Annonce
Helsingør

Undersøgelse på vej: Skal kommunen droppe Nemlig.com?

Flere partier i Helsingør Byråd vil have undersøgt, om Nemlig.com og moderselskabet Intervare overholder kommunens krav. Foto: Pr-foto Nemlig.com.
Afsløringer af stærkt kritiserede arbejdsforhold hos populært online-supermarkedet får også konsekvenser i Helsingør.

HELSINGØR: Hvis ikke arbejdsforholdene i online-supermarkedet Nemlig.com og moderselskabet Intervare lever op til de krav, som ligger i Helsingør Kommunes indkøbspolitik og leverandør-klausuler, så skal kommunen ikke længere handle hos dem, er meldingen fra Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Helsingør. De tre partier har stillet en række spørgsmål til kommunen om Nemlig.com og Intervare.

- Og hvis vi får svar tilbage, at de ikke lever op til de sociale klausuler og indkøbspolitikken, så skal vi ikke bruge dem i kommunen, konstaterer Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten.

Flere af Helsingørs institutioner bruger Nemlig.com til indkøb, men kommunen har ingen fast aftale med virksomheden, oplyses det til Helsingør Dagblad. Intervare betalte Helsingør Kommune cirka en million kroner til i 2020, fordi selskabet står for en indkøbsordning på dagligvarer for visiterede borgere  - efter at have vundet et fælles nordsjællandsk udbud om den opgave.

Annonce

Et angreb

Sammen med SF og Socialdemokratiet har Enhedslisten bedt om, at kommunen nu undersøger, om Nemlig.com og Intervare lever op til krav om ordentlige arbejdsforhold med mere, som der ligger i kommunens leverandør-klausuler og indkøbspolitik.

Det sker efter, at flere medier har afdækket stærkt kritiserede arbejdsforhold hos lagermedarbejdere og chauffører hos Nemlig.com og Intervare. Afsløringerne har fået flere kommuner, blandt andet Albertslund og Odense, til at lukke ned for Nemlig.com-indkøb, og Københavns Kommune er gået i gang med en undersøgelse af arbejdsforholdene.


Vi er et af verdens rigeste lande, men også et af verdens mest lige lande

Allan Berg Mortensen, Enhedslisten


- Arbejdsforholdene i Nemlig.com virker ikke bare som et angreb på den danske model, men også på det danske samfund. Vi er et af verdens rigeste lande, men også et af verdens mest lige lande, hvor folk på arbejdsmarkedet får en løn, de kan leve af. Det er vist ikke Nemlig.com’s model, siger Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten.

Annonce

Orden i butikken

Helsingør Dagblad har kontaktet Nemlig.com for at høre om holdningen til, at også Helsingør Kommune skal undersøge, om virksomheden og Intervare lever op til de krav, som kommunen stiller. Nemlig.com har ingen kommentarer til den situation, er meldingen.

Helsingør-borgmester Benedikte Kiær forklarer, at spørgsmålene vil blive besvaret hurtigst muligt. Og bagefter kan de pågældende partier vurdere, hvordan de vil gå videre, oplyser den konservative politiker.

- Jeg forstår situationen sådan, at Nemlig.com er i gang med at lave forbedringer af medarbejderaftaler og med at indgå overenskomster. Så det skulle der meget gerne være ryddet op i. Hvis Nemlig.com har fået orden i deres butik, så kan jeg ikke se, at vores institutioner ikke ligesom borgerne kan bruge Nemlig.com. Og vores Intervare-aftale bliver undersøgt, siger Kiær.

Helsingør-borgmesteren understreger, at kommunen har et godt samarbejde med den lokale virksomhed Retnemt.com. Kiær påpeger desuden, at internet-virksomheder af denne art ofte kan tilbyde jobs til ufaglærte og andre, der måske ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce