Annonce
Navne

Ulrikas fornemmelse for detaljer har 16.000 følgere

Ulrika Horn har øje for smukke detaljer og blander gerne nyt og gammelt.Foto: Tine Zedeler
Ulrika Horn står 99,9 procent for indretningen i den charmerende rødstensvilla på Viborgvej. Der er ikke et hjørne i det stemningsfulde hjem, som ikke er fotograferet endnu og lagt ud på Instagram. Det med at interessere sig for møbler og nips har fulgt hende det meste af livet.

BOLIG: Da Ulrika Horn sammen med sin mand Thomas Horn for 11 år siden overtog  murermestervillaen på "toppen" af Viborgvej, var det særligt den smukke udsigt over Jyllandskvarteret med hustage, grønne haver og trækroner, der gjorde udfaldet. Men det er ikke kun udenfor, at æstetikken er i top. For der er i den grad kælet for detaljen indenfor - og det er i alle kroge. Her går unikke loppefund - som sofabordet, der oprindelig, var et ældre skrivebord, hånd i hånd med smukke krukker i ler, fajance og kurv og antikke krystallysekroner, puder og tæpper i dæmpede farver og mønstre. Stilen kan beskrives som et hyggeligt miks af dansk, svensk og fransk boligstil.


Jeg tænker, drømmer og snakker om indretning. Det handler ikke om, at det skal være dyrt eller fint. Det er bare så sjovt at give gamle ting et nyt liv

Ulrika Horn


Annonce

- Jeg kan godt lide at blande nyt og gammelt. Det er noget rart ved tanken om ikke bare at smide ting ud, men bruge dem igen på en ny måde. Min mor og mormor har nok præget mig. De går også meget op i indretning. Selv min mormor, som er fyldt 90 år, har for nylig rykket rundt på det hele i den lejlighed, hun flyttede ind i for et år siden, fortæller Ulrika Horn.

Kærligheden førte Ulrika til Helsingør

  • Ulrika Horn er født og opvokset i Sverige i Malmø.
  • Det var mødet med den kommende ægtemand Thomas Horn, der for 13 år siden, fik Ulrika Horn til sammen med datteren Linn at flytte til Helsingør. Et par år efter kom datteren Alma, som i dag er 11 år, til. Linn er i dag 22 år. Hun er født med en sjælden kromosomfejl
  • Ulrikas mand Thomas Horn er skoleleder for Hellebækskolen og tidligere medlem af Helsingør Byråd for Socialdemokraterne. Efter flere års pause stiller han igen op ved kommunalvalget til efteråret.

Tænker og drømmer i indretning

For Ulrika Horn er indretning en passion, som fylder næsten det hele.

- Det giver mig så meget. Jeg tænker, drømmer og snakker om indretning. Det handler ikke om, at det skal være dyrt eller fint. Det er bare så sjovt at give gamle ting et nyt liv, fortæller Ulrika Horn.

Ulrika Horn har på femte år sin egen Instagram under navnet @a_nordic_story. Her kan følgerne se billeder af indretningen i hjemmet på Viborgvej og familiens ødegård i Skåne. Gruppen har 16.000 følgere.

- Jeg tror ikke, der er noget i vores hjem, der ikke er blevet fotograferet og lagt ud. Jeg kan også godt lide at lave nye opstillinger. Jeg får meget ros. Der er også en del, der skriver og spørger, hvor jeg har købt den og den pude med videre, fortæller Ulrika Horn.

Ulrika Horn har også løbende vist hjemmet på Viborgvej frem i diverse boligindretnings magasiner, senest i magasinet Isabellas.

- Jeg tror, vi er oppe på syv forskellige reportager fordelt på danske, svenske, norske og hollandske magasiner. Det er typisk via min Instagram, at jeg bliver kontaktet og spurgt om jeg vil være med, fortæller Ulrika Horn, som også gerne sysler med andre kreative gøremål som at tegne og også gerne griber en pensel og en sav, når hun går i gang med at trylle  loppefund om til  boligen.

Før Ulrika Horn mødte sin mand Thomas Horn var boligstilen primær " hvidt i hvidt", men med tiden er der kommet flere farver til. Foto: Tine ZedelerFoto: Tine Zedeler
Annonce

Kreativ åre

Det er ikke kun privat Ulrika Horn har sans for det kreative. Det gælder også uddannelses- og arbejdsmæssigt. Ulrika Horn er oprindelig uddannet syerske, har arbejdet som dekoratør og var indtil sidste år gennem syv år ansat som butikschef for Søstrene Grene i Helsingør Bycenter.

For et år siden besluttede Ulrika Horn at skifte kurs og sagde ja til stillingen som pædagogassistent for Børnehuset Bøgen i Snekkersten. Et arbejde der kom som kaldet, da hun valgte at forlade jobbet som butikschef.

- Jeg har altid tænkt, at hvis jeg skulle arbejde med børn, skulle det være i Bøgen, hvor vores datter også har gået. Det er sådan et dejligt sted med søde kollegaer og skønne udearealer. Jeg er glad, hver dag jeg går på arbejde, fortæller Ulrika Horn.

Annonce

Måtte lukke butik

Indtil for fem år siden drev Ulrika Horn ved siden af sit fuldtidsarbejde en genbrugs- og interiørbutik i det selvstændige atelier, som er opført på privatadressen. Interessen for at drive butikken blev mindre i takt med Ulrika Horn begyndte at ændre stil. Samtidig blev datteren Linn alvorligt syg og fik en hjerneblødning - som vendte op og ned på hverdagen.

- Jeg kunne ikke overskue at drive butikken længere. I forvejen var jeg blevet lidt træt af min egen stil. Selv om Thomas ikke rigtig får et ben til jorden, når det gælder indretningen herhjemme, så har han fået mine øjne op for, at alt ikke behøver være hvidt i hvidt, fortæller Ulrika Horn.

Annonce

Syatelier på vej

Linn har været stabil ovenpå sin hjerneblødning uden tilbagefald og lysten til at åbne butik kombineret med Ulrika Horns aldrig sovende kreative gen har meldt sig med fornyet kraft. Planen er til efteråret, at åbne et syværksted i fritiden med salg af hjemmesyede puder, tæpper og kimonoer og andre tekstilarbejder.

- Jeg er begyndt at indkøbe vintage-stoffer, som jeg kan sy puder og kimonoer af. Jeg glæder mig rigtig meget, fortæller Ulrika Horn.

Hvis Ulrika Horn skal give et tip videre til boliginteresserede, så er det at følge sin egen stil.

- Lyt til din mavefornemmelse - den her farve, eller det her møbel kan jeg godt lide, og lad være med at indrette efter hvad alle andre gør - altså med mindre det føles rigtigt, siger Ulrika Horn.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Børnene var Asgers drivkraft: - Jeg møder jævnligt folk, der fortæller mig, at min far var den mest fantastiske lærer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Navne

Nu brøler byens unge: Fredagens udgave af Helsingør Dagblad bliver historisk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Annonce