Annonce
Helsingør

Usikkert landekort giver travlhed: Flere danske unge vælger at tage et "internationalt" højskoleophold i Helsingør

Forstander Søren Launbjerg kan trods store logistiske udfordringer glæde sig over, at der ikke er nogle ledige pladser, når Den Internationale Højskole skyder efterårssæsonen i gang. Her et foto med Søren Launbjerg fra et tidligere afholdt fællessang-arrangement i biblioteket på Kulturværftet.  Foto: Torben Sørensen. 
De ansatte på Den Internationale Højskole i Helsingør har i år ekstra travlt foran computeren og ved telefonen op til første undervisningsdag i næste uge. - Det er en super-udfordring med lande der hele tiden skifter farve. Til gengæld er der flere danske elever end normalt, der søger os, fortæller Søren Launbjerg.

HELSINGØR: Det kræver evner ud over det sædvanlige at få kabalen med elever til at gå op, når Den Internationale Højskole på tirsdag i næste uge har første kursusdag. Det kan forstander Søren Launbjerg og hans ansatte på kontoret tale med om. Højskolen har plads til 100 elever ad gangen med mange forskellige nationaliteter.


Højskolerne oplever generelt en større søgning af unge, som har et "gap" i forhold til det udlandsophold, de skulle have været afsted på, men som ikke bliver til noget på grund af usikkerheden om corona-situationen

Søren Launbjerg, forstander, Den Internationale Højskole.


Annonce

- Det er en super udfordring, som vi ikke er alene om at stå med. Som tingene ser ud lige nu, er vi fuldtegnet. Til gengæld har vi opbrugt hele vores venteliste. Situationen ændrer sig hele tiden, med lande der skifter farve, fortæller forstander Søren Launbjerg.

Fra rød til orange

Han fortæller, at højskolen, som situationen tegner sig nu, må afvise elever fra Sydamerika heriblandt Brasilien og Colombia. Omvendt er der også lande, hvor smittetrykket aftager.

- Lige nu er Indien gået fra rød til orange, som betyder, at de elever, der har fået udsat deres ophold hos os, nu godt kan komme alligevel, fortæller Søren Launbjerg.

Til gengæld kan højskolen glæde sig over et større optag i år af danske elever. Et billede der også gjorde sig gældende i foråret. Normalt plejer andelen af danske elever at fordele sig på mellem 10 og 15 procent. I år er andelen på omkring 20 procent.

- Det er vi glade for. Højskolerne oplever generelt en større søgning af  unge, som har et "gap" i forhold til det udlandsophold, de skulle have været afsted på, men som ikke bliver til noget på grund af usikkerheden om corona-situationen, siger Søren Launbjerg.

Annonce

Slipper for sociale bobler

Han fortæller, at de elever, der slipper gennem nåleøjet kan se frem til et næsten "normalt" højskoleophold - hvor der dog stadig er fokus på at mindske risikoen for smitte i form af test to gange ugentlig for kursister, der ikke er fuldt vaccineret eller har været tidligere påvist smittet af covid-19.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre os mod smitte også i forhold til at holde forsigtig afstand med videre. Men kursisterne slipper for, som det ser ud nu, at opholde sig i en social bobbel og og kan agerer nogenlunde frit også gå på café og i butikker, siger Søren Launbjerg.

Den Internationale Højskole kan i øvrigt glæde sig over de sidste fire-fem år at have fuldt optag af elever. En udvikling som corona-sitationen sidste skoleår i mindre udstrækning kom på tværs af.

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Podcasts

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce