ERHVERV: Erhvervshus Hovedstaden står klar til at hjælpe dem, hvis virksomhed er på vej ned i afgrunden. Dem har der været mange af det seneste år i Helsingør Kommune, og flere kan være på vej. Ikke mindst på grund af den seneste forlængelse af de gældende restriktioner, som tvinger mange brancher i knæ.
I 2020 kunne ejerne af 51 virksomheder se deres arbejde gå i vasken. Det er en markant stigning, hvis man sammenligner med året forinden, men stigningen kan ikke spores i henvendelserne til kommunens erhvervsrådgiver.
Ikke mere end to henvendelser modtog Erhvervshus Hovedstaden fra lokale, kriseramte virksomheder.
- Vi er sat i verden for at hjælpe alle typer af virksomheder med deres udfordringer. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at henvendelserne fra Helsingør Kommune ikke er flere, forklarer direktør Liselotte Hohwy Stokholm.
- Der er mange virksomheder, der bruger os, men der er desværre også mange virksomheder, som endnu ikke kender til os, tilføjer hun og henviser til, at den manglende udbredelse kan have at gøre med, at de skiftede navn fra Væksthus Hovedstaden få år tilbage.
»Early Warning«
Tæller man henvendelser af alle slags, og som ikke nødvendigvis har med konkurser at gøre, er henvendelserne flere. Erhvervshus Hovedstaden modtog således 67 henvendelser fra Helsingør Kommune i 2020.
Rådgivningen, Erhvervshus Hovedstaden tilbyder, er ganske gratis, og den tilbydes til alle, uanset om man er kriseramt eller blot ønsker hjælp til erhvervslivets gængse udfordringer.
For tiden er det oftest henvendelser om svære vanskeligheder forårsaget af coronavirusset, Erhvervshus Hovedstaden modtager, og til dem har de et særligt program. Det hedder »Early Warning«, og det har i grove træk til formål at hjælpe kriseramte virksomheder med enten at komme tilbage på sporet, lukke virksomheden forsvarligt ned eller komme videre efter en konkurs.
- Jeg er sikker på, at vi havde været en stor hjælp hos størstedelen af de 51 virksomheder. Det er få, vi ikke kan hjælpe, siger forretningsudvikler i »Early Warning« og Erhvervshus Hovedstaden, Peter Bausager.
Han opfordrer til, at man tager kontakt til ham eller en af hans kollegaer, hvis man føler sig presset, og helst så tidligt som muligt. I så fald vil det øjeblikkelige problem blive identificeret og en rådgiver tilknyttet.
Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Erhvervshus HovedstadenMed de mange konkurser, der har været, vil vi selvfølgelig gerne gøre det endnu bedre. Vi skal række endnu længere ud og gøre mere opmærksom på de mange gode og gratis tilbud.
For, at deres indsats ikke bliver konkurrenceforvridende, må rådgiveren ikke udføre det praktiske arbejde. I stedet består hjælpen i uvildig sparring samt en plan for, hvordan virksomheden kan løse udfordringen.
Fælles ansvar
Til trods for de manglende henvendelser fra Helsingør Kommune, bliver »Early Warning« anvendt af mere end 2.000 danske virksomheder årligt.
Direktør Liselotte Hohwy Stokholm vil gerne have flere med fra det nordsjællandske, for hun ved, som hun siger, hvilken hjælp, sparringen kan udgøre.
- Os, kommunen og samarbejdspartnere bærer et fælles ansvar for, at flest muligt kender til os, siger Liselotte Hohwy Stokholm og fortsætter:
- Med de mange konkurser, der har været, vil vi selvfølgelig gerne gøre det endnu bedre. Vi skal række endnu længere ud og gøre mere opmærksom på de mange gode og gratis tilbud.