Annonce
Debat

Unge-debat: Afskaf det fjerde modul i gymnasiet

BRØL på Helsingør Gymnasium i uge 41 2021. Et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Helsingør Dagblad og Helsingør Gymnaisum.Foto: Joel Münster-Swendsen/Ungdomsskolen

DEBAT: Som gymnasieelev er det uundgåeligt ikke at opleve, hvor stressede de unge er. Der er endda nogen, der er på randen til at bryde sammen. Jeg har selv ret let ved at koncentrere mig i timerne, men når vi når til det sidste modul, må jeg virkelig tage mig sammen for at kunne følge med. De fleste af mine venner kender til den følelse.

Ikke nok med, at vi bliver begravet i bøger og skyldfølelse, hvis vi ikke har nået at aflevere vores ting til tiden. Vi fik også at vide til intromødet på HG, at det er uklogt at have et fritidsjob, hvis det tager over vores ”studietid”. På den måde får jeg følelsen af, at jeg skal dedikere hele mit liv til gymnasiet.

Jeg er nok en af de få, der godt kan lide at lave lektier en gang imellem. Men jeg synes nu, det er meget at forvente af mig, at jeg ikke engang må have et fritidsjob.

Annonce

Jeg tror også, at det kunne være rigtig godt for mange unge at bruge tid på et fritidsjob, da du lærer så meget af det, og en pause fra studietiden er virkelig nødvendigt engang i mellem.

Jeg møder i skole 8:10 og har fri 15:25. Det synes jeg er grusomt langt. Udover det, har jeg omkring 45 min transport fra jeg forlader skolen, til jeg træder ind ad døren til mit hjem.

Jeg er nok hjemme omkring klokken 16:15, og så bruger jeg ca. 30. min på lektier til hvert af mine fire moduler. Når klokken så er blevet 18:00, skal jeg spise aftensmad, efterfølgende er jeg tilbage på skrivebordet for at nå at lave afleveringerne færdig.

Jeg kan også nogle gange blive frustreret over mangel af forståelse fra forældre. Når man sidder ved spisebordet og fortæller dem om, hvor hårdt det egentlig er, og hvilket pres vi er udsat for. Får jeg tit at vide noget lignende: ”Ej, men så ved du ikke hvad hårdt er”.

Viola Marie Hoffmeyer Malmros

Hvilken stress, jeg kan føle i hverdagen, er ubeskrivelig. Hvis jeg havde mulighed for at have tidligere fri, ville der måske gå en dag, uden at jeg får en knytnæve i maven, over alt hvad jeg skal nå.

Jeg kan også nogle gange blive frustreret over mangel af forståelse fra forældre. Når man sidder ved spisebordet og fortæller dem om, hvor hårdt det egentlig er, og hvilket pres vi er udsat for. Får jeg tit at vide noget lignende: ”Ej, men så ved du ikke hvad hårdt er”. Den sætning har jeg hørt flere gange, det gør heller ikke presset på elevernes skuldre lettere, at de ikke får støtte hjemmefra. Det samme gælder også presset fra lærerne.

Jeg kan også godt se, at den løsning jeg foreslår, ikke er lige til, for når vi så overhoved at komme igennem alt i timerne? Det kan jeg ikke svare på, men jeg mener, at der burde være plads, til at gymnasieeleverne har mere tid til fritidsjob eller aktiviteter. Hvad nytter det også, at vi er trætte og uoplagte, når vi kommer i skole.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Debat

Debat: Et surt opstød

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Helsingør For abonnenter

Hus på Strandvejen solgt for syv millioner kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Annonce