Annonce
Debat

Unge-debat: Film og serier skader os mere, end vi tror

Marvel's Avengers.- Den fortsættene cyklus af ekskluderende diversitet og ignorerende fejlagtige repræsentation i underholdningens- og medieindustrien demonstrerer vigtigheden i at have forskellige forfattere, skuespillere, direktører, og producerer skal blive involveret både på skærmen og ude for skærmen, skriver Anna-Sofie Olsen i dette indlæg.PR-foto

DEBAT: Prøv at forestille dig når børn for første gang ser en superhelt, som ligner dem. Det er 2018, og for nogle børn er det et historiske moment at se Black Panther på skærmen, da det er første gang, de ser en superhelt af farve.

Og det er det, der er problemet. Det indhold vores samfund ser på tv-skærmen burde reflektere dets mennesker, men alt for ofte har underholdnings- og medieindustrien tendens til at marginalisere kvinder, folk af farver og handicappede - bare for at nævne nogle få. At kunne se sig selv på skærmen er yderst vigtigt, fordi samfundet er ikke monolitisk, men mangefacetteret.

Samtidig har fjernsynet fået stigende succes, og derved gjort information nemmere tilgængeligt til millioner af mennesker. Det kan give folk en bedre indsigt i verdener, der er ukendt og anderledes end ens egen. Derfor følger der med den indflydelse mediet har, et enormt ansvar.

Annonce

At kunne se sig selv på skærmen er yderst vigtigt, fordi samfundet er ikke monolitisk, men mangefacetteret.

Anna-Sofie Olsen

Mediet fremstiller stereotyperende repræsentationer af mennesker af farver og kvinder, som voldelige kriminelle, terrorister, stærkt seksualiseret væsener, uintelligente mennesker, underdanige karakterer mm. Tilsvarende er der de samme bekymringer for LGBTQ+ og handicappede individer. Også selvom understøttende roller er steget for LGBTQ+ folk, er resultaterne stadig bekymrende, da den lille procentdel ikke afspejler dem alle. I en undersøgelse af Dr. Stacy L. Smith, Marc Choueiti og Dr. Katherine Pieper viser det sig, at transkønnet repræsentation er næsten fuldkommen usynlig, og der er meget få roller for de forskellige etniciteter. I samme undersøgelse kan man desværre se, at stadig omkring 70% af karakterer har lys hudfarve, og kvinderoller får kun 30% af al taletiden.

Den fortsættene cyklus af ekskluderende diversitet og ignorerende fejlagtige repræsentation i underholdningens- og medieindustrien demonstrerer vigtigheden i at have forskellige forfattere, skuespillere, direktører, og producerer skal blive involveret både på skærmen og ude for skærmen. Vi har brug for flere perspektiver på bordet, så der kan komme flere kilder og forskellige typer af idéer, kulturer og karakterer til syne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Forsvarsministeriet har overforbrug i milliardklassen

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Annonce