Annonce
Helsingør

Trods udbredt corona-smitte på lokal skole bliver eleverne ikke hjemsendt: Skoleleder er bekymret

De ramte klasser fra Hellebækskolen sendes ikke hjem endnu. Foto: Scanpix Danmark
Styrelsen for Patientsikkerhed vil endnu ikke sende klasser hjem fra Hellebækskolen på trods af udbredt corona-smitte på skolegangene.

CORONA: Mandag aften kunne Helsingør Kommune meddele, at Styrelsen for Patientsikkerhed har taget en beslutning om ikke at sende enkelte klasser hjem fra Hellebækskolen i Ålsgårde.

Det har styrelsen besluttet på trods af udbredt smitte i tre klasser i indskolingen og på mellemtrinnet samt et tårnhøjt incidenstal i Hellebæk Sogn. Et incidenstal, som mandag lå på 834.

Styrelsen vil løbende vurdere, om hjemsendelser af klasser skal gennemføres, og selvom skoleleder Thomas Horn bakker op om de professionelle vurderinger, udtrykker han bekymring.

Annonce

Man skal huske på, at den væsentligste del af lærernes job er at have tætte relationer til børnene i de små klasser. Og det er bare ikke fedt, når man tager sig selv i at holde ekstra afstand. Personalet viser stadig omsorg, og de passer godt på børnene, men selvfølgelig er der en bekymring.

Thomas Horn, skoleleder

- Det er jo en kompleks sag. Når vi som skole sender elever hjem, så har det konsekvenser for hjemmene. Der er en mor eller far, som skal blive hjemme, og derfor trækker man den ud. Derudover er jeg med på, at børnene ikke bliver hårdt ramt, men jeg er bekymret, fordi smitten udvikler sig så hurtigt, siger Thomas Horn.

Han ser gerne, at man fjernunderviser de tre konkrete klasser, som er hårdt ramt, så man kan nedsætte smittetempoet.

- Men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg tror, at det er meget godt, at den beslutning træffes oppefra, og jeg bakker op om det. Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil fjernundervise dem, fortæller skolelederen.

- Men nu har vi fået at vide, at vi er én af de skoler, som bliver fulgt tæt. Og det er meget rart, tilføjer han.

Bekymring blandt forældre og personale

Det er ikke kun Thomas Horn, som er bekymret over den galoperende smitte i Hellebæk Sogn. Skolelederen mærker en voksende bekymring blandt personale og forældre.

Han fortæller, at forældrene i 'stor stil' er begyndt at holde børnene hjemme. En beslutning, som han forstår.

- Jeg har skrevet ud til forældrene, at jeg forstår, hvorfor de gør det. Jeg forstår godt, at alle er utrygge, og at folk vil passe på hinanden. Det sætter jeg pris på. Og netop derfor tænker jeg, at man kunne tage konsekvensen fuldt ud og give fjernundervisning til de her klasser, som er hårdt ramt.

Der er i skrivende tre personer fra personalet, som er syge med corona-virus, og det har sat sig i dele af personale-gruppen.

- Nogle af dem er bekymrede for at blive smittet, selvom de er vaccineret. Vi har før haft smittet personale, som er blevet rigtig hårdt ramt på trods af vacciner. Jeg kan mærke bekymringen, siger Thomas Horn og fortsætter:

- Man skal huske på, at den væsentligste del af lærernes job er at have tætte relationer til børnene i de små klasser. Og det er bare ikke fedt, når man tager sig selv i at holde ekstra afstand. Personalet viser stadig omsorg, og de passer godt på børnene, men selvfølgelig er der en bekymring, siger han.

Slutteligt opfordrer han til, at forældrene holder børnene hjemme, hvis de skranter - også selvom det ikke er corona, som er på spil.

- Man skal huske på, at der lige nu er også er en masse andet i luften end bare corona. Vi har mange børn, der er forkølede og snottede. Normalt kan vi sagtens acceptere en snotnæse, men jeg vil alligevel opfordre forældrene til at holde dem hjemme - vi er jo på vagt i øjeblikket.

Hellebækskolen følger de generelle retningslinjer, som alle skoler i Helsingør Kommune følger grundet de høje incidenstal. Klasserne blandes ikke på tværs, og børnene færdes så vidt muligt i de samme grupper hver dag.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce