Annonce
Helsingør

Tvangssalg på vej: Sunset Boulevard rykker nærmere

Det er her på Klostermosevej ved lige ved Kongevejen, at Sunset Boulevard har købt en grund for ni år siden. Nu vil kommunen kræve et tvangssalg af dele af nabogrunden, så fastfood-restauranten kan få en vejadgang. Foto: Lars Johannessen.
Det er nu ni år siden, at fastfood-kæden købte Klostermosevej-grund. Kommunen kæmper stadig med vejadgangen.
Annonce

HELSINGØR: Det ligger i betegnelsen, at fastfood, hurtigmad, ikke er for de tålmodige. Men lokale fans af Sunset Boulevards produkter har haft god brug for netop tålmodighed.

Det er nu over ni år siden, at fastfood-kæden købte en grund i Helsingør til at åbne en restaurant på, og det pågældende areal på Klostermosevej 102 står stadig ubebygget hen. Sådan bliver det ikke ved med at være.

- Det er rigtigt, at vi igennem en længere periode har haft en ambition om at bygge en ny Sunset Boulevard i Helsingør. Det er stadig planen, og vi glæder os rigtig meget til den dag, hvor vi kan byde velkommen til en ny og lækker restaurant i Helsingør. Vi afventer stadig på grønt lys fra kommunen, og når alle godkendelser er på plads, går der sædvanligvis otte-ni måneder til, at vi kan åbne en restaurant, siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Annonce

De store partier

På mandag vil åbningen af Sunset Boulevard-restauranten rykke et skridt tættere på - ved en ekspropriation, et tvangssalg, som er blevet kaldt tyveri.

Hvad er en ekspropriation?

Ekspropriation er tvungen afståelse af ejendomsret. Det er almenvellet, som skal være i spil, hvis en ekspropriation skal godkendes - det bliver den af en offentlig nedsat ekspropriationskommission.

Kommissionen vurderer for eksempel, om hensynet til landets borgere kræver, at staten bygger en vej et sted. Ved et ja fra kommissionen kan det offentlige ekspropriere det areal, som skal bruges til vejen. Der skal betales fuld erstatning til ejerne af de berørte ejendomme ved en ekspropriation.

- Man skal virkelig være varsom med at ekspropriere. Så jeg hælder egentlig til, at de store partier, som ønskede det her, også stemmer det igennem, siger Christian Holm Donatzky, formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

De store partier er De Konservative og Socialdemokratiet. Og de beslutter mandag, at en del af nabogrunden til Sunset Boulevard skal tvangssælges, så der kan etableres en vejadgang via Ellerhammervej til den kommende fastfood-restaurant. I dag er der nemlig ingen vej ind til arealet, og en drive in-restaurant man ikke kan køre til, vil Sunset Boulevard ikke have.


Vi afventer stadig på grønt lys fra kommunen

Jens Broch, direktør i Sunset Boulevard


Beskeden til kommunen fra Sunset Boulevard er da også, at fastfood-kæden købte grunden under forudsætning af, at kommunen ville levere en vejadgang, hvilket der også er lovkrav om. Det vil derfor ende med en retssag, hvis kommunen ikke forbinder Klostermosevej 102 med vejnettet.

Annonce

Det er tyveri

Vejadgangen til Klostermosevej 102 forsvandt, da rundkørslen ved Kongevejen-Klostermosevej blev etableret for mange år siden. Og behovet for en ny opstod først, da Sunset Boulevard købte arealet i 2011 - en direkte udgang fra grunden til de meget trafikerede Kongevejen og Klostermosevej er for farligt, mener kommunen.

"De skal da ikke bare tage min grund, fordi de har lovet nogen noget… Hvis de eksproprierer min grund, så vil jeg bare tænke, at det er tyveri", har Lone Mogensen, ejeren af nabogrunden, tidligere sagt til Helsingør Dagblad om tvangssalget af 320 af hendes kvadratmeter.

Annonce

De sidste teknikaliteter

Sådan ser Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet ikke på sagen. Han glæder sig til, at tingene falder på plads for Sunset Boulevard-projektet.

- Forhåbentlig handler det nu om de sidste teknikaliteter, der skal ordnes, før sagen kan sluttes fra kommunens side. Nogle gange tager ting lang tid. Jeg ser frem til, at Sunset Boulevard kommer, blandt andet fordi der ligger gode arbejdspladser i det, siger Christoffersen.

Formentligt kan der være cirka 20 jobs i en sådan restaurant.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce