Annonce
Debat

Unge-debat: Vi mangler transport om natten

- Offentligt transport er hurtigere, der er for det meste andre mennesker, og det er bare meget bedre end at gå alene i mørket, skriver Alexandra Sangvirat i dette indlæg.Arkivfoto

DEBAT: Det kan ikke være rigtigt, der ikke kører mere offentligt transport om natten. Efter midnat kører der sjældent natbusser, og de kører vist kun fra station til station, og det bare nederen for dem, der bor midt i byen eller længere væk fra stationen. Det lille tog 940R, som kører fra Helsingør st. til Hornbæk st., kører ikke engang efter midnat. Når der ikke kører transport om natten, betyder det at folk enten bliver hentet af bekendte eller af en taxa, eller de vælger risikoen og går hjem.

Selvom mænd oftere bliver udsat for overgreb, er det langt flere kvinder, der føler sig utrygge, når de færdes om natten. Megafon har foretaget en måling, der viser, at hele 66% af kvinder føler sig utrygge, når de færdes om natten, hvorimod det kun er 22% af mænd, der har det sådan. Det er også derfor, jeg synes, vi skal få kvinder til at føle sig mere trygge, når de færdes om natten.

Min veninde og jeg gik engang hjem fra stationen, fordi der ingen natbus gik, så derfor blev vi nødt til at gå, de godt 500 meter. Da vi går langs vejen, bliver vi forfulgt af en lille hvid bil, som kører i vores gå-tempo bag os. Hvis mig og min veninde havde taget bussen, havde vi ikke behøvet at løbe fra den bil.

Alexandra Sangvirat

Når jeg selv er ude om natten, er det klart, at jeg tænker over, om jeg bliver forfulgt eller i værste tilfælde om jeg kommer ud for et overgreb. Efter en aften i byen eller en privat fest bliver jeg normalt hentet af min far, da han heller ikke er vild med, at jeg går rundt om natten. Men jeg bekymrer mig stadig om min veninder. Vi er heller ikke de eneste, der går til fester til langt ud på natten. Det ved jeg, der er rigtig mange, der gør, og det er ikke alle, der kan skaffe et lift hjem.

Annonce

Jeg tror kvinder ville have det langt nemmere, hvis der kørte mere transport om natten, især natbusser. Jeg tænker, at kvinder føler sig mere trygge ved at tage offentlig transport fremfor at gå alene. Offentligt transport er hurtigere, der er for det meste andre mennesker, og det er bare meget bedre end at gå alene i mørket.

Jeg føler mig i hvert fald mere tryg, når jeg tager offentlig transport. Min veninde og jeg gik engang hjem fra stationen, fordi der ingen natbus gik, så derfor blev vi nødt til at gå, de godt 500 meter. Da vi går langs vejen, bliver vi forfulgt af en lille hvid bil, som kører i vores gå-tempo bag os. Hvis mig og min veninde havde taget bussen, havde vi ikke behøvet at løbe fra den bil.

Så mere transport om natten ville være godt. Især fredag og lørdag hvor folk er ude og feste.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Debat

Debat: Et surt opstød

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Helsingør For abonnenter

Hus på Strandvejen solgt for syv millioner kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Annonce