Annonce
Helsingør

Undersøgelse på vej: Skal kommunen droppe Nemlig.com?

Flere partier i Helsingør Byråd vil have undersøgt, om Nemlig.com og moderselskabet Intervare overholder kommunens krav. Foto: Pr-foto Nemlig.com.
Afsløringer af stærkt kritiserede arbejdsforhold hos populært online-supermarkedet får også konsekvenser i Helsingør.

HELSINGØR: Hvis ikke arbejdsforholdene i online-supermarkedet Nemlig.com og moderselskabet Intervare lever op til de krav, som ligger i Helsingør Kommunes indkøbspolitik og leverandør-klausuler, så skal kommunen ikke længere handle hos dem, er meldingen fra Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Helsingør. De tre partier har stillet en række spørgsmål til kommunen om Nemlig.com og Intervare.

- Og hvis vi får svar tilbage, at de ikke lever op til de sociale klausuler og indkøbspolitikken, så skal vi ikke bruge dem i kommunen, konstaterer Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten.

Flere af Helsingørs institutioner bruger Nemlig.com til indkøb, men kommunen har ingen fast aftale med virksomheden, oplyses det til Helsingør Dagblad. Intervare betalte Helsingør Kommune cirka en million kroner til i 2020, fordi selskabet står for en indkøbsordning på dagligvarer for visiterede borgere  - efter at have vundet et fælles nordsjællandsk udbud om den opgave.

Annonce

Et angreb

Sammen med SF og Socialdemokratiet har Enhedslisten bedt om, at kommunen nu undersøger, om Nemlig.com og Intervare lever op til krav om ordentlige arbejdsforhold med mere, som der ligger i kommunens leverandør-klausuler og indkøbspolitik.

Det sker efter, at flere medier har afdækket stærkt kritiserede arbejdsforhold hos lagermedarbejdere og chauffører hos Nemlig.com og Intervare. Afsløringerne har fået flere kommuner, blandt andet Albertslund og Odense, til at lukke ned for Nemlig.com-indkøb, og Københavns Kommune er gået i gang med en undersøgelse af arbejdsforholdene.


Vi er et af verdens rigeste lande, men også et af verdens mest lige lande

Allan Berg Mortensen, Enhedslisten


- Arbejdsforholdene i Nemlig.com virker ikke bare som et angreb på den danske model, men også på det danske samfund. Vi er et af verdens rigeste lande, men også et af verdens mest lige lande, hvor folk på arbejdsmarkedet får en løn, de kan leve af. Det er vist ikke Nemlig.com’s model, siger Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten.

Annonce

Orden i butikken

Helsingør Dagblad har kontaktet Nemlig.com for at høre om holdningen til, at også Helsingør Kommune skal undersøge, om virksomheden og Intervare lever op til de krav, som kommunen stiller. Nemlig.com har ingen kommentarer til den situation, er meldingen.

Helsingør-borgmester Benedikte Kiær forklarer, at spørgsmålene vil blive besvaret hurtigst muligt. Og bagefter kan de pågældende partier vurdere, hvordan de vil gå videre, oplyser den konservative politiker.

- Jeg forstår situationen sådan, at Nemlig.com er i gang med at lave forbedringer af medarbejderaftaler og med at indgå overenskomster. Så det skulle der meget gerne være ryddet op i. Hvis Nemlig.com har fået orden i deres butik, så kan jeg ikke se, at vores institutioner ikke ligesom borgerne kan bruge Nemlig.com. Og vores Intervare-aftale bliver undersøgt, siger Kiær.

Helsingør-borgmesteren understreger, at kommunen har et godt samarbejde med den lokale virksomhed Retnemt.com. Kiær påpeger desuden, at internet-virksomheder af denne art ofte kan tilbyde jobs til ufaglærte og andre, der måske ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Pengene værd eller ej: - Hvis valget står mellem kernevelfærd og Catch, vil Catch være stedet, man skal finde pengene

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Annonce