Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Bendt Bendtsen

Bendt Bendtsen er ugens medlem af Holdet.Foto: Lars Johannessen

Hvorfor er du med på Holdet?

Min nærmeste familie har været abonnent på den daglige avis, som jeg oftest kalder den, stort set lige så længe jeg kan huske det. Jeg har altid været meget interesseret i alt, hvad der rører sig i lokalsamfundet. Måske ikke lige netop sportsverdenen, bortset fra de år HIF spillere udgjorde cirka halvdelen af landsholdet - men ellers alt muligt andet.

Omdrejningspunktet har helt klart været byrådets arbejde. Jeg mener, jeg har haft stor hjælp i at kunne forstå de politiske initiativer, taktik med videre via mit engagement i lokalpolitik - ikke som medlem af byrådet, men med udvidet organisations indsats. Jeg har flere gange været valgt som formand for Socialdemokratiets Helsingør afdeling, men jeg har også været udpeget af byrådet som repræsentant i Sigurd Schytz Kollegiets bestyrelse, formand for kommunens klageråd, medlem af Ældrerådet, formand for HK Seniorerne, Solhavegårds Bestyrelse, Ligningskommissionen og Skatteankenævnet med videre. På den måde møder man jo andre engagerede borgere - indsigt og politiske holdninger er naturligvis forskellige, men der er brug for os alle.

Annonce

Jeg har den opfattelse, at når Helsingør Dagblad har overlevet et udfordret marked så længe, så skyldes det i høj grad, hvad vi tidligere kaldte læserbreve. Jeg har selv leveret hundredvis gennem årene. Første gang som elev på handelsskolen. Jeg foreslog en udvidelse af undervisningen. Forstanderen, som også var en af mine undervisere, talte ikke til mig fremover. Jeg arbejdede i en periode i Monopoltilsynet. Minister Erling Jensen var min politiske chef, jeg var hans formand i Helsingør, sådan.

Jeg bestræber mig på, at når min opfattelse skal frem, så er det oftest muligt at udtrykke sig uden at blive alt for personlig. Folkevalgte må finde sig i lidt mere end fru Jensen, sådan er det.

Jeg savner i høj grad, at folkevalgte deltager mere i debatterne. Som medlem af byråd eller Folketinget er man moralsk forpligtet til at tage bolden op.

Ingen folkevalgte overlever i længden, hvad jeg kalder "radio tavshed". Som John Bech en gang sagde til mig, da jeg havde knyttet nogle kritiske kommentarer til min formandsberetning: "Bendtsen, vær glad for at vi forholder os til dig. Tavshed i omgang med andre mennesker er næsten det værste, man kan udøve".

Helsingør Dagblad og Avisen Danmark; fortsæt massivt med at forsøge at få en dialog med læserne - borgerne. Den tid hvor vi om aftenen på cykel kørte over på Dagbladet med et indlæg skrevet på rejseskrivemaskinen er forbi, men andre nye muligheder er taget i brug. Måske går det lidt for hurtigt indimellem, men det kan der være mange forklaringer på.

Uddybende kommentar til spørgsmålet: Hvad fungerer/fungerer ikke fagligt og socialt ved folkeskolerne i Helsingør Kommune?

Principielt er jeg ikke tilhænger af rangorden efter karaktergennemsnit. Selv i så lille et område som en kommune er, er befolkningssammensætningen meget forskellig. Den sociale arv kan spille ind i hvilke behov, og muligheder man har. For nogle børn er et godt klima, nogle inspirerende undervisere, måske endda personale man kan se op til, egentlige rollemodeller - vigtigere end om man opnår 7,2 eller 7,3. Drop forsøg med rangorden - det hører ingen steder hjemme.

Vil du med på Holdet?

  • Holdet er Helsingør Dagblads netværk af lokale, som har lyst til at få indflydelse ved at blande sig i lokaldebatten.
  • Tilmeld dig her: www.helsingordagblad.dk/holdet
Annonce

Mest læste

Helsingør For abonnenter

Frederikke blev økonomisk værge for sin mor som 22-årig: - Jeg glemmer nogle gange, hvordan min mor var før sygdommen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Hooligans hærger gaderne efter FC Helsingørs kampe: - De er høje på stoffer og dyrker en voldskultur

Erhverv For abonnenter

Byens bedste restaurant er en kantine: - Gæsterne vil hellere spise her end ude i byen

Erhverv

Årligt kræmmermarked oplever store udfordringer trods rekord-lørdag: - Vi bløder for fuld smadder

Helsingør

Verdens bedste sosu'er: Personalet på Montebello

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Helsingør

Efter tre måneder får Andreas et møde med Kiær: Derfor er hun den, han allerhelst vil mødes med

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Helsingør

Over 10.000 familier har bedt om hjælp: Mai og Rebekka håber at komme på ferie i år

Helsingør For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Helsingør: Villa solgt for over 10 millioner

Sport

Topscorer nægter at give op: - Vi skal stadig jagte oprykningen

Annonce