Annonce
Debat

Unge-debat: Racisme skal have konsekvenser

Retten i Helsingør.- Studier viser, at antallet af sigtelser og domme efter racismeparagraffen har været stigende i løbet af 2010’erne. Mens der var 24 sigtelser i 2010, var sigtelserne i 2019 oppe på 48 - altså fordoblet i løbet af ni å, skriver Bora Cakmak i dette indlæg.Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Danmark er demokratisk. Demokrati betyder folkestyre. Derfor kan vi bestemme og sige vores mening. Men i nogle tilfælde overskrides grænserne. Det kan være i forhold til race, baggrund eller religion. Disse problemer kan have konsekvenser for minoriteterne, der oplever det. Og når man responderer, får man et simpelt svar: “Jeg har ytringsfrihed”.

For det første kommer disse holdninger fra politikere, som hævder at være “danske”. At være dansk har ikke at gøre med baggrund, men nationalfølelsen og om man føler sig hjemme. Som sagt er Danmark et land, hvor man har retten til at være sig selv. Dette kan være tro, mening, ideologi og mange andre holdninger. Men giver det retten til at bestemme hvad andre er, eller hvor de hører til? Ovenikøbet at diskriminere dem? Det er blevet konstateret, at flere politikere har nedgjort og brugt skældsord for at nedtrykke minoriteterne.

For det andet bør rettighederne begrænses ved at give de kriminelle en lærestreg. I straffelovens §266 b står der, at en person anses som en kriminel, hvis han/hun bruger sin ytring på at nedgøre, truer eller håner en gruppe på baggrund af deres race, religion, hudfarve eller etnisk oprindelse.

Annonce

Som sagt er Danmark et land, hvor man har retten til at være sig selv. Dette kan være tro, mening, ideologi og mange andre holdninger. Men giver det retten til at bestemme hvad andre er, eller hvor de hører til? Ovenikøbet at diskriminere dem? Det er blevet konstateret, at flere politikere har nedgjort og brugt skældsord for at nedtrykke minoriteterne.

Bora Cakmak

Studier viser, at antallet af sigtelser og domme efter racismeparagraffen har været stigende i løbet af 2010’erne. Mens der var 24 sigtelser i 2010, var sigtelserne i 2019 oppe på 48 - altså fordoblet i løbet af ni år. Dog ser vi stadig, at der er politikere, som nedværdiger religiøse minoritetsgrupper ved at brænde religiøse tekster. Selv efter at have haft en fængselsstraf på to uger. Lignende straffe er ynkelige og har ingen effekt. Derfor skal der være straffe, som vil sikre, at racisme ikke rammer nogen.

Derudover misbruges demonstrationer på racistiske måder. Og alt dette kan være efter én straf. Meningen med demonstrationer er at formidle et budskab, ikke at omringe kulturhuse og kræve ødelæggelse.

En ting er at have et synspunkt, men det skal ikke have nogen virkning på samfundet. Men vi ser det stadigvæk.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Annonce