Annonce
Debat

Ugens kandidat: Omsorg, viljestyrke og lortebleer

Denise Rostgaard.Privatfoto

Jeg elsker mennesker. I særdeleshed mennesker som lever på kanten af vores samfund. Mennesker, der kæmper med blandt andet ensomhed, psykisk sygdom eller misbrug. Mennesker i krise der mangler den fornødne hjælp og omsorg til at genvinde eller skabe fodfæste i livet. Gennem hele mit liv har jeg mødt ensomhed og håbløshed. Overordnet set er ensomhed en af de største udfordringer for danskernes sundhed, og det ærgrer mig, at vi ikke taler mere om det, end vi gør. Disse mennesker skal have en stemme.

Derfor er jeg kandidat for Nye Borgerlige til Helsingør Byråd og til regionsrådet i Region Hovedstaden. Jeg har boet i Helsingør i syv år, men er kommet her hele mit liv. Byen er blevet mit hjem, og jeg elsker at bo her. Side om side med smukke, historiske Kronborg, og med Holger Danske der sidder i kasematterne - klar til at forsvare fædrelandet.

Dengang jeg var en lille pige på Amager, lå det bestemt ikke i kortene, at jeg skulle engagere mig i politik. I modsætning til mange andre politiske ildsjæle, er jeg ikke opvokset med politik og saglige debatter ved middagsbordet. På mange måder er jeg rundet af min opvækst i de nederste sociale lag i Danmark. Der hvor velstand er en by i Rusland, og hvor håbet ikke altid er lysegrønt. Jeg plejer at sige, at jeg taler flydende bodega. Det er selvfølgelig sjovt. Men det er også sandt. Jeg kalder en spade for en spade og pakker ikke sandheder ind i fordrejende politisk korrekthed.

Annonce

Den vigtigste lektie livet har lært mig er, at det først og fremmest kræver handlekraft og viljestyrke at bryde med sociale mønstre. Man skal ville, og man skal turde. Jeg flyttede hjemmefra som 15-årig. Det lykkedes mig at gennemføre min studentereksamen, samt uddanne mig til både logistikøkonom og ernæringsassistent. Netop nu er jeg ved at færdiggøre min uddannelse som sygeplejerske. Mit hjerte banker for psykiatrien.

Ved siden af sygeplejestudiet arbejder jeg i den kommunale hjemmepleje her i Helsingør. Et job, der har givet mig stort kendskab til mange af de udfordringer, både ældre borgere og ansatte i hjemmeplejen kæmper med.


Den vigtigste lektie livet har lært mig er, at det først og fremmest kræver handlekraft og viljestyrke at bryde med sociale mønstre. Man skal ville, og man skal turde.

Denise Rostgaard


Jeg er alenemor til tre fantastiske børn, med alt hvad det indebærer af madpakker, snotnæser og lortebleer. Selvom jeg jonglerer mange bolde, er mine børn mit evige holdepunkt. Mine børn er den grundlæggende årsag til de valg, jeg træffer i livet nu. Mit største ønske er at sikre mine børn en tryg og lykkelig barndom, og et bedre udgangspunkt i livet end jeg måske selv havde. Jeg forsøger, gennem mine egne valg, at vise mine børn at det er muligt at sætte sig mål – og nå dem.

Et borgerligt samfund er bygget på værdier som familie, borgerlig solidaritet, frihed og fædreland. Værdier jeg føler stærkt for, og som er udgangspunktet for mit politiske engagement.

Vi skylder vores efterkommere at viderebringe et samfund, der er mindst lige så demokratisk, frit og lykkeligt som det vi modtog. Intet mindre.

Byrådskandidaternes klumme

Hver lørdag fra den 5. juni frem til den 26. oktober vil Helsingør Dagblad bringe en klumme fra en kandidat til byrådsvalget i november. Hvert parti får muligheden for at skrive en klumme to gange. Rækkefølgen er fundet ved en lodtrækning, og partierne har selv valgt, hvem der skal repræsentere dem i klummerne.

Denne uges skribent er Denise Rostgaard fra Nye Borgerlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce