Annonce
Espergærde

Trods politikernes egne stramninger af reglerne: Konservative profiler glemmer valgplakater

Valgplakaten med Bergitte Bergman hænger på en vej i Espergærde. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
En utilfreds læser har gjort Helsingør Dagblad opmærksom på, at der her to dage efter deadline fortsat hænger valgplakater i Espergærde. Det er til trods for, at politikerne selv vedtog en stramning af valgplakat-reglerne op til valget.

ESPERGÆRDE: Valgplakaterne var hurtigt oppe, da valgkampen gik i gang. Og de kom også relativt hurtigt ned efter at valget var overstået.

Og dog.

Der kan være flere steder, men på én vej hang der fredag eftermiddag stadig valgplakater. Det er de to konservative spydspidser, den genvalgte borgmester Benedikte Kiær og folketingsmedlem Birgitte Bergman, der stadig smiler appellerende til de forbipasserende fra en lygtepæl på Gefionsbakken i Espergærde.

Annonce

'Stop slendrian'

Plakaterne er gledet lidt ned ad pælene, og det er måske derfor de gik under radaren hos de to kandidater, da valgplakaterne skulle tages ned. Fristen udløb den 24. november - altså i onsdags, og inden kommunalvalget gik i gang besluttede byrådets partier sig for, at der skulle gøres op med slendrian med valgplakater og falde bøder til de kandidater, der ikke sørgede for at tage dem ned i tide.

Hvad sker der, hvis valgplakater ikke bliver taget ned i tide?


Er valgplakaterne og de dertilhørende midler ikke taget ned inden den 25. november 2021, kan vejmyndigheden fjerne dem, jf. vejlovens § 85, stk. 3 og privatvejslovens § 66 b, stk. 3.

De udgifter, som vejmyndigheden har i forbindelse med nedtagningen, betales af ophængeren. Er det ikke muligt at pålægge ophængeren disse udgifter, kan den fysiske eller juridiske person, der agiteres for på valgplakaten, pålægges at afholde disse udgifter, medmindre den pågældende kan sandsynliggøre, at ophængningen ikke er sket på den pågældendes foranledning, jf. vejlovens § 85, stk. 6 og privatvejslovens § 66 b, stk. 6.

Så udover de rent ordensmæssige og miljømæssige hensyn, er det også økonomisk fornuftigt at huske at fjerne valgplakaterne, så pladerne kan gemmes til næste gang.

Annonce

Anede det ikke

Vi har spurgt borgmesteren og folketingsmedlemmet, hvorfor de ikke lever op til deres egen beslutning om at stoppe sjusk med valgplakater og til vejlovens krav ved at fjerne plakaterne inden for tidsfristen.

Der hænger stadig en valgplakat for borgmesteren i Espergærde. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

- Jeg tager ikke selv plakater ned, så jeg anede ikke, at der stadig hang en i Espergærde. Men nu skriver jeg ud til mine folk, så de kan tage hen til Gefionsbakken og fjerne den - og så skal jeg ellers hurtigst muligt videre til budgetmøde, sagde borgmesteren, da vi gjorde hende opmærksom på plakaten.

Jeg tager ikke selv plakater ned, så jeg anede ikke der stadig hang en i Espergærde.

Annonce

'Vi har gjort alt'

Birgitte Bergman blev meget overrasket over meldingen.

- Jeg fatter det ikke, Vi har været overalt og finkæmmet alle gader og stræder. Vi har lavet opslag på Facebook for at få folk til at holde øje med, om alle plakaterne nu også var væk, så jeg er helt uforstående over, at der skulle hænge en på Gefionsbakken. Men det beklager jeg meget, lød det fra Birgitte Bergman, som endda ville udskyde en reception, hun skulle have været til fredag eftermiddag, for at tage ud og fjerne plakaten.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Populær specialbutik lukker: - Det er en virkelig svær beslutning

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Initiativrig entreprenør kastede håndklædet i ringen efter to år: Nu har han solgt perlen ved Øresunds kyst videre

Erhverv For abonnenter

Vender historisk underskud til millionplus: Kongrescenter fik så travlt, at direktøren selv måtte hjælpe med serveringen

Helsingør

Efter at have holdt ulovligt i mere end et halvt år: Så skete det endelig

Helsingør

Tårnhøje corona-tal: Smitten eksploderer i flere af kommunens sogne

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Helsingør For abonnenter

153 kvadratmeter hus fra 1972 solgt for 13,5 millioner kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Helsingør

Varsel til el-kunder i Helsingør: Så meget skal du regne med, at din regning stiger

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Helsingør

Kundernes biler gik op i flammer: 'Det er dårligt for forretningen'

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Nu skal stadionkrisen løses

Helsingør

Kvindelig bilist påkørte væltet træ: Politi og brandvæsen måtte rykke ud

Annonce