Annonce
Helsingør

Valgplakaterne skal være væk på onsdag

Annonce

Krydserne er sat, valget er overstået. Nu vil vi gerne have vores lygtepæle, træer, hegn og alt muligt andet i fred.

Mange politikere og partier har været hurtigt ude og har fået fjernet en masse af deres valgplakater. Det er dejligt, for nu, hvor valgspændingen har lagt sig, er der ikke megen glæde for borgerne ved at se regnvåde, vintersmadrede plakater med mere eller mindre vellignede portrætter af assorterede politikere. Vi gider kort sagt og lidt hårdt sagt ikke at se på jer mere.

Strips-tease

Politikerne har til og med otte dage efter valgdagen til at fjerne plakaterne. De skal altså være nede på onsdag inden midnat.

- Og kan du ikke også skrive, at politikerne skal huske at fjerne de strips, som de har sat plakaterne op med? Der er alt for mange af dem, som ikke får stripsene med, spørger Helsingør Dagblad-fotograf Torben Sørensen.

Det er hermed gjort. Og hvis politikerne ikke husker det, så skriver vi om det i avisen og laver så at sige en strips-tease på dem.

Der står nemlig i "Lov om offentlige veje m.v.", mellem venner bedst kendt bare som Vejloven, at "valgplakaterne og de midler, der er brugt til at hænge dem op med (strips, snore m.v.) skal være taget ned igen senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning".

Fælleskurs for plakater

Nogle politikere har forståelse for, at borgerne efter valget ikke smiler ved synet af endnu en valgplakat.

En lang række partier, der stillede op til valget, har således indgået en aftale - måske et forlig ligefrem - om at fjerne hinandens valgplakater, og det er en ny ting i Helsingør.

- Jeg fik en idé om, at vi da kunne hjælpes ad. Når jeg alligevel er oppe i en lygtepæl for at hente en radikal plakat, kan jeg jo lige så godt tage de andre plakater med, der hænger lige der og i nærheden med. Det er jo til glæde for borgerne, for så går det hurtigere med at få plakaterne ned. Og det er vel et meget godt signal at sende til borgerne, at vi godt kan samarbejde, siger Noah Nevado, radikal politiker.

Hvis borgere støder ind i efterladte plakater og undrer sig over, at de stadig hænger på en eller anden pæl, så er Nevado og folkene klar til at rykke ud. Han opfordrer derfor til, at borgere sender en mail til valgplakat@gmail.com med plakatnavn og sted, så tager Nevado og kompagni affære.

Den radikale kandidat nåede ikke i Helsingør Byråd med sine 46 personlige stemmer, men han er klar til valgkamp igen om fire år. Og til den tid vil den fælles plakatnedtagning være sat endnu mere i system, så partierne fordeler geografiske områder imellem sig, hvor de har ansvaret for, at lygtepælene ikke er plakatfulde otte dage efter valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

'Latterligt', 'for dumt', 'helt forkert': Afvisning af kinesisk festival møder kritik

Helsingør

Coronastatus for Helsingør: Hurrah, nu er vi kun nummer syv

Annonce