Annonce
Erhverv

Trods sjælden tilbagegang i salget: Lokal virksomhed fremviser milliardoverskud

Coloplast har hovedkontor i Humlebæk og har i mange år fremvist milliardhøje overskud. Foto: Lars Johannesen
I andet kvartal kan medico-virksomheden bryste sig med et overskud på knap 1,5 milliarder kroner. Det svarer til en stigning på seks procent.

ERHVERV: Andet kvartal af Coloplasts regnskabsår er netop overstået, og vanen tro kan medico-virksomheden bryste sig med et milliardoverskud.

Efter en stigning på seks procent kan Coloplast, som har hovedkontor i Humlebæk, således fremvise et overskud på 1,48 milliarder kroner. Ikke desto mindre er der ikke kun glade miner at finde i den verdensomspændende virksomhed.

For en sjælden gangs skyld har Coloplast, som blandt andet producerer stomiposer og bandager, nemlig oplevet en tilbagegang i omsætningen, som er skrumpet med én procent.

Annonce

Corona

- Som forventet blev vores kroniske forretning negativt påvirket af pandemien i andet kvartal som følge af færre nye patienter i Europa og en svær sammenligningsperiode i andet kvartal sidste år, hvor vi så en betydelig lageropbygning i Europa i pandemiens første fase. Vi forventer øget vækst i andet halvår 2020/21, efterhånden som de elektive operationer og hospitalernes normale aktiviteter genoptages i takt med, at vaccineudrulningen skrider frem, lyder det fra CEO for Coloplast, Kristian Villumsen, i en pressemeddelelse.


Vores selskab er fortsat påvirket af COVID-19, men vi glæder os over den igangværende vaccineudrulning, mens vi har fokus på vores prioriteter.

Kristian Villumsen, CEO for Coloplast


- Vores selskab er fortsat påvirket af COVID-19, men vi glæder os over den igangværende vaccineudrulning, mens vi har fokus på vores prioriteter: Vi skal værne om vores medarbejderes sikkerhed og samtidig betjene vores kunder, som er dybt afhængige af vores produkter og services til at håndtere deres kroniske lidelser. Jeg er stolt af vores medarbejdere. De har håndteret pandemien med en utrolig disciplin og beslutsomhed.

I det forrige regnskabsår kom Coloplast ud med et overskud på omtrent 4,2 milliarder kroner, hvilket var det største overskud i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce