Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Bendt Bendtsen

Bendt Bendtsen er ugens medlem af Holdet.Foto: Lars Johannessen

Hvorfor er du med på Holdet?

Min nærmeste familie har været abonnent på den daglige avis, som jeg oftest kalder den, stort set lige så længe jeg kan huske det. Jeg har altid været meget interesseret i alt, hvad der rører sig i lokalsamfundet. Måske ikke lige netop sportsverdenen, bortset fra de år HIF spillere udgjorde cirka halvdelen af landsholdet - men ellers alt muligt andet.

Omdrejningspunktet har helt klart været byrådets arbejde. Jeg mener, jeg har haft stor hjælp i at kunne forstå de politiske initiativer, taktik med videre via mit engagement i lokalpolitik - ikke som medlem af byrådet, men med udvidet organisations indsats. Jeg har flere gange været valgt som formand for Socialdemokratiets Helsingør afdeling, men jeg har også været udpeget af byrådet som repræsentant i Sigurd Schytz Kollegiets bestyrelse, formand for kommunens klageråd, medlem af Ældrerådet, formand for HK Seniorerne, Solhavegårds Bestyrelse, Ligningskommissionen og Skatteankenævnet med videre. På den måde møder man jo andre engagerede borgere - indsigt og politiske holdninger er naturligvis forskellige, men der er brug for os alle.

Annonce

Jeg har den opfattelse, at når Helsingør Dagblad har overlevet et udfordret marked så længe, så skyldes det i høj grad, hvad vi tidligere kaldte læserbreve. Jeg har selv leveret hundredvis gennem årene. Første gang som elev på handelsskolen. Jeg foreslog en udvidelse af undervisningen. Forstanderen, som også var en af mine undervisere, talte ikke til mig fremover. Jeg arbejdede i en periode i Monopoltilsynet. Minister Erling Jensen var min politiske chef, jeg var hans formand i Helsingør, sådan.

Jeg bestræber mig på, at når min opfattelse skal frem, så er det oftest muligt at udtrykke sig uden at blive alt for personlig. Folkevalgte må finde sig i lidt mere end fru Jensen, sådan er det.

Jeg savner i høj grad, at folkevalgte deltager mere i debatterne. Som medlem af byråd eller Folketinget er man moralsk forpligtet til at tage bolden op.

Ingen folkevalgte overlever i længden, hvad jeg kalder "radio tavshed". Som John Bech en gang sagde til mig, da jeg havde knyttet nogle kritiske kommentarer til min formandsberetning: "Bendtsen, vær glad for at vi forholder os til dig. Tavshed i omgang med andre mennesker er næsten det værste, man kan udøve".

Helsingør Dagblad og Avisen Danmark; fortsæt massivt med at forsøge at få en dialog med læserne - borgerne. Den tid hvor vi om aftenen på cykel kørte over på Dagbladet med et indlæg skrevet på rejseskrivemaskinen er forbi, men andre nye muligheder er taget i brug. Måske går det lidt for hurtigt indimellem, men det kan der være mange forklaringer på.

Uddybende kommentar til spørgsmålet: Hvad fungerer/fungerer ikke fagligt og socialt ved folkeskolerne i Helsingør Kommune?

Principielt er jeg ikke tilhænger af rangorden efter karaktergennemsnit. Selv i så lille et område som en kommune er, er befolkningssammensætningen meget forskellig. Den sociale arv kan spille ind i hvilke behov, og muligheder man har. For nogle børn er et godt klima, nogle inspirerende undervisere, måske endda personale man kan se op til, egentlige rollemodeller - vigtigere end om man opnår 7,2 eller 7,3. Drop forsøg med rangorden - det hører ingen steder hjemme.

Vil du med på Holdet?

  • Holdet er Helsingør Dagblads netværk af lokale, som har lyst til at få indflydelse ved at blande sig i lokaldebatten.
  • Tilmeld dig her: www.helsingordagblad.dk/holdet
Annonce
Erhverv For abonnenter

Barslund fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som er på vej ned i flyttekasser

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce