Annonce
Helsingør

Truppen har vokseværk: 'Dameholdet betyder lige så meget som herreholdet i Espergærde'

Kristina Heilmann (nr. 7) efter en scoring mod Farum.
Espergærde IF's dameseniorhold stiller med flere spillere til den kommende sæson end nogensinde før og har samme samme tilbud og faciliteter stillet til rådighed som det bedste herrehold.
Annonce

ESPERGÆRDE: Tirsdag den 14. juli startede Espergærde Idrætsforenings dameseniors sæson, og den bliver ikke som tidligere. Truppen har nemlig aldrig nogensinde været større.

Sidste sæson var 24 spillere en del af holdet, hvorimod man i denne sæson allerede har omkring 35 kvinder, som har betalt kontingent. Derudover står der stadig flere står på spring for at være en del af truppen.

Det betyder også, at EIF i år har valgt at etablere tre damehold i tre forskellige turneringer for første gang i klubbens historie.


Det sender et vigtigt signal om, at dameholdet betyder lige så meget som herreholdet i Espergærde. Tit handler det om de små ting; at dameholdet også får lov til at spille på bane 1, og at de ikke nødvendigvis har de dårligste træningstider, bare fordi det er vores damehold. Det er vigtigt for både klubben og spillerne, at de bliver taget seriøst.

Siger Peter Jensen, træner i EIF.


Der er tale om to 11 mandshold og et 8-mandshold, hvor det bedste 11-mandshold igen vil være et FC Helsingør-hold, som et led i en aftale mellem klubberne i kommunen.

En lille del af truppen og Kim Christensen (tv) fra KC Anlægsgartner, der er sponsor på det nye spillersæt. Foto: Tom Pedersen

- Det hele bliver kørt i Espergærde, som vi har et rigtig godt samarbejde med. De andre moderklubber er også tilfredse med aftalen, der sikrer, at vi har et samlet stærkt kvindeseniorhold, som på længere sigt skal blive en større integreret del af FC Helsingør, siger Seref Aras, der er pigetalentchef i FC Helsingør.

Annonce

Kvinderne vil tages seriøst

Den samlede trup har fået træningstøj, sponseret af KC Anlægsgartner, og holdet har også fået taget sit eget faste omklædningsrum i brug. Derudover har damerne fået sæbe, shampoo, hårtørrer og håndklæder til rådighed i klubben.

Med alt det nye udstyr har Espergærde i opfyldt sin målsætning om, at damer og herrer har samme tilbud og faciliteter stillet til rådighed, hvilket glæder kvindeholdets 54-årige assistenttræner, Peter Jensen.

Mathilde Herløw Madsen knalder bolden afsted.

-Det sender et vigtigt signal om, at dameholdet betyder lige så meget som herreholdet i Espergærde. Tit handler det om de små ting; at dameholdet også får lov til at spille på bane 1, og at de ikke nødvendigvis har de dårligste træningstider, bare fordi det er vores damehold. Det er vigtigt for både klubben og spillerne, at de bliver taget seriøst, siger Peter Jensen, der har været en del af EIF mere eller mindre fast siden 2006, hvor hans egen datter startede til fodbold.

Han oplever, at der er en stor forskel på kvindefodbold og herrefodbold, hvor der udover de sportslige forskellige også er stor forskel på de mere sociale forhold i trupperne.

-For vores kvindehold er det vigtigt for spillerne, at alle er lige, selvom der måske er sportslig niveauforskel. Det er ofte sådan, at der vil være visse fordele ved at spille på førsteholdet i forholdet til at spille på andetholdet, men vores kvinder vil gerne have, at vi er et stort samlet hold, siger Peter Jensen.

Annonce

Går efter at rykke op

Hele den kombinerede Espergærde og FCH-trup træner samlet i Espergærde to gange om ugen, og Peter Jensen fortæller, at han er glad for, at så mange kvindespillere gerne vil være en del af holdet i Espergærde.

-Jeg ved ikke, om folk har fået ø-kuller efter ikke at have kunnet spille fodbold i lang tid, men holdet er meget populært. Det gælder både gamle spillere og unge talenter, men vi får også jævnligt opkald fra nye spillere, som godt kunne tænke sig at komme forbi og træne med, siger Peter Jensen.

En sejr i 2019 i strålende solskin.

Selvom sæsonen ikke er startet endnu, er målsætningen for de næste mange kampe dog klar, fortæller Peter Jensen.

- Sidste år spillede vi en decideret oprykningsfinale i Farum, og vi har fået en håndfuld bedre spillere i år, hvilket tilmed også gør bredden på holdet større. Derfor skal vi selvfølgelig også spille om oprykning igen i år, siger Peter Jensen.

Det bedste 11-mands-kvindeseniorhold er lige nu i serie 1, men det næstbedste er i serie 2.

ottemandsholdet er nyopstartet og vil derfor starte i den laveste række.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce