Annonce
Holdet

Ugens kommentarer fra Holdet: Har du pga. corona andre julegave-indkøbsplaner i år sammenlignet med tidligere år?

Denne uge har vi bedt medlemmerne af Holdet svare på, om de vil ændre på julegaveindkøbet pga. corona. Læs alle deres svar her.

Corona presser de lokale butikker - men har man lyst til at stå som sild i en tønde d. 23. som sædvanlig for at få de sidste julegaver i hus?

Vil du også have indflydelse på lokalsamfundet? Kom med på Holdet

  • Holdet er Helsingør Dagblads netværk af lokale, som har lyst til at få indflydelse ved at blande sig i lokaldebatten.
  • Tilmeld dig på www.helsingordagblad.dk/holdet

Eksemplet ovenfor er selvfølgelig sat på spidsen, for det er trods alt et fåtal, som venter helt til d. 23. Men i lyset af corona og de økonomiske udfordringer, det har givet det lokale handelsliv landet over, har vi bedt Holdet svare på, om de har andre julegave-indkøbsplaner i år end de plejer.

Har du pga. corona andre julegave-indkøbsplaner i år sammenlignet med tidligere år? Skriv gerne, hvad der kunne få dig til at bruge flere julegavekroner lokalt i år, så butikkerne kan inspireres af jeres svar

Allan Bansholm Nilsson, 1941, Pensionist, Espergærde:

Det er rigtig godt, at Kommunen støtter juleudsmykninger rundt om i hele Helsingørs område. Det giver en herlig julestemning, der let kan konkurrere med "kedelige" køb på nettet, fordi man jo alligevel skal hjemmefra, og stå i kø for at hente varerne. Så afsted, ud i butikkerne og få juleglæden med i købet.

Anne Herløw, 1963, Lærer, Helsingør:

Jeg har ret få julegaveindkøb og tænker ikke, jeg ændrer vaner pga. Corona. Jeg køber gerne lokalt og i fysiske butikker og online i en skøn blanding.

Bendt Bendtsen, 1941, Pensionist, Helsingør:

Primært er det da leverandørerne, der skal sikre mig som kunde, de rigtige varer til den rigtige pris - og med en superfin betjening. Ikke omvendt.

Bettina Pedersen, 1964, Ledig, Helsingør:

Hvis alle butikker havde en web side, kunne indehaverne også tjene penge den vej, og behøvede måske så ikke at lukke deres forretning.

Bjarne Rodenkam, 1950, Næstformand i Seniorrådet og aktiv kulturpensionist, Helsingør:

Hvis mit begrænsede julegaveindkøb kan hjælpe det lokale handelsliv, så gør jeg gerne det.

Bodil Strandgaard Schau, 1962, Translatør/Cand.ling.merc., Helsingør:

Jeg går altid først til en lokal, fysisk butik, men ikke alt fås i byens butikker.

Camilla Novaa, 1982, Privat børnepasser, Helsingør:

Regulere priserne ned til det samme som på nettet. Har lige sparet 350 kroner på et par sko ved at købe dem på nettet, i stedet for nede i Sportsmaster. Men ved ikke, om det ville ændre så meget. Jeg hader at handle, så det er bare nemmere, at få det leveret til døren.

Camilla S. Briston, 1985, Husmor, Espergærde:

Det er forståeligt, at butikkerne ikke har lige så meget udsalg, som onlinebutikkerne, da de ikke har leje-af-lokale-udgifter, men nettet har altid tilbud. Jeg køber altid lokalt, hvis det kan svare sig, men koster det mig penge at handle lokalt, vælger jeg online shopping.

Claus Helge Nielsen, 1958, IT Operation Konsulent, Helsingør:

Fleksible åbningstider vil i år nok af mange blive betragtet som ønskværdigt for at få større spredning. For de butikker som sælger fødevarer, bør helt klart kvalitet fremhæves som et parameter, måske med gode tilbud om Julefrokost ud af huset, indbydende jule- og nytårsmenuer. Generelt er den personlige service i lokale butikker vigtig - sammen med høj kvalitet er det vigtige konkurrenceparametre med internethandlen. Fotoforretningen på Torvet er et godt eksempel.

Claus Vejlø, 1941, Pensionist, Helsingør:

Hvis man begynder nu, med at købe/tænke julegaver, er der meget større udvalg end den 23. Når man alligevel er ude at handle, er det en god idé at have ønskesedlen i tankerne, så støder man ofte på en god idé, og så er den gave på plads. Det er alligevel risikabelt at satse på nettet, jo nærmere man kommer den 24.

Ditte Kanstrup, 1960, Teaterproducent, Gurre:

Min familie er lille, og jeg skal købe få gaver. Alligevel er julegaveindkøb, for mig en ganske rædselsfuld affære. Derfor har jeg i mange år købt gaver løbende gennem året, og de senere år er mine indkøb flyttet til nettet. Det tror jeg, flere vil prioritere i år. Man kan jo også benytte lejligheden til at se sine juleindkøbsvaner igennem - skal man give fysiske gaver til mandelgaven eller pakkelegen. Jeg køber gerne en ged hos Dansk Flygtninge Hjælp, selvom min familie hader lige den gave.

Dorit Andersen, 1955, Pensionist, Helsingør:

Ifm. Corona har jeg set værdien af, at have butikkerne rundt om mig / indenfor gå afstand. Jeg vil være med til at bevare denne fordel og er dermed meget mere bevidst om at købe lokalt. Men det er vigtigt, at butikkerne kan tilbyde både fysisk - som net handel. Der skal tænkes kreativt og visionært fra butikkernes side, også ifm. post Corona. For eksempel en virtuel tur rundt i butikken inklusive dialog med ekspedienten og mulighed for online bestilling med det samme.

Flemming Hansen, 1942, Pensionist, Ålsgårde:

Jeg har ondt af de lokale butikker, for det er ikke nemt at have en fysisk butik i disse tider. Det er som regel både billigere og forbundet med mindre kørsel at købe online. Og så er vi fri for mundbind og muligheden for at være tæt på andre.

Gert Georg Andersen, 1936, Pensioneret kvalitetskonsulent, Espergærde:

I år gør vi noget, vi ikke har prøvet før. Med hjælp fra et familiemedlem, laver vi nogle rigtig gode billeder af min kone og mig, sætter dem i en flot ramme og giver dem til vores børn-børnebørn-oldebørn, så de om 30 år, har mulighed for at se, hvordan de gamle, som var den direkte årsag til, at de også bor i dejlige Danmark, så ud.

Hedvig Vestergaard, 1949, Seniorforsker Emerita, Helsingør:

Bedre toiletforhold, herunder mulighed for at benytte toilet, håndvask og sprit i butikken.

Henrik Malmgreen, 1956, Journalist og redaktør, Helsingør:

Her i familien har vi for mange år siden afskaffet julegaver. I stedet køber vi det, vi har lyst til, når vi har brug for det, hen over året - og naturligvis så lokalt som muligt.

Jesper Haase, 1946, Investor, Helsingør:

Glade og positive folk i butikkerne fremmer indkøbsglæden markant.

Jette Lützhøft, 1946, Pensionist, medlem af Seniorrådet og bestyrelsesmedlem i Senior Erhverv Nordsjælland, Helsingør:

Jeg handler både lokalt og online, helt som jeg har gjort en del år efterhånden.

Jette Schwartz, 1961, Selvstændig optiker, Snekkersten:

Der er nogen signalforvirring, når vi opfordres til at blive hjemme og gå så lidt i butikker som muligt, helst én ad gangen (med mundbind) og samtidig kraftigt opfordres til at gå ud at handle lokalt.

Jørgen Busch, 1958, Formand, Stad & Egn, Helsingør:

Ja, mine planer om julehandel her i 2020 er lagt an på at handle lokalt, i fysiske butikker og købe oplevelsesgaver i år. Jeg vil: 1. Handle i god tid og undgå trængsel. 2. Få overblik på helsingorguiden.dk. 3. Sprit af, hold afstand og brug mundbind. 4. Brug de lokale butikker. For ligesom jeg følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, vil jeg naturligvis også følge citykoordinator Kim Backes 4 rigtige gode vejledninger og råd om corona-sikker julehandel, når jeg skal ud at julehandle i år.

Jørgen Gross-Petersen, 1943, Ingeniør, men nu pensionist, Hellebæk:

Vi køber ikke mange gaver, men vi prøver at købe juletræ i byen, i stedet for på nettet.

Jørgen Manniche, 1940, Fhv. efterskolelærer, Helsingør:

Ja, for klimaets skyld må hele verden handle mere lokalt, men kulturbevidst både nationalt og internationalt. Vi er blevet os selv for meget nok, og så bliver kloden ikke til at bære. Men HD skal lære os, at kende vores by på mere end forretningers drømme. Så kan vi udvikle og åbne den.

Kari Jørgensen, 1964, Skoleleder, Helsingør:

Jeg ønsker, at der også i fremtiden skal være gode butikker lokalt. Det tænker jeg forpligter, også når det kommer til julegaveindkøb. Vi plejer altid at lave en juleindkøbstur til København. I år har vi besluttet os for, at vi vil købe alle julegaver lokalt, så længe vi kan få fat i det, vi vil købe. Men, en juletur for blandt andet at se julebordene i Illums, bliver der plads til. Indkøbene, ja dem lægger vi i Helsingør.

Kirsten Dalsgaard Levin, 1964, Administrativ sagsbehandler, Helsingør:

Vi har kun vores 2 døtre og 1 svigersøn, vi er på gave med, og det er som regel pengegaver. Derfor er der ikke så meget at lave om på.

Kirsten Simonsen, 1965, Flex-jobber i butik, Ålsgårde:

At lokalbutikker kommer på nethandel med udbringning.

Klavs Wulff, 1945, Forfatter, skribent, Helsingør:

Jeg ønsker, at styrke forretningerne i bymidten , at undgå unødig togtransport samt at være med til at skabe mere liv og miljø og føle mig som en del af Helsingør.

Lars Andreassen, 1956, Lærer, Helsingør:

Vores julegaveindkøb er relativt hurtigt overstået. Vi udveksler kun gaver med vores børn, svigerbørn og barnebarn, og vi er ikke så mange. Vi køber næsten alle vores julegaver lokalt, så de er nemmere at bytte, hvis de ikke lige passer.

Lene Lindberg, 1961, Afdelingsformand, FOA Nordsjælland/Byrådsmedlem, Socialdemokratiet, Gurre:

Jeg køber det meste lokalt, det gælder gaver, mad og drikke. Jeg er glad for at handle lokalt, og synes jeg som borger skal støtte handlen i vores kommune. Det gør jeg næsten altid. Der kan være enkelte ønsker, som ikke kan købes lokalt, men ofte finder jeg noget alternativt.

Maria Mbalyowere, 1988, Sygeplejerske, Helsingør:

Da jeg afholder juleaften i min lokale kirke og står som arrangør, køber jeg julegaver hele året, for at få bedst mulig kvalitet, når det er på tilbud. Gaverne købes oftest lokalt af praktiske årsager. Min julegaveindkøbsplan har ikke ændret sig.

Marie Klintorp, 1958, Formand Hjerneskadeforeningen i Helsingør og DH Helsingør, Helsingør:

Jeg vil lange mere tænke over, at handle lokalt i år på grund af den gældende situation. Men samtidigt så er der en del spørgsmålstegn, om vi vil kunne holde jul med børn og børnebørn, som bor ovre i det jyske. Der vil jeg bestille online, så der kan leveres direkte på adressen, da vi ellers ikke vil have mulighed, for at få dem overleveret. Så det bliver en blanding.

Max Tranebæk, 1954, Vvs-installatør, Helsingør:

Jeg vil gøre hvad jeg kan, for at støtte de lokale handlende, når jeg køber julegaver. Og så vil jeg, så vidt det er muligt, boykotte de butikker som ikke gør sig den ulejlighed at pynte op med julepynt. Måske bliver løsningen, at vi køber et gavekort l en lokal butik til dem vi holder af. Julen er hjerternes fest.

Merete Gotthardt, 1956, Tidl. bibliotekar, Helsingør:

Jeg vil købe julegaver i de lokale butikker. På nettet vil jeg købe de gaver, jeg ikke kan få lokalt. I år tager jeg ikke til København og køber gaver, som jeg ellers ofte gør.

Mette Dalby, 1963, Jobkonsulent, Espergærde:

Jeg kunne godt tænke mig, at købe vores julegaver lokalt i år, især hvis butikkerne julepynter og kommer med gode tilbud. De må gerne lave nogle events sammen med lokale kunstnere, så der er noget nyt og spændende at se på.

Morten Poulsen, 1973, Organist/IT-konsulent, Helsingør:

Lige nu julegaveshopper jeg nok groft sagt 50/50 i lokale butikker og online. Hvis alle butikker nu samtidig havde en online butik, som Kåre Mulvad flere gange har argumenteret for, så brugte jeg meget gerne flere penge lokalt. Men jeg vil ikke lade mig begrænse af et fysisk udvalg lokalt.

Nanna Folkmann, 1946, Keramiker/pensionist, Helsingør:

Det er meget vigtigt, at vi handler i de små butikker i byerne. I Helsingør midtby er der mange tomme butikker og det er utroligt trist.

Nicholas Just, 1970, Soldat, Kvistgård:

Covid-19 skal ikke have lov til at ødelægge vores jul. Bevæbnet med maske, handsker, afstand og håndsprit, vil jeg gå på juleindkøb, som jeg plejer, i de mange skønne butikker, vi har i Helsingør. Varm stærk julegløgg vil efterfølgende rense mine luftveje - glædelig Jul til jer alle.

Niels P. C. Knudsen, 1964, Sikkerhedschef, Snekkersten:

Vi har verdens hyggeligste by - støt den ved at bruge den :-).

Ole Holde, 1946, Jazzmanager, Snekkersten:

I disse Coronatider vil jeg klart anbefale, at man handler lokalt og gerne i god tid inden jul. Hvis vi skal bevare et godt lokalt handelsliv, også efter Coronatiden, så skal man ikke handle på nettet, medmindre der er tale om varer, som ikke kan fås lokalt.

Ole Jens Nielsen, 1943, Frivillig museumsvært, Helsingør:

Det er alligevel min kone, der køber alle gaver og det foregår lokalt. Den ene gave, til konen, jag køber, købes også lokalt. Det er også meget nemmere at bytte i den lokale butik.

Ole Schmidt, 1942, Pensioneret forsikringsdirektør, Espergærde:

Jeg vil som sædvanlig først og fremmest købe i fysiske butikker, og som sædvanlig vil det primært være i lokalområdet. Så mit handelsmønster vil stor set være uændret. Måske skyldes det, at jeg ikke på forhånd er belemret med en kæmpe ønskeliste, men håber, at jeg måske kan få gode idéer i forretninger med inspirerende muligheder.

Ole Traulsen, 1967, Nordic Manager/Selvstændig, Helsingør:

Altid støt lokalt - Covid-19 eller ej.

Per E. Thomsen, 1963, Brandmand, Helsingør:

Hvis det familien ønsker sig, kan købes i butikkerne i Helsingør Kommune, vil jeg handle lokalt. Dette er også, selvom gaverne kunne blive lidt dyrere. Hvis vi vil have butikker i morgen, skal vi handle lokalt i dag.

Peter Bertram Hansen, 1948, Livsnyder, Helsingør:

Vil købe, som altid, lokalt.

Pia Agerskov, 1965, Jobcoach og træningsinstruktør, Helsingør:

Mine julegaveindkøbsplaner er ændret hen til, at jeg vil købe mere lokalt og fysisk. Vi må støtte op om det lokale, så vi ikke, når Corona er overstået, møder tomme forretningslokaler, der forlænger en deprimerende tid. Jeg vil købe mere i fysiske butikker. Vi har brug for at komme ud og se hinanden, tale kort med hinanden og endnu mere vigtigt i år, at ønske hinanden "face to face" god jul og et langt bedre 2021.

Robin Corneliussen, 1953, Speditionschef, Helsingør:

Vi er kun tre i vores primærfamilie. Vi fokuserer ikke på gaverne, men på samværet. Vi køber måske en lille temagave i genbrug. Traditionsvis spiller vi ”Bezzerwizzer”, spiller musik fra vores ungdom, som mine sønner og jeg kan lide, og prioriterer maden højt. De lokale butikker er oppe imod hårde odds; husleje lagertid, lønninger, nethandel - så ja, vi skal handle mere lokalt. Når julen allerede starter medio oktober, er alle kørt trætte, Sæt menneskelige værdier højere, sæt fantasien løs.

Sascha Hirtsgaard, 1975, Selvstændig frisør i Helsingør centrum, Helsingør:

Jeg synes, butikker er gode til allerede nu at gøre opmærksomme på sig selv. Tilbyde at køre varer hjem, når man handler for X kr. Vi skal bare alle være bedre til at handle løbende fra nu til jul. Og butikkerne skal så udvide deres bytteregler. Så vi spreder det ud. Og måske ikke starte udsalg 2. juledag. Så man ikke føler sig snydt. Udsalg skal tilbage til slut januar, som i gamle dage.

Steinar Martin Vestli, 1945, Journalist, Helsingør:

Et bredere udvalg af små forretninger.

Søs Hougaard, 1967, Lærer/fysioterapeut/gymnastiktræner, Helsingør:

Plejer for mig, er at handle på nettet, medmindre julegaveønsker er specifikt fra lokale butikker.

Torben Hill, 1954, Seenager, Helsingør:

Som jeg plejer - en blanding af lokale fysiske butikker og online, alt efter hvad det er for nogle ting, jeg går efter.

Vera Nielsen, 1939, Kunstner, Helsingør:

Jeg vil bruge byens idrætsforeninger til at give svømme-, gymnastik- og rideoplevelser samt teater billetter. Julegave oplevelser af forskellig art . Lokalt.

Winnie Raundorf, 1946, Pensionist, Ejendomadministrator, Hornbæk:

Hvis jeg vil give gaver i år, køber jeg lokalt i fysiske butikker.

Yael Schade, 1980, Brugerrepræsentant i Region Hovedstadens Psykiatri, Helsingør:

Jeg vil helt sikkert købe mere lokalt end jeg plejer, men jeg kommer nok også til at starte tidligere ud, så jeg undgår alt mylderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce