Annonce
Helsingør

Ugens svar fra Holdet: Har corona påvirket dine indkøbsvaner?

Genrefoto. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2020
Denne uge har vi bedt medlemmerne af Holdet svare på, om de har ændret indkøbsvaner efter corona. Læs alle svarene her.
Annonce

Digitale løsninger vil indenfor de næste ti år udfordre handelslivet, som vi kender det i dag. Det konkluderer en ny rapport, Helsingør Dagblad har skrevet om denne uge.

Vil du også have indflydelse på lokalsamfundet? Kom med på Holdet

Holdet er Helsingør Dagblads netværk af lokale, som har lyst til at få indflydelse ved at blande sig i lokaldebatten.

Tilmeld dig på www.helsingordagblad.dk/holdet

Derfor har vi bedt Holdet svare på, om corona har ændret deres indkøbsvaner - både dagligvareindkøb og indkøb af tøj, elektronik, bøger, isenkram osv.

Læs alle kommentarerne her:

Annonce

Ja, corona har ændret mine indkøbsvaner:

Bendt Bendtsen, 1941, Pensionist, Helsingør:

Handler primært i Kvickly Prøvestenen så tidligt på formiddagen som muligt. Og UDELUKKENDE scanning under hele indkøbet. En mægtig god betalingsform!

Bettina Pedersen, 1964, Ledig, Helsingør:

Handler meget mindre end før. Undgår f.eks. at gå i tøjbutikker, da jeg synes, at folk står for tæt og er fuldstændig ligeglade med afstanden sommetider. Når jeg er ude og handle, oplever jeg ret tit, at folk står og hoster og nyser ud i luften. Så det er desværre et STORT no go for mig at handle som før!

Bjarne Rodenkam, 1950, Næstformand i Seniorrådet og aktiv kulturpensionist, Helsingør:

Jeg oplever, at det at handle senere, end hvad jeg tidligere gjorde, giver luft og tid.

Bodil Strandgaard Schau, 1962, Translatør/Cand.ling.merc., Helsingør:

Jeg forsøger at handle på tider, hvor der ikke er så mange, men det er svært, når det også skal passe med egne tider. Selvom jeg handler færre gange for min egen husstand, handler jeg alt i alt oftere, fordi jeg skal købe ind for ældre pårørende.

Gert Georg Andersen, 1936, Pensioneret kvalitetskonsulent, Espergærde:

Det eneste, jeg køber på hjemmesider, er blækpatroner og legetøj til ungerne, men aldrig fødevarer og beklædning. Og kun på hjemmesider jeg kender, fordi der er så mange, der er blevet snydt gennem falske hjemmesider. Jeg vil også godt se, hvad jeg køber. Jeg handler meget tidligt og alene, og det vil jeg blive ved med også efter corona, fordi der er ikke ret mange mennesker, og dagen bliver så dejlig lang.

Heidi Rasmussen, 1972, Sagsbehandler llo, Espergærde:

Tror vi alle har ændret vaner og nok også fremover. Flere butikker er heldigvis begyndt at levere. Personligt er jeg begyndt at købe kød på nettet og påtænker at bestille andre ting også.

Janne Fjeldborg Krogh, 1945, Journalist, Snekkersten:

Covid-19 har ændret mine indkøbsvaner på den måde, at jeg kun handler i Coop-forretninger, hvor jeg køber ind med appen og derved undgår at stå i kø. Jeg putter varerne direkte i indkøbstasken, mens jeg handler, og klikker mig ud.

Jette Lützhøft, 1946, Pensionist, medlem af Seniorrådet og bestyrelsesmedlem i Senior Erhverv Nordsjælland, Helsingør:

Jeg handler i butikker, der ikke har så mange kunder midt på dagen

Jørgen Manniche, 1940, Fhv. efterskolelærer, Helsingør:

Vi ser, det hjælper, når folk reagerer. Vi har holdt pandemien nede på almindeligt influenzaniveau. Et ret tværgående sammenhold.

Kirsten Dalsgaard Levin, 1964, Administrativ sagsbehandler, Helsingør:

Mit svar er lidt både og. Da vi var hjemsendt i tre måneder i foråret, handlede vi mere på nettet og fik blandt andet mere take away mad. En del tøj blev det også til. Der, hvor vi er begrænsede i øjeblikket, er, at restauranter og barer lukker kl. 22. Det har ingen indflydelse på vores indkøbsvaner ellers - bortset fra, at min mand ofte handler alene, hvor det tidligere ofte var mig, der handlede. Jeg er igen hjemsendt - han er ikke.

Kirsten Simonsen, 1965, Flex-jobber i butik, Ålsgårde:

Handler gerne kun én gang i ugen sammen med en veninde

Kåre Mulvad Steffensen, 1978, Webmaster på Kulturværftet, Helsingør:

Jeg ville gerne sætte kryds i "Ja, jeg handler oftere på nettet", men det passer ikke, for så kan jeg ikke handle lokalt i det omfang, jeg gerne vil. Så nej, jeg går stadig ud at handler, men kontaktløs/selvscanning og i behørig afstand til folk.

Marie Klintorp, 1958, Formand Hjerneskadeforeningen i Helsingør og DH Helsingør, Helsingør:

Corona har ikke medført voldsomme ændringer i mit handlemønster, men jeg tænker mig mere om, ift. hvornår jeg handler, at holde afstand, og hvis det gælder madvarer betaler jeg som regel i de selvbetjente kasser, hvor der sjældent er kø.

Merete Gotthardt, 1956, Tidl. bibliotekar, Helsingør:

Jeg køber stort ind i Kvickly eller Føtex og handler færre gange. Vi er også begyndt at få dagligvarer hjem fra nemlig.com ind i mellem. Desuden køber vi mange ting på internettet, sko blandt andet.

Nicholas Just, 1970, Soldat, Kvistgård:

Jeg handler en del dagligvare på nettet. Net-handel er kommet for at blive også efter covid-19 og vil tvinge de fysiske butikker til at tænke nyt og kreativt. I Helsingør bymidte burde åbningstiderne for eksempel forlænges om lørdagen og gerne holde åben om søndagen, så man kan gå en tur i en levende by og samtidig shoppe.

Robert Christiansen, 1964, Førtidspensionist, Helsingør:

Jeg handler på andre tidspunkter end før corona. Nogle ting bliver købt på nettet, andre i fysiske butikker. Hvor det er muligt at gøre det, så er det med scan og betal.

Rune Oliver Christensen, 1996, Social- og sundhedshjælper, Hornbæk:

Jeg vil sige, at jeg i starten af epidemien tænkte mere over mine indkøbsvaner end nu. For nu er det blevet mere rutine. Jeg handler primært på skæve tidspunkter, gerne inden ulvetimen/myldretiden, eller senere på aftenen. Mit arbejder gør også, at jeg handler på skæve tider, dels fordi jeg arbejder skiftevis aften og dag. Men håndsprit er en trofast ven på indkøbsturen.

Sofie Schwartz, 1989, Influencer, Ålsgårde:

Normalt kan jeg godt lide onlineshopping, og under corona har det været lækkert, at fragten mange steder har været gratis, og at pakkerne blev sat foran døren - så man har sluppet for det der med at rakke rundt efter pakke-shops

Torben Hill, 1954, Seenager, Helsingør:

Jeg forsøger nu at handle på andre tidspunkter – tidligt og sent – ellers er der ikke nogen ændringer. I starten af corona lavede jeg færre indkøb og købte på andre tidspunkter. Jeg synes, der er flere, som ikke er dygtige til at holde afstand – som decideret masser sig ind foran – og nogle tror, at afstand i køen betyder, at man kan springe længere frem i køen.

Ulrik Velser, 1969, Salgschef, Ålsgårde:

Vi handler ikke som familie, og alle varer spritter vi af ved hjemkomst, før de sættes på plads eller i køleskab.

Winnie Raundof, 1946, Pensionist, Ejendomadministrator, Hornbæk:

Jeg handler altid så tidligt, jeg kan, og jeg handler nu kun to gange om ugen.

Annonce

Nej, corona har ikke ændret mine indkøbsvaner:

Allan Bansholm Nilsson, 1941, Pensionist, Espergærde:

Køber fortsat hele mit forbrug lokalt i Helsingør Kommunes forretninger, og mine fødevarer kun lidt a gangen, så der hele tiden er friske varer.

Anders Wilsbech, 1952, Pensionist og 1.suppleant til Byrådet, Snekkersten:

Dagligdagen, ugens indkøb af mad etc. har været uændret.

Bent Stenderup, 1949, Seniorskribent, Helsingør:

Indkøbsmønster og -vaner er stort set uændrede. Vi lever jo ikke i en katastrofesituation - endnu ikke!

Bertel Johansen, 1948, Maskinmester, Helsingør:

En virus som covid-19 er noget, vi kommer til at leve med, indtil masseimmunitet er nået, og det vil tage meget lang tid, når regeringen obstruerer det. Og samfundet skal jo gå videre, så jeg opretholder dagligdagen i videst muligt omfang - og uden mundbind og andet hokus-pokus. Jeg sætter min lid til vores glimrende sundhedssystem, for så vidt min personlige hygiejne ikke rækker til at undgå denne virus.

Claus Vejlø, 1941, Pensionist, Helsingør:

Jeg gør endda mere ud af at handle lokalt, selvom det måske koster lidt mere.

Dorit Andersen, 1955, Pensionist, Helsingør:

Ingen ændringer hos mig i mine indkøbsvaner, men det har fået mig til at tænke over, hvor vigtigt det er at handle lokalt i Helsingør. Jeg håber også, butikkerne har lært af dette og dermed tænker meget bredere, så de kan tilbyde såvel fysisk- som internethandel. Det giver frihed hos forbrugerne.

Henrik Warburg, 1964, Ledig, Helsingør:

Lykkens gudinde har strøet rosenblade på de lediges vej. Da ledige af økonomiske årsager ikke kan nyde en almindelig social omgang som andre lønmodtagere, og derfor ikke mingler og således kommer i nærheden af covid-19 i samme udstrækning som den gængse befolkning. Det gælder også for indkøbsvaner - rådighedsbeløbet for ledige gør dem til fattige, og således må man udvise rettidig omhu mht. indkøb.

Jan Algreen-Ussing, 1944, Pensionist, Helsingør:

Jeg går ikke så tæt på de øvrige kunder i forhold til tidligere - altså en mindre adfærdsændring.

Jan Ibenhard, 1944, Sømand, Espergærde:

Corona har ikke haft nogen indflydelse på vores indkøb. Vi køber dagligvarer i centrene og det meste af de andre fornødenheder via internettet.

Jørgen Busch, 1958, Formand, Stad & Egn, Helsingør:

Nej, hverken digitale løsninger eller corona-sundhedskrisen har ændret eller påvirket mine indkøbsvaner. Prioriterer stadigvæk personlig betjening, service og gode kundeoplevelser både ved dagligvareindkøb og de mere specialiserede indkøb af tøj, elektronik, bøger og isenkram. Vi kan stadig give plads til ICP-anbefalinger om tematisering, skabe oplevelser og forpligtende samarbejder.

Jørgen Lind, 1943, Redaktør, Helsingør:

Jeg handler mere nu i Helsingørs dejlige butikker - for at støtte byens forretningsliv og glæde mig selv. Nethandel er lig med butiksdød og sorte gader.

Lars Bjørn Madsen, 1951, Arkitekturhistoriker, arkæolog, Helsingør:

Det er et spørgsmål om at respektere alvoren i covid-19, bære mundbind, også i butikker, og holde afstand.

Lisbeth Kolind, 1955, Uddannet lægesekretær, Snekkersten:

Mine indkøbsvaner er uændrede, og i fysiske butikker/internet i nærmiljøet. Det optimale er, at der er mulighed for både internethandel og fysisk handel. Nogle butikker tilbyder allerede begge dele. Jeg handler helst ikke lørdag eller mellem kl. 16 -18. Teknologi er en god ting, men det er vigtigt, at vi ikke isolerer os, og at turisterne fortsat kommer til Helsingør, både for at se byen og kunne handle.

Mads Friis Sørensen, 1968, Senior Projektleder/Iværksætter, Espergærde:

Jeg beskytter mig med brug af maske og afspritning af hænderne. Ved at holde en god hygiejne kan jeg bedre følge mit normale mønster og ikke lave for meget om. Så længe man følger retningslinjerne og sin gode fornuft.

Ole Bjørn Rasmussen, 1940, Pensionist, Helsingør:

Nej, coronaen har ikke ændret vores indkøbsvaner - vi tager vores forholdsregler og holder afstand.

Ole Holde, 1946, Jazzmanager, Snekkersten:

Jeg spritter af og holder afstand og betaler altid med kort.

Ole Schmidt, 1942, Pensioneret forsikringsdirektør, Espergærde:

Handler som altid uden for myldretiden. Værdsætter og handler ofte i specialbutikker og undgår således, at alle dagligvarer købes i et supermarked. Nethandel foretager jeg kun yderst sjældent.

Peer S. Jeppesen, 1950, Pensionist, Helsingør:

Men jeg holder afstand og bruger sprit

Per Andersen, 1974, Slagtermester, Espergærde:

Jeg er ansat i dagligvarehandlen, så for mig har det ikke ændret noget. Jeg køber de specialvarer på nettet, som jeg ikke lige kan få der, hvor jeg normalt gør mine indkøb.

Sascha Hirtsgaard, 1975, Selvstændig frisør i Helsingør centrum, Helsingør:

Handler som normalt. Lokalt. Støtter butikkerne i mit nærområde.

Steen Ravnborg, 1957, Selvstændig Maritime Konsulent, Helsingør:

Handler ikke efter anderledes mønster end før corona, men er hensynsfuld og opmærksom når jeg færdes detailforretningerne.

Søren "Yoga" Rasmussen, 1957, Direktør og skoleleder, Helsingør:

Jeg handler ind som altid. De samme forretninger, intet ændret - andet end at jeg spritter fingre og tager mundbind på, og det er helt i orden. Dog er der visse butikker, som sjusker lidt med hygiejnen, og der kommer jeg færre gange.

Søs Hougaard, 1967, Lærer/fysioterapeut/gymnastiktræner, Helsingør:

Grundet en meget sparsom fritid har vi altid kun handlet én gang om ugen. Julegaver handles primært på nettet, og tøj købes 3-4 gange om året, hvor vi sætter en dag af til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce