinationer, Callum McCowatt tog over og trykkede på mål, bolden blev blokeret og faldt ned til Tonni Adamsen, og det udnyttede angriberen til at score sit sjette sæsonmål.

Der var i sandhed gang i løjerne, og trekantsammenføjningen fik endnu en tur efter en halv time. denne gang da Frederik Juul Christensen trykkede på kassen fra distancen, og efter en afretning prellede bolden af på sammenføjningen af metallet i målet.

FC Helsingør fortsatte med at dominere, og Hobro var trods den gode start heldige med ikke at være håbløst bagud inden pausen. Liam Jordan havde blandt andet en friløber, hvor den tidligere FCH-keeper Adrian Kappenberger måtte diske op med en klasseredning for at hindre hjemmeholdets tredje mål.

Annonce

Ny chokstart

Anden halvleg var meget tæt på at starte som den første, for der var ikke gået mange sekunder, før Mikkel M. Pedersen fik en kæmpe chance lige foran mål, men en helt utrolig fodparade af Kevin Stuhr Ellegaard holdt måltavlen i ro. FC Helsingør virkede ikke helt som om, de var kommet ud af omklædningsrummet, og derfor måtte Kasper Enghardt ud i en sublim glidende tackling, da Don Deedson Loucius minuttet senere kom alene igennem.

Efter fem minutter var heldet sluppet op. Nicklas Mouritsen kiksede en tackling midt på banen, Nikolaj Hansen fik heller ikke bremset kontraangrebet, og så var Mikkel M. Petersen fri. Hobro-anføreren driblede ned i feltet og udplacerede sikkert Kevin Stuhr Ellegaard.

Annonce

Store brændte chancer

Efter en lille times spil var Tonni Adamsen tæt på at slå tilbage, da han efter en lang fremlægning headede bolden forbi Kappenberger uden for feltet, men lidt unødvendigt kastede han sig ned i afslutningen, som derefter strøg forbi stolpen.

Det var svært efter pausen at se den vanlige sammenhæng i FC Helsingørs spil, men de sidste 20 minutter blev der lagt hårdt tryk på Hobros defensiv, og med et kvarter tilbage burde det have givet gevinst, da Philip Rejnhold slyngede en bold ind i hovedet på en helt, helt fri Oliver Kjærgaard, der på besynderlig vis sendte bolden forbi mål.

Chancerne var der, men ikke skarpheden, og dermed endte FC Helsingør med at spille uafgjort på eget kunstgræs for tredje kamp i træk. Helt og aldeles unødvendigt. Det var ikke helt fortjent, at Hobro stak af med et point, men det var FCH's egen skyld,

En lille trøst var måske, at nærmeste forfølger i toppen, FC Fredericia, tabte 0-3 i Køge.

FC Helsingør møder næste gang Nykøbing FC på udebane.

FC Helsingør - Hobro IK

2-2 (2-1)

0-1 Don Deedson Loucius (1.)

1-1 Nikolaj Hansen (18.)

2-1 Tonni Adamsen (25.)

2-2 Mikkel M. Petersen (52.)

Tilskuere: 668

FC Helsingør (4-2-3-1): Kevin Stuhr Ellegaard - Philip Rejnhold, Kasper Enghardt, Nikolaj Hansen, Nicklas Mouritsen (73. Frederik Bay) - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi - Elijah Just (62. Sebastian Czajkowski), Liam Jordan (Oliver Kjærgaard), Callum McCowatt (73. Oliver Drost) - Tonni Adamsen.

Hobro IK (4-3-3): Adrian Kappenberger - Emil Søgaard, Frederik Dietz, Jesper Bøge (79, Simon Skou Jakobsen) Mathias Haarup (40. Jacob Tjørnelund)- Mikkel M. Pedersen, Frederik Mortensen, Abdoul Yoda - Don Deedson Loucius (79. Oliver Thychosen), Kasper Høgh, Oliver Klitten (69. Daniel Amankwa).

Advarsler: FCH: Sebastian Czajkowski (81.). Hobro: Abdoul Yoda (17.), Emil Søgaard (64.), Frederik Dietz (77.), Kasper Høgh (93.)

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce