Annonce
Helsingør

Unge cyklister fik gode råd om at færdes i trafikken

Det var formand for kommunens trafiksikkerhedsråd Christian Holm Donatzky, der sammen med specialkonsulent Poul Erik Lehmann Thomsen fra Nordsjællands Politi overrakte pengepræmierne til vinderne fra Hellebækskolen og Skolen i Bymidten. (Foto:Frederik Hansen).

Husk at se jer for og drop musikken i ørerne, lyder advarslen fra specialkonsulent Poul Erik Lehmann Thomsen fra Nordsjællands Politi, som i går var med til at hædre årets vinderklasser af cyklistprøven.

Annonce

Helsingør: Elever fra tre lokale folkeskoleklasser på Skolen i Bymidten også kaldet Byskolen og Hellebækskolen mødte i går op på rådhuset for at modtage en vindercheck for at være de bedste blandt kommunens sjetteklasser til at færdes korrrekt på cyklen i trafikken.

Det var formand for kommunens trafiksikkerhedsrådet Christian Holm Donatzky, der overrakte checken.

- Det er rigtig vigtigt at have gode færdigheder i trafikken, hvis man skal kunne færdes som sikker cyklist. Det har de tre klasser her forstået, og det er derfor en stor fornøjelse at kunne overrække dem præmierne, fortæller Christian Holm Donatzky.

Annonce

Drop musikken

Cyklistprøven består af en teoretisk og praktisk prøve, som er udviklet af Rådet for Sikker Trafik, og Nordsjællands Politi har været med til alle de praktiske prøver. Ifølge specialkonsulent Poul Erik Lehmann Thomsen er det i det store hele gået godt, selv om der stadig er en del ting, der bør øves, som at undgå cykling i fodgængerfelt, på fortov og modsat færdselsretningen. Der er også andre lige så vigtige forholdsregler, cyklister og øvrige trafikanter skal skrive sig bag øret.

- Nu skal vi til at have flere lydløse biler i trafikken, og så skal man være ekstra opmærksom på at færdes i trafikken og se til højre og venstre. Der er mange, der kører med musik i ørerne. Det svarer til at have en plasticpose over hovedet og er en rigtig dårlig ide. Der er sket mange grimme ulykker på den baggrund, påpeger Poul Erik Lehmann Thomsen.

Annonce

Elever er lydhøre

Cyklistprøverne er i en årrække gennemført som en samlet klassekonkurrence, hvor klassens samlede resultater tæller med.

6.C fra Hellebækskolen vandt førstepræmien på 3000 kroner, mens parallelklassen 6.A vandt andenpræmien på 2000 kroner. Byskolens 6.P kom ind på en tredjeplads - og var for fjerde år repræsenteret blandt finalisterne, fortæller Tina Dahlstrøm, som er ansat som lærer herunder også færdselstrafiklærer på Byskolen.

- Min erfaring er, at børnene rigtig gerne vil vide, hvordan de skal færdes sikkert i trafikken, som vi har nogle gode snakke om. Der er enkelte børn, som har dårlige vaner i trafikken, hvor det virker, som om de ikke har lært om trafiksikkerhed før nu, fortæller Tina Dahlstrøm.

Annonce

Forældre er rollemodeller

Gode cyklister i trafikken er i høj grad en opgave, hvor forældrene spiller en vigtig rolle.

- Hvis vi samtidig kan få forældrene til at bakke op om konkurrencen, være gode rollemodeller og øve både teori og praktik med deres børn, er vi nået et rigtig vigtigt skridt videre set i forhold til trafiksikkerheden for de fremtidige trafikanter, siger ingeniør Christina Levring Jakobsen fra Helsingør Kommune, som også er medlem af Trafiksikkerhedsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce