Annonce
Helsingør

Udskudt for andet år: - Det er med blødende hjerte og en meget svær beslutning

Gåturen til Helsingør fra København er blevet stærkt populær. Nu må den på grund af corona udskydes for anden gang. Foto: Lars Johannessen
- Beslutningen har været under opsejling igennem længere tid, hvor vi har forsøgt at finde svar på, hvad der er muligt i genåbningen, siger Jacob Amsgaard, initiativtager til Gåturen fra København til Helsingør.

GÅTUREN:  - Vi er utrolig ærgerlige over, at vi endnu en gang må se langt efter fællesskabet, og kapitulere til et forsamlingsloft og andre restriktioner, som ikke gør det muligt.

Jacob Amsgaard, initiativtageren til succes-arrangementet "En gåtur langs kysten", hvor flere tusinde er gået på Strandvejen fra København til Helsingør, aflyser nu for andet år den populære gåtur på grund af coronakrisen.

- Det er med blødende hjerte og det har været en rigtig svær beslutning, men vi synes, at det er alt for usikkert. Beslutningen har været under opsejling igennem længere tid, hvor vi har forsøgt at finde svar på, hvad der er muligt i genåbningen. Det forventes, at forsamlingsloftet fjernes den 11. juni, men det har ikke været muligt for os at rykke turen til senere. Og alt er desværre også usikkert, siger Jacob Amsgaard.

Annonce

Udskudt til 2022

Gåturen er nu udskudt til den 4. juni 2022.

Tanken bag konceptet "En gåtur langs kysten" er at kunne inkludere og ikke ekskludere. At man undervejs kan gå og snakke og falde i snak med nye mennesker.


De, der var med tilbage i 2019, vil også kunne huske, hvor pragtfuldt det var, at gå uden tanken om at skulle holde afstand og være bange for smitterisiko.

Jacob Amsgaard, initiativtager til Gåturen fra København til Helsingør.


- De, der var med tilbage i 2019, vil også kunne huske, hvor pragtfuldt det var, at gå uden tanken om at skulle holde afstand og være bange for smitterisiko. Vi ønsker at være helt fri af denne triste nedlukning, og igen kunne smile til hinanden, give high five og skåle ved endt tur på Kulturværftet, siger Jacob Amsgaard.

Tusinder gik med på turen fra København til Helsingør, der før coronaen dannede rammen om et helt nyt gåfællesskab. Privat foto

Oprindeligt kommer han fra Helsingør og ideen til Gåturen fik han, da han sammen med en god ven, der ligeledes har tilbragt sin barndom i Helsingør, sad på en café i København.

- Kunne det ikke være sjovt at prøve at gå til Helsingør fra København?

Som sagt, så gjort. De lagde et opslag op på sociale medier for at høre, om nogle ville med.

Den idé og den opfordring blev senere til 5000-6000 gåglade mennesker, der gik fra Kongens Nytorv i København og mod Helsingør.

Man kan godt gå turen den 5. juni i år, men arrangementet er ikke officielt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce