Annonce
Helsingør

Ulrik lever af sin interesse

Ulrik Kemnitz havde fra 1995 og fem år frem antikforretningen "Liebhaveren" i Espergærde. I dag driver han den internetdrevne virksomhed Kemnitz A/S, der handler med vintagedesign og arkitekttegnede møbler fra begyndelsen af 1900tallet.
Annonce

Espergærde: I begyndelsen af 90erne kom Ulrik Kemnitz med sin hustru Nermin og deres søn Daniel til Danmark efter at have boet i Tyrkiet, hvor de mødtes, da Ulrik efter gymnasiet var rejseguide, og hvor de drev en læderforretning.

I Danmark havde de hverken jobs eller fast bopæl og boede i nogen tid hos Ulriks mor, gennem hvem han fikjob som alt-mulig-mand hos et auktionshus i Hørsholm.

Her opstod interessen for antik, og siden 1995 har Ulrik drevet egen forretning, der startede med antikviteter og i dag sælger vintagedesign og arkitekttegnede møbler fra begyndelsen af 1900tallet.

- Jeg har altid haft en idé om, at hvis bare du beskæftiger dig med noget, du inderst inde finder spændende eller godt kan lide, så kan du gå en stor del af vejen, og så skal resten nok komme af sig selv. Det har altid været mit livsmantra, og jeg har altid gjort, hvad jeg har syntes godt om og har prøvet at følge mine interesser så vidt muligt, siger Ulrik Kemnitz.

Annonce

Et alsidigt arbejde

Som ansat i auktionshuset lærte Ulrik om, hvordan man kunne se forskel på almindelige glas og glas fra 1700-tallet gennem måden, de er blevet produceret på. Måden, hvorpå tingene fik liv gennem deres alder og den kælen for detaljen, der lå i kunsthåndværekt, gav ham inspiration til selv at starte en antikforretning.

- Det bedste er at overlevere noget, som nogen bliver glad for, men også den personlige kontakt man får gennem messer, eller når man køber ind, køber op eller sælger. Det, synes jeg, er rart. Jeg elsker at rejse og opleve en messe, hvor der er handlende fra hele verden og se, hvad de går og sysler med og blive inspireret og så samtidig kunne bruge en aften på at tage ud i Paris, eller hvor man nu er, og nyde det. Det er friheden, der er det bedste, siger Ulrik og fortsætter:

- Noget af det sværeste er helt klart de situationer, man en gang i mellem kommer i, når man kommer ud til en kunde, som lige har mistet sin ægtefælle og står og skal gøre boet op, eller når man kommer ud til en, der skal flytte på grund af økonomiske problemer. Der er der lige så meget et arbejde som psykolog, hvor man er der for dem og ikke bare en professionel handlende. Det er en svær situation.

Annonce

Familie på farten

Ulrik Kemnitz køber og sælger møbler over hele verden og rejser derfor en del. Han og Nermin, som også er selvstændig, forsøger at lægge deres kalendere sammen, så de eksempelvis kan kombinere en antikmesse i Paris med en miniferie.

- Arbejdet er mit værktøj til at få den tilværelse, jeg gerne vil have. Jeg bruger meget tid, også en del foran computeren, men jeg tror, de fleste, som har nogle mål, bruger meget tid på erhverv i dag. Når vi så gør, som vi gør, og prøver at kombinere det med vores fritid og har det sjovt med det, synes jeg faktisk det er fedt. Selvom det er noget helt andet end et otte til fire arbejde, fortæller han og uddyber:

- Nu er vi kommet i aldersgruppen 50+, arbejder vi også hen imod et mål om, at vi på et tidspunkt kan geare ned. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at slippe denne her branche, men det vil da være rart at man som 65-årig kan sige, at nu slapper man lige lidt mere af og skruer ned for blusset. Med hensyn til forretningen er målet altid højere og højere kvalitet og bedre ting. Men også handelen, hvor du giver noget videre, som du kan se, andre bliver glade for.

Annonce

Kendt fra tv

For et par år siden blev Ulrik Kemnitz kontaktet af Danmarks Radio, der skulle bruge en vurderingsekspert til et tv-program om antikviteter, og i dag har han medvirket i både "Antikduellen", "Guld på Godset" og "Guld i Købstæderne".

- Jeg synes, det er skægt. Ikke mindst på grund af de andre medvirkende. Det er sjovt at møde dem igen og igen, og vi har fået et godt forhold til alle medarbejderne på DR. Så kommer vi rundt i hele landet og ser en masse spændende steder, fortæller Ulrik, der sagde ja, fordi han syntes, det var en god udfordring.

- Sidste gang, jeg var på slap line, var, da jeg var guide, og hvor vi lavede nogle guideshows foran et kamera og foran publikum. Det har jeg altid godt kunne lide, og det, syntes jeg faktisk, var ret sjovt, så jeg tænkte, at det her kunne jeg godt tænke mig at prøve, fortæller han.

Ulrik er derfor blevet et kendt ansigt, og han har lige skullet vænne sig til de sjove og anderledes situationer, det kan medføre.

- Det kan eksempelvis være, når jeg er i supermarkedet og en ældre kvinde tilbyder mig en plads foran hende, fordi hun kan genkende mig. I det hele taget kommer der sjove kommentarer og sådan. Jeg har også prøvet at stå i El-Giganten, hvor der kom en hen til mig og sagde, at her fandt jeg sgu ikke mange antikviteter, fortæller Ulrik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce