Annonce
Helsingør

Turbåde tvunget til at lukke ned: - Det er noget skrækkeligt pjat

Fishing.dk, der har de tre både Havstrygeren, Antares og Arresø, lukker midlertidigt ned på grund af forsamlingsforbuddet. Foto: Torben Sørensen
Havstrygeren, Antares og Arresø aflyser alle ture på Øresund på grund af forsamlingsforbuddet, der betyder, at de kun må have otte gæster med udover de to besætningsmedlemmer.
Annonce

HELSINGØR: De tre kuttere, Havstrygeren, Antares og Arresø, der normalt har travlt med at sejle danske og udenlandske lystfiskere ud på torske- og sildeture, ligger i øjeblikket stille i havnen.

Virksomheden Fishing.dk er blevet nødt til at aflyse alle ture - foreløbigt frem til 22. november - da bådene ifølge Erhvervsstyrelsen er omfattet af forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer.


Alene i den kommende weekend mister vi omkring 40.000-50.000 kroner på grund af aflysningerne

Peter Ølgaard, skibsreder


- Det hænger simpelthen ikke sammen, når vi kun kan have otte mand med udover de to besætningsmedlemmer, siger skibsreder Peter Øllgaard til Helsingør Dagblad.

Det har store økonomiske konsekvenser for virksomheden, fortæller han:

- Alene i den kommende weekend mister vi omkring 40.000-50.000 kroner på grund af aflysningerne, siger Peter Ølgaard.

Annonce

Hjælpepakker giver ikke mad på bordet

De økonomiske hjælpepakker kompenserer kun for de faste udgifter, som virksomheden har, forklarer han.

- Firmaet kan overleve, men uanset hvordan man vender og drejer det, er det kun de faste udgifter, der bliver dækket, og der skal jo stadig mad på bordet.

Torske-turene på Øresund er populære - særligt op til nytår. Foto: Lars Johannessen

Skibsrederen undrer sig meget over myndighedernes udmelding om, at turbådene er omfattet af forsamlingsforbuddet, da det er en aktivitet, der foregår udendørs og med mindst en meters afstand mellem lystfiskerne.

- Det er noget skrækkeligt pjat. Vi er udendørs, der er god afstand mellem folk, og vi har ovenikøbet købt mundbind til vores deltagere. Hvis vi bare kunne være 10 mand i hver siden af båden, så ville det hjælpe på det, siger Peter Øllgaard.

Han håber, at turbådene kan komme til at sejle igen op til jul og nytår, hvor der normalt er stor efterspørgsel efter torske-ture.

- Vi krydser fingre for, at vi får en dispensation, eller at forsamlingsforbuddet ophæves den 22. november, så vi kan komme ud efter nytårstorsken, siger Peter Øllgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce