Annonce
Debat

Unge-debat: - En af de mange forventninger jeg gerne vil leve op til, er at have styr på tingene

BRØL på Helsingør Gymnasium i uge 41 2021. Et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Helsingør Dagblad og Helsingør Gymnasium.Foto: Joel Münster-Swendsen/Ungdomsskolen

DEBAT: Jeg mener unge mennesker generelt har alt for høje forventninger til dem selv, og de jager dem som onde spøgelser. De mange høje forventninger finder jeg problematisk. Som ung kender jeg selv alt for godt til de mange høje forventninger. Ud fra min egen erfaring vil jeg sige, at de er de bygget op omkring de roller, jeg har sat mig selv i. De forventninger jeg følte andre havde til mig, var rent faktisk mine egne.

Jeg synes ikke den byrde af pres burde ligge på de unge menneskers skuldre. Alle de høje forventninger får en negativ indvirkning på det unge individ, og er ikke til gavn for dets udvikling. Men jeg siger ikke, at unge mennesker skal være det foruden, for forventninger skaber forståelse, motivation og er med til at modne det unge menneske.

Men virkeligheden er bare den, at ingen forventer at jeg som 16-årig har styr på mit liv. Jeg tror generelt, at vi unge mennesker skal være mindre bange for at fejle og træde ved siden af. Men tanken om at fejle og skuffe sine nærmeste skræmmer mange.

Mille Bak Jensen

Det at fejle er menneskeligt, men det kan være rigtig svært at forstå som et ungt menneske. Det er en skam, at unge mennesker har den mistillid til dem selv, og ikke tør springe ud i livet. Jeg er selv en ung 16-årig pige, og jeg kan mærke på mig selv, det at fejle også skræmmer mig. Man skal lære at balancere mellem lektier, arbejde, det sociale og finde vej i det travle gymnasie liv. En af de mange forventninger jeg gerne vil leve op til, er at have styr på tingene.

Annonce

Jeg forventer, at andre har den forventning til mig. Men virkeligheden er bare den, at ingen forventer at jeg som 16-årig har styr på mit liv. Jeg tror generelt, at vi unge mennesker skal være mindre bange for at fejle og træde ved siden af. Men tanken om at fejle og skuffe sine nærmeste skræmmer mange.

Det er helt normalt at have høje forventninger til sig selv, men det handler om at fokusere på det, der virkeligt er vigtigt i ens liv. Husk, det kun er en styrke at kende til sine egne begrænsninger. Glem nogle af alle dine forventninger og giv dig selv en chance.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Debat

Debat: Et surt opstød

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Helsingør For abonnenter

Hus på Strandvejen solgt for syv millioner kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Annonce