Annonce
Erhverv

Trelleborg: - Vi vil ikke corona-teste i virksomheden

Trelleborg, den største produktionsvirksomhed i  Helsingør, har ikke behov for at etablere et eget testcenter. Foto: Lars Johannessen
17 ud af virksomhedens 350 ansatte har været smittet med covid 19. Ingen af dem blev smittet på arbejdspladsen.

ERHVERV:  Mens tusinder af ansatte har været hjemsendt under coronakrisen, så har Helsingørs største produktionsvirksomhed, Trelleborg, under hele det lange forløb opretholdt produktionen med det antal medarbejdere, det har krævet.

- Vi har haft i alt 17 smittede og ingen af dem var blevet smittet i virksomheden, men uden for i fritiden, fortæller Jesper Luja Thomsen, administrerende direktør i Trelleborg.

Smitten er blevet holdt ude ved effektive og efterlevede forholdsregler og restriktioner samt med grundig afspritning.

Annonce

"Det virker"

- Og det har virket og virker fortsat. Vi har ikke planer om at etablere vores eget testcenter i virksomheden, forklarer direktøren.


Vi har den udfordring, at vi har folk på skiftehold og vi kan ikke bede en mand, der har været på arbejde om natten om at komme ind i løbet af dagen udelukkende for at blive testet.

Jesper Luja Thomsen, adm. direktør i Trelleborg


Tidligere har en plan om et rullende testcenter været drøftet i Helsingør Kommune som et tilbud til erhvervslivet.  Et tilbud om en testbus, der kommer på besøg måske en gang ugentligt er dog ikke så relevant for en type virksomhed som Trelleborg.

Annonce

Klarer sig godt med regler

- Vi har den udfordring, at vi har folk på skiftehold og vi kan ikke bede en mand, der har været på arbejde om natten om at komme ind i løbet af dagen udelukkende for at blive testet.  Hvad er for eksempel holdningen, hvis en medarbejder ikke vil arbejde ved siden af en kollega, der ikke lader sig teste? Indtil videre er vores holdning, at vi klarer os godt igennem ved, at vores medarbejdere overholder alle forholdsregler og restriktioner, når de er i virksomheden, siger Jesper Luja Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce