Annonce
Helsingør

- Vi arbejder på at optimere covid-19-testning

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix


Annonce

Dagbladet skrev lørdag en historie om, at man ikke kan blive testet for covid-19 i Helsingør, hvis man får en henvisning gennem en læge. I det tilfælde vil man blive tilbudt en test på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

På den baggrund oplyser Sundheds- og Ældreministeriet, at det "er centralt for regeringen, at prioriterede grupper herunder bl.a. personer med symptomer sikres let adgang til test":

"For netop at kunne sikre denne prioritering henvises personer med symptomer til sundhedsporet, hvor de får direkte adgang til test. Personer der testes i sundhedssporet er således prioriteret gennem sundhedsvæsnet og kan testes på de testfaciliteter, der er en del af dette spor. Personer, der ikke har symptomer, testes gennem samfundssporet. Det er som udgangspunkt de hvide testtelte, hvor man selv kan booke en tid på coronaprover.dk", oplyser ministeriet, der løbende arbejder "på at optimere organiseringen af udredning for covid-19, særligt på baggrund af de erfaringer der er gjort under den første del af covid-19-epidemien,” som ministeriet skriver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce