Annonce
Helsingør

Vejr, trafik, krimi ... vores nye 112-redaktion dækker det meste af døgnet

Peter Hagmund
Helsingør Dagblad er del af en stor mediekoncern. Det betyder, at vi kan være først og hurtigst på krimidækningen i vores område. Men det betyder også, at du som abonnent får mange flere tilbud, end du ellers ville have fået.

Når snevejret rammer. Når en trafikulykke spærrer motorvejen. Når Kystbanen er forsinket. Så skal man naturligvis kunne læse om det på helsingørdagblad.dk.

Derfor indledte Helsingør Dagblad i begyndelsen af januar et samarbejde med 14 andre danske aviser om det såkaldte 112-stof. De mange aviser ansatte i fællesskab en række reportere, som siden 4. januar har opdateret dig fra tidlig morgen til sen aften om motorvejskøer, trafikulykker, snevejr og skybrud.

112-redaktionen følger beredskabets og politiets indsats tæt - fra brande, oversvømmelser og kemikalieudslip til anholdelser, sigtelser og kriminalsager, der kommer for retten i Helsingør. Derfor kan du forvente, at vi konsekvent dækker denne type af begivenheder på en liveblog på helsingørdagblad.dk - og naturligvis får du også nyhederne serveret i printudgaven af dagbladet.

Den nye 112-redaktion er et af flere samarbejdsprojekter, som Helsingør Dagblad indgår i, fordi vi er en del af en stor mediekoncern. Et andet er det hypermoderne livecenter, der driver vores hjemmeside døgnet rundt. Et tredje er vores printcentral, hvor redigerende journalister, der er specialister i at ombryde avissider, producerer vores printavis 365 dage om året.

Alt dette er i sagens natur usynligt for dig som abonnent og læser, for det er jo ikke væsentligt, hvordan avissiderne bliver til, eller hvor helsingørdagblad.dk bliver redigeret. Det væsentlige er, at det sker. Det har imidlertid stor betydning for vores mediehus, at vi kan drive disse ting effektivt og velfungerende i samarbejde med andre danske mediehuse.

Vores samarbejde med andre mediehuse har dog også meget synlige udslag for dig som læser. F.eks. har du som abonnent på Helsingør Dagblad adgang til et hav af podcasts, hvoraf jeg vil anbefale disse fem.

1 Politik med øl i blodet

Du finder Politik med Funding og Løvkvist på din smartphone eller tablet i appen Nyhedskiosken. Du kan også finde podcasten ved at gå ind på dagbladets hjemmeside.

Politisk redaktør Thomas Funding og politisk reporter Kasper Løvkvist drikker hver uge øl og diskuterer dansk politik i podcasten "Politik med Funding og Løvkvist". Om Støjberg, Ellemann, mink og alt det andet, der fylder i dansk politisk journalistik netop nu.

2 Bobler på aktiemarkedet

Du kan lytte til Erhvervsklubben i vores nyhedsapp, Nyhedskiosken, eller via Apple podcast, Google podcast og Spotify. Og selvfølgelig også på vores hjemmeside.

Podcasten Erhvervsklubben ser hver uge nærmere på erhvervslivet. I denne uge handler Erhvervsklubben blandt andet om det boomende boligmarked og om aktiemarkederne, der ifølge aktieanalytikere er begyndt at rumme flere bobler – bl.a. på de grønne aktier.

3 Jims verden ændrede sig - på toilettet

I en ny podcast fortæller multi-iværksætter og designer Jim Lyngvild om et vendepunkt i sit liv. Foto: Søren Gylling

Tak skæbne er titlen på en række podcasts, hvor kendte danskere fortæller om begivenheder, der har haft afgørende indflydelse på deres liv. I et nyere afsnit fortæller multikunstneren Jim Lyngvild således om den forandring, han gennemgik på et toilet på sin efterskole.

4 Tag på vinskole

Martin Seymour (bagerst) bliver klogere på vin sammen med vinanmelder Kenneth Klingenberg. Du finder podcasten på helsingørdagblad.dk

Madanmelder Martin Seymour er kommet på skolebænken hos vinskribent Kenneth Klingenberg. I podcasten bliver de - og du - klædt på bedre at forstå vinens forunderlige verden. I det seneste afsnit smager de to blandt andet på traditionsrige vine fra Toscana.

5 Dorte og barnebarnet fra Espergæde

- Vi er et hold, siger Dorte Steenstrup om at bo sammen med sin datter, svigersøn og barnebarn. Foto: Torben Sørensen

Dorte Stenstrup bor i Espergærde sammen med sin datter, sin svigersøn og sit barnebarn. Hvordan det er at bo sammen flere generationer, kan du høre i podcasten Danmark Fortæller, når Helsingør Dagblads journalist Sidsel Hasberg fortæller historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Biogas-skandale nummer to

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Debat

Kvinder, hvem kæmper vi egentlig imod?

Annonce