Annonce
Helsingør

TV-serie fik Linisha til at flytte til Helsingør: - Det er verdens bedste beslutning

Linisha Palm nyder udsigten ved huset i Hellebæk. Det er ligesom i "Sommerdahl". "Jeg syntes bare, at det var de vildeste steder, at folk i serien boede. Så jeg sagde til min kæreste, at der skulle jeg bo", forklarer hun. Foto: Lars Johannessen
”Sommerdahl” overbeviste københavnsk familie om, at der er dejligst på Nordkysten.

HELSINGØR: Søndag aften sender TV 2 Charlie afsnit 1 af anden sæson af hit-krimien "Sommerdahl", der foregår i og omkring Helsingør. Linisha Palm ser med hjemme i stuen Hellebæk-huset, og hvis den 35-årige kvinde lige sender en særlig kærlig tanke til tv-serien undervejs, så forstår man det godt. Det var nemlig første sæson af "Sommerdahl", der helt konkret har betydet, at Palm med kæresten og de to børn bor, hvor de gør.

- Vi var ellers glade beboere på Islands Brygge, men vi sad i lockdown i et sommerhus i seks uger og nød virkelig haven og naturen, og så gik vi i gang med at se på hus. Og jeg var helt, helt sikker på, at det nordligste, jeg skulle, var Humlebæk. En veninde foreslog godt nok, at vi så huse også på Nordkysten, men det affejede jeg fuldstændigt, griner Linisha Palm.

Annonce

På landkortet

Lockdown-fritiden i sommerhuset blev blandt andet brugt på at se tv. Og den slags kan have alvorlige konsekvenser.

- Nogle af de aftener faldt vi over "Sommerdahl" som en serie at hygge sig med. Og jeg syntes bare, at det var de vildeste steder, at folk i serien boede. Så jeg sagde til min kæreste, at der skulle jeg bo, forklarer Palm og fortsætter:

- Vi begyndte at se på boligsider efter boliger på Nordkysten. Og rent økonomisk gav det også så meget mening i forhold til, hvad vi skulle bruge. Vi faldt over et hus i Hellebæk, som jeg forelskede mig helt vildt i. Det lignede fuldstændigt noget fra "Sommerdahl". Og det er altså et meget godt eksempel på, at serien fik os til at få Helsingør på landkortet.


Det lignede fuldstændigt noget fra "Sommerdahl"


Annonce

Bedste beslutning

I "Sommerdahl" er chefefterforsker Dan Sommerdahl, spillet af Peter Mygind, i dyb parforholdskrise og på sengekanten af et sammenbrud.

Hustruen Marianne er skredet, og han vil vinde hende tilbage - men Dans kollega Flemming Torp, spillet af André Babikian, har måske andre planer, for han er nemlig selv forelsket i Marianne, spillet af Laura Drasbæk. Og trekantsdramaet får ekstra krudt af, at Torp og Marianne rent faktisk flytter sammen, mens Dan forsøger at opklare mordet på en kendt Helsingør-sanger.

Linisha Palm kendte stort set ikke noget til Helsingør, før første sæson af "Sommerdahl" rullede over tv-skærme og andre skærme for et års tid siden. Det er hun og familien kommet til siden.

- Jeg kendte slet ikke Helsingør før. Jeg voksede op i Hareskoven, og det har aldrig været på mit landkort at tage til Helsingør. Men vi tog herop og gik rundt i Helsingør by og rundt i naturen og så på, hvad der var af skoler og så videre.  Vi flyttede til Hellebæk i september, så det var en hurtig beslutning. Og det er verdens bedste beslutning, pointerer Palm.

Laura Drasbæk spiller en af hovedrollerne i "Sommerdahl", der viser Helsingør frem fra den bedste side... Bortset fra de mange mord. Foto: Mike Kollöffel, TV 2
Annonce

Kvalitetstiden

Den 35-årige kvinde arbejder i København som leder af online-psykologtjeneste we.care. Men turen på job og retur er ikke det store problem for Palm.

- Jeg var da bekymret over afstanden til Vesterbro, hvor jeg har kontor. Men min gps sagde cirka 45 minutter. Og det er helt fint. Nu kan jeg slet ikke forstå, hvis folk synes, at Helsingør er så langt væk. Jeg har boet i London i mange år, så jeg kender til lang transporttid, og man må forsøge at vende det til kvalitetstid. Jeg har for eksempel telefonmøder i bilen, fortæller hun.

Det er på Hellebakken i Hellebæk, at Palm og familien har købt hus.

Otte nye afsnit

Anden sæson af 'Sommerdahl', der består af otte afsnit, får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE søndag 28. februar 2021.

"I anden sæson må Dan og resten af drabsafdelingen på jagt efter gerningsmanden bag mordet på en verdensberømt rockstjerne, og en række teatralske dødsfald på en højskole leder Dan på sporet af en mistænkt i egne rækker. Der venter også en sag om et mistænkeligt dødsfald på en tidligere elitesportsmand og et jalousidrama i Helsingørs restaurationsbranche", forklarer TV2.

"Sommerdahl" er baseret på bestsellerforfatteren Anna Grues krimier om 'den skaldede detektiv',

Peter Mygind har hovedrollen. Laura Drasbæk spiller hustruen Marianne Sommerdahl, og André Babikian spiller Sommerdahls politimakker, der er forelsket i Marianne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Helsingør

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce