Annonce
Hornbæk

Trods højt smittetal: Hornbæk-arrangør holder fast i udsolgt julekoncert for 600 gæster

Det er et danseglad arrangement, hvor det er op til folk selv at bestemme, hvordan de vil forholde sig, siger Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening. Foto: Lars Johannessen.
Hornbæk Idrætsforening har ikke planer om, at aflyse udsolgt julekoncert lørdag aften. - Vi opfordrer til, at alle lader sig teste, siger Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening.

HORNBÆK: 600 publikummer har købt billet til den dobbelte julekoncert lørdag aften i Hornbækhallen, hvor party-bandet Beverly Hills Orchestra med Henrik Launbjerg i spidsen og det lokale band Sweet Charlie 5 underholder. I Hornbæk Idrætsforening, som er arrangør af koncerten, har bestyrelsen ikke indtil nu, til trods for et højt smittetal i Hornbæk, fundet det nødvendigt at afblæse julekoncerten.

- Hvis det bliver meldt ud fra myndighedshold, at vi ikke kan afholde et arrangement af den her karakter - så aflyser vi naturligvis prompte. Det er ikke sket, og derfor afholder vi koncerten med de fornødne sikkerhedstiltag, siger Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening.

Fulgt udviklingen

Han påpeger, at man fra bestyrelsens side har fulgt udviklingen med stigende smittetal på nært hold. Også det pressemøde regeringen holdt midt på ugen, hvor de skærpede corona-tiltag blev meldt ud.

-  Vi har alle sammen ventet på, om der blev meldt nye restriktioner ud. Det har selvfølgelig været med en vis spænding i forhold til, om vi var nødt til at aflyse, siger Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening .

Selv om vi følger alle retningslinjer, kan jeg selvfølgelig ikke garantere, at én eller flere koncertgæster ikke bliver smittede.

Peter Poulsen, formand for Hornbæk Idrætsforening.
Annonce

Aflyst juletræsfest samme dag

Idrætsforeningen aflyste for en uges tid siden den planlagte juletræsfest i Hornbæk Hallen, som ellers også skulle have fundet sted lørdag - altså samme dag som julekoncerten.

HD: Hvorfor aflyste i juletræsfesten og ikke koncerten?

- Det gjorde vi af den årsag, at vi ikke må forlange at se coronapas hos børn. Da stigningen især er blandt børn, og vi kun havde solgt 25 billetter, var det det, der gjorde, at vi sagde: " så aflyser vi". Til koncerten må vi gerne kræve at se coronapas. Det er forskellen, siger Peter Poulsen.

Annonce

Opfordring på mail

Formanden opfordrer til, at alle gæster forud for koncerten lader sig teste for covid-19. En opfordring som også er blevet sendt ud på mail til alle, der har købt billet.

- Det er ikke noget, vi kan forlange, men som vi opfordrer kraftigt til, siger Peter Poulsen.

Idrætsforeningen har samtidig hyret ekstra frivillige ind til at tjekke gæsternes coronapas. Alle koncertgæster skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, oplyser formanden.

-  Vi gør alt, hvad vi kan for at nedbringe smitterisikoen med ekstra afspritning og tjek af coronapas med videre. Selv om vi følger alle retningslinjer, kan jeg selvfølgelig ikke garantere, at én eller flere koncertgæster ikke bliver smittede, siger Peter Poulsen.

Annonce

God plads til at holde afstand

Som myndighedernes krav er aktuelt, står det koncertgæsterne frit for selv at vælge, om de vil bære mundbind og bevæge sig ud på dansegulvet. Det er ikke noget, arrangørerne vil blande sig ud over en generel opfordring om at passe på hinanden, fortæller idrætsforeningsformanden.

- Det er et danseglad arrangement, hvor det er op til folk selv at bestemme, hvordan de vil forholde sig - om de vil danse eller bære mundbind eller ej. Så længe det ikke bliver gjort fra myndighedshold, er det heller ikke noget, vi kommer til at stille krav om, siger Peter Poulsen.

Arrangørerne sørger til gengæld for, at de gæster der gerne vil sidde ned får mulighed for det.

- Vi sætter borde og stole op med plads til 420 siddende gæster. Der er plads til 1100 mennesker i Hornbæk Hallen. Vi har fra start af sagt, at vi højst skal være 600, påpeger Peter Poulsen.

Annonce

Én bekymret henvendelse

Arrangørerne solgte her til morgen de sidste fire billetter til julekoncerten. Formanden har indtil nu kun fået en enkelt henvendelse om at få refunderet pengene som følge af corona-situationen, oplyser han.

- Jeg har fået én henvendelse fra en dame, der havde købt to billetter og var lidt bekymret for situationen, og derfor gerne ville refundere billetterne mod betaling. Hun fik et pænt svar tilbage på mail om, at vi ikke kan tilbagebetale beløbet, da vi følger myndighedernes anbefaling og derfor ikke er nødt til at aflyse koncerten. Jeg har bemærket, at der er et par enkelte, derudover der har sat billetterne til salg på nettet, siger formanden.

Annonce

Dukker selv op

Peter Poulsen deltager selv som gæst lørdag aften i Hornbæk Hallen.

- Eftersom jeg er hovedansvarlig dukker jeg naturligvis også op. Jeg skal også til julefrokost i dag på mit arbejde (fagforbundet Dansk Metal, red). Jeg er ikke bekymret. Jeg passer på , er dobbelt-vaccineret og får taget en test både i dag og i morgen, siger Peter Poulsen.

Julekoncerten er det første store arrangement Hornbæk idrætsforening har været arrangør af i knap to et halvt år. Det seneste arrangement idrætsforeningen var med til at afholde var havnefesten tilbage i 2019.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Hornbæk

I år er prisstigningerne på bus og tog en god historie

Nordsjælland

Fred, ro og egen sø for 16 millioner kroner: Kendt komiker køber lieberhaveridyl i Tikøb

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Erhverv For abonnenter

Der mangler mails, notater og sms'er: Arbejde for millioner kan være gået til Hørsholm-byggefirma uden skriftlig dokumentation

Erhverv

Kommunen svarer igen efter kritik for sviner-mail: - Når fuld åbenhed ikke rækker

Annonce