Annonce
Danmark

Turen går sydpå med mundbind og termometer

Lufthavnen i Palma de Mallorca i mandags. De spanske myndigheder har åbnet for, at borgere fra Shengen-landene kan besøge Spanien uden at skulle i to ugers karantæne. Turisterne begynder så småt at komme. Foto: Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Vi har igen myndighedernes velsignelse til at tage på ferie i Sydeuropa, som mange danskere ynder. Men coronaepidemien betyder, at det bliver en noget anden ferie i denne sommer, end vi er vant til.

Rejse: Sydens sol og strande lokker igen, efter at Udenrigsministeriets rejsevejledning fra denne weekend ophævede restriktionerne for en lang række EU-lande. Det gælder blandt andet ferielande som Italien, Grækenland, Spanien og Frankrig.

Men noget er ændret. Coronapandemien betyder, at en ferierejse ikke bare er en ferierejse, som vi kender den.

Mange steder er der krav, som viser, at vi lever i nye tider. Det vil et besøg i den franske hovedstad, Paris, eksempelvis vise.

Annonce

Jo, Eiffeltårnet er genåbnet efter tre måneders coronalukning. Men da det skete i torsdags, opdagede besøgende, at de må tage trappen op. Elevatoren er af sundhedshensyn - afstand, afstand, afstand - ikke i drift.

Man må tage de 674 trappetrin.

- Jeg tager trappen, men jeg gør det langsomt, sagde en af de første besøgende, den 60-årige Therese fra Perpignan, til nyhedsbureauet AFP.

Hun var iført obligatorisk mundbind.

- Og når jeg ikke op, går det nok endda.

Buffeten er væk

Andre steder, hvor turister færdes i de sydeuropæiske lande, er der lignende regler og andre ændringer. Buffeten på hotellerne er væk, mange guidede ture udbydes ikke, diskoteker og natklubber er lukket.


Der er mange steder krav om mundbind, og man skal være forberedt på at få taget sin temperatur.

Fra artiklen


Der er mange steder krav om mundbind, og man skal være forberedt på at få taget sin temperatur.

Elektronikken hjælper med at overholde afstandsregler. Nyhedsbureauet Reuters skriver, at ved Det Skæve Tårn i Pisa og katedralen i Firenze i Italien udleveres der elektroniske apparater, der vibrerer, hvis man kommer for tæt på en anden person.

Udsolgt: 50.000 rejsepas afsat på få dage

  1. DSB melder udsolgt af de rejsepas, der skal få flere danskere til at tilbringe sommerferien her til lands og dermed være med til at skubbe gang i økonomien. Rejsepassene koster 299 kroner og giver otte sammenhængende dages rejse i hele Danmark med metro, bus, tog og letbane. Rejsepassende gælder i perioden fra 27. juni til 9. august.
  2. Interessen har været stor for rejsepassene, og det glæder transportminister Benny Engelbrecht (S). Salget gik i gang tirsdag morgen klokken 06.00, og på den første dag blev over halvdelen af de 50.000 udbudte rejsepas solgt.
  3. Rejsepassene er en del af en sommerpakke, hvor der blev afsat 700 millioner kroner til at styrke turisme og aktivitet i Danmark over sommeren. Dansk Folkeparti kritiserer, at passene kun er blevet solgt online, hvilket efter partiets mening ikke har givet ældre medborgere gode nok muligheder for at få erhvervet sig et rejsepas.

I Barcelona i Spanien er der lavet en app for turister. Den fortæller, hvor der er kø ved byens attraktioner, og hvilke steder man kan besøge uden risiko for at komme til at stå tæt.

Annonce

Mindre fysisk kontakt

Turister, der kommer til Spanien, vil ved indtjekning på hotellerne opdage, at der er nye og omfattende foranstaltninger. Nogle hoteller har installeret varmesøgende kameraer, der kan holde øje med, om en gæst skulle have feber.

Der er selvfølgelig muligheder for afspritning mange steder, og hotellerne vil bede gæsterne foretage deres bestillinger i hotelfaciliteterne via en app, så den fysiske kontakt bliver så lille som mulig.

Her kan man nu rejse til

Fra i lørdags er ikke-nødvendige rejser til langt de fleste EU-lande ikke længere frarådet for danskere. De lande går dermed fra orange til gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Her er listen over lande, hvor rejsevejledningen ændres til gul:

Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien og Schweiz.

Nogle lande forbliver orange. Når et land er orange, fraråder Udenrigsministeriet fortsat alle ikke-nødvendige rejser til landet. Og efter hjemkomst anbefales 14 dages hjemmekarantæne. Det gælder:

Irland, Malta, Portugal, Rumænien, Storbritannien og Sverige (undtagen nogle regioner, som er gule).

For Sverige gælder dog særlige vilkår for egnene tæt på Øresund og for ophold på egen ødegård eller lignende.

Museer og seværdigheder beder nu turister om at booke deres biletter på hjemmesider, og de får så et tidspunkt, hvor de kan besøge stedet, så der ikke bliver kødannelse.

De Baleariske Øer, herunder Ibiza, er kendt for kæmpe natklubber, som kan have flere tusinde gæster, skriver Reuters. De åbner ikke denne sommer. Dans på klubber og barer er forbudt, og det begrænser løssluppenheden til udendørs barer med et begrænset antal gæster.

Annonce
Annonce
Erhverv

Barslund-boss vil tjene penge trods stort minus i regnskabet: - Det går faktisk rigtig godt i virksomheden

Erhverv For abonnenter

Hornbæk blomstrer: - Vi får et fantastisk år

Navne

Nu reagerer verdensstjerne: - Du lever videre i vores hjerter

Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Helsingør

Hørte du også bulder og brag i Helsingør torsdag eftermiddag? Her er forklaringen

Erhverv For abonnenter

Ilse Jacobsen er tilbage efter svær sygdom: - Jeg skal lære at passe bedre på mig selv

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Podcasts

Genhør "Danmark fortæller": Henriettes vægttab tog en portion kvindelighed med sig

Hornbæk

Ejer af Det Fedtede Hjørne efter ballade og uro: - Vi kan ikke gøre noget ved, at de unge stiller sig uden for

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Helsingør

Covid-19 florerer i Helsingør-områder med få vaccinerede: Stikket holder corona-smitten væk

Rejser For abonnenter

Svenske fristelser: Gå i Tycho Brahes fodspor

Helsingør For abonnenter

Per taber kampen mod sine plageånder: Derfor slipper vi aldrig af med måger

Annonce