Annonce
Helsingør

Vandretur for kritisk syge børn: Fynboer vil gå fra Helsingør for børnenes skyld

Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen. Foto: Hans Hansen
Kammeraterne Hans Hansen, 37, og Kenneth Tuelund Hansen, 31, skal starte deres sommerferie i Helsingør i år. For femte gang vil de to mænd nemlig bruge deres ferie på at vandre, så de kan indsamle penge til kritisk syge børn.
Annonce

HELSINGØR: Det hele startede for godt fem et halvt år siden den 23. december på den lokale irske pub i Assens på Fyn. De to venner mødtes på baren sammen med store dele af byen, som der er tradition for i Assens. Og så begyndte de ellers at planlægge.

- Kenneth og jeg blev i festligt lag enige om, at det kunne være sjovt at gå Fyn rundt – og som aftenen skred frem og vi fik mere og mere indenbords, blev planerne vildere og vildere. Men i april besluttede vi os for faktisk at gøre det, fortæller Hans Hansen, som til dagligt arbejder som selvstændig virksomhedskonsulent.

Annonce

Lille overskud begyndte det hele

- Vi havde et lille overskud fra vores første tur, som vi besluttede at donere til børnene. Jeg er i forvejen frivillig julemand og har før doneret til børn, så det faldt os helt naturligt, at pengene selvfølgelig skulle gå til dem, siger Hans Hansen.

Desuden fandt de to kammerater ud af, at turen var en god måde at holde ferie på, og derfor har de gentaget det hvert år siden.

Vandreturene har ført kammeraterne Fyn rundt, op gennem Sønderjylland, Langeland rundt og fra Ringkøbing til Aarhus. Og nu går turen altså fra Helsingør til København, hvorefter en togtur vil tage dem til Nyborg. Fra Nyborg vil de gå til den lokale irske pub i Assens, hvor det hele startede.

Turene startede med et beskedent beløb til de kritisk syge børn. Første år indsamlede kammeraterne 3.500 kroner, men allerede året efter var beløbet oppe på 21.000 kroner. Sidste år fik de skrabet 85.500 kroner sammen, og det har givet dem blod på tanden.

- Det kunne være sjovt at nå op på et trecifret donationsbeløb i år. Vi er allerede oppe på 30.000 i år på grund af et sponsorat, så jeg tror godt, vi kan, siger Hans Hansen.

Pengene går blandt andet til malebøger, blyanter, madbilletter og biografbilletter til kritisk syge børn på Odense Universitetshospital.

Annonce

Regler på vandreturen

Det har ikke været helt ligetil at få vandreturen til at gå op i år.

På grund af coronavirus skal de fleste danskere holde sommerferie i Danmark, og det gjorde det besværligt at finde overnatning – især fordi de to kammeraters hjemmelavede regler dikterer, at de ikke må sove indenfor i den uge, de er af sted.

Fynboernes regler for vandreturen

Kenneth T. Hansen og Hans Hansen har opsat en række regler for dem selv på turen. Reglerne er:

  • Ingen offentlig eller privat transport på de planlagte gå-strækninger
  • Ingen overnatninger må ske indenfor – private haver er ok, men ikke huse
  • Hver dag skal begyndes med en Underberg Bitter
  • I løbet af ugen skal makkerparret have spist en bacon-cheeseburger på en grillbar af den gammeldags slags

- Heldigvis fik vi fat i en rigtig sød kvinde fra Nivå Havn, som hjalp os til et sted, vi kunne sove, fortæller Hans Hansen.

Nogle af reglerne er mere seriøse end andre, og en af dem bliver der da også slækket en smule på i år:

- Vi besluttede for længe siden, at den eneste der må gå med på ruten er Kronprinsen, siger Hans Hansen med et grin og tilføjer så:

- Men vi har talt om, at folk i år er velkomne til at gå med om onsdagen fra Charlottenlund til Hovedbanegården.

Sådan donerer du

Donationer kan sendes på Mobilepay: 23 20 64 71.

Indsamlingen er registreret hos Indsamlingsnævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce