Annonce
Helsingør

Udvalgsformand frygter at flere vil blive ensomme: - Corona er noget møg på så mange måder

Marlene Harpsøe
Der er stor risiko for at antallet af ensomme og psykisk sårbare vil stige på grund af coronanedlukningerne, frygter Marlene Harpsøe, der er formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

ENSOMHED: - Jeg håber på, at vi kan få de forskellige patient- og pårørendeforeninger til at mødes så snart som muligt, siger Marlene Harpsøe, der er formand for Social- og bekæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune.


Jeg frygter at vi i løbet af det næste år vil få større problemer med ensomhed og psykisk sårbare.

Marlene Harpsøe, formand for Social- og beskæftigelsesudvalget,


Det sker som en reaktion på at Helsingør Dagblad tirsdag skrev om Hjerneskadeforeningen, der i øjeblikket mangler et sted at være. Alle de steder som foreningen har fået stillet til rådighed er nemlig blevet lukket ned på grund af coronaforanstaltninger. Men det håber Marlene Harpsøe snart vil blive ændret.

- I relation til Hjerneskadeforeningen og andre patient- og pårørendeforeninger i Helsingør, har jeg spurgt ledelsen om, hvornår vi kan forvente, at de igen kan mødes for eksempel i Fiolgade eller på Plejehjemmet Grønnehaven. Det betyder alverden, at blandt andet Hjerneskadeforeningen kan genoptage deres aktiviteter. Men det skal selvfølgelig også være på en tryg og sikker måde, så man ikke risikerer at få corona, siger Marlene Harpsøe, der ikke lægger skjul på, at hun også er frustreret over situationen.

- Corona er noget møg på så mange måder, siger hun.

Helsingør Dagblad har i kampagnen "Sund Sammen" sat fokus på ensomhed, især blandt ældre, og på, hvad der kan gøres.  Mange eksperter frygter at problemet med ensomhed har vokset sig større.

Annonce

Vokser i det skjulte

Også i Social- og beskæftigelsesudvalget har man talt om ensomhed, selv det endnu ikke er et punkt på dagsordenen, fortæller Marlene Harpsøe, men det kommer det snart.

Marlene Harpsøe deler frygten for at problemet med ensomhed er steget. Indtil videre har man ikke kunnet registrere en øget ensomhed, men det kan meget vel være at såvel ensomhed som andre ting er udfordringer, er vokset i det skjulte, og hvor man først kan se omfanget et godt stykke tid efter at der igen  er normale tilstande.

- Jeg frygter at vi i løbet af det næste år vil få større problemer med ensomhed og psykisk sårbare, siger Marlene Harpsøe.

Annonce

Lys i mørket

Her og nu følger man udviklingen så godt som muligt og sætter ind med forskellige indsatser. En af dem er "lær at tackle", hvor psykiske sårbare får hjælp fra andre psykisk sårbare. Den helt store hjælp skal dog komme udefra, siger Marlene Harpsøe.

- Vaccinen er lyset i mørket, og det bedste vi kan gøre at få vaccineret så mange som muligt. Så man igen kan være tæt på sine nære, give dem et kram og leve uden at være angst for corona, siger Marlene Harpsøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce