Annonce
Livsstil

- Vi blev begge så berørte af oplevelsen, at vi græd spontant af glæde

Paula Larrain Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Mig og Kulturen: Journalist og tv-vært Paula Larrain

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Kultur er en kilde til stor glæde i mit liv og ikke mindst nye opdagelser. Især musik, film og bøger gør varige indtryk på mig. Musik udløser følelser som lykke, tristhed og taknemmelighed, mens bøger udvider min bevidsthed og horisont.

Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

- Der er mange at vælge imellem. Men en af dem, jeg har lært mest af, var en trilogi om Cicero. Jeg elsker historiske romaner, og denne trilogi af Robert Harris var så tæt på virkeligheden, som historikere kan komme. Det er fascinerende at opleve, hvordan mekanismerne omkring politik altid har været de samme, selv under den romerske republik, der var meget avanceret i forhold til håndtering af menneskers magt og tendensen til at blive korrumperet af den. Jeg har lige nu også en interesse i amerikansk socialrealisme. USA påvirker os meget kulturelt, og jeg finder stor interesse i at nå dybere ind i den amerikanske samfundsudvikling via ny litteratur. Lige nu gør romanen “This Is How It Always Is” stort indtryk.

Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- "The Glass Spider Tour" med David Bowie. Jeg oplevede ham i Barcelona i 1987, og jeg drømmer mig ofte tilbage til det stadion for at genopleve ham. Der er mange albums, jeg hører igen og igen. For eksempel "My Spanish Heart" af Chick Corea. Det bliver jeg aldrig træt af, selvom jeg har hørt det, siden jeg var cirka otte år, og min far ofte satte kassettebåndet på i bilen. Jeg kan alle takter udenad.

Hvilken film, tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg har været meget optaget af tv-serien ”13 Reasons Why”. Det er fantastisk flot produceret drama om vilkårene for unge mennesker i middelklassens USA og ligger i god tråd med min litterære interesser lige nu. Ellers ligger alle Star Wars-film mit hjerte nær. Det er et univers, jeg har fulgt, siden jeg var barn, og aldrig tabt interessen for.

Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- En udstilling af den amerikanske impressionist Whistler på Tate Gallery for mere end 20 år siden. Jeg husker, hvordan min fætter og jeg faldt i staver foran et billede, hvis himmel så meget bekendt ud, og som jeg i dag altid bærer for mit indre blik. Maleriet viste sig at hedde “Valparaiso”, som er min fødeby, og himlen var så genkendelig, fordi det har været den første himmel, jeg nogensinde så. Fra hospitalet, der netop havde vinduer i den retning. Vi blev begge så berørte af oplevelsen, at vi græd spontant af glæde. Min fætter er i øvrigt selv kunstmaler, og jeg skyndte mig at købe plakaten af Whistlers “Valparaiso”, der nu hænger hjemme hos min voksne søn.

Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg strikker jo som en galning, så jeg er konstant i gang med et kunsthåndværk af en slags. Nyere danske strikdesignere som PetiteKnit og MyFavoriteThingsKnitwear eller Lene Holme Samsøe holder jeg meget af.

Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Jeg vil afgjort gerne til flere koncerter. Både klassiske, jazz og rock og gerne pop. Det ærgrer mig altid, at jeg er på bagkant med alle koncertkalendere, da jeg elsker at gå til koncert og gerne vil dyrke det mere, nu min yngste søn er blevet stor nok til at tage med.

Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Det er svært at komme i tanker om en. Så jeg har åbenbart været heldig. Det eneste, der dukker op i mit hoved, er filmen ”Armageddon”. Øv, hvor var den dårlig! Og jeg er ellers til at alt med sci-fi.

Paula Larrain

Født i 1970. Kom som fireårig til Danmark med sine forældre, der var politiske flygtninge fra Chile.

Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole tilbage i 1998 og har i mere end to årtier arbejdet som journalist og radio- og tv-vært. De første år var det særligt udenrigsstoffet, der var hendes fokus, men de fleste vil nok huske at have mødt hende første gang, da hun var vært på TV-Avisen. Siden forlod hun DR og blev selvstændig.

Paula Larrain har desuden skrevet flere bøger. Blandt andet selvbiografien ”I morgen skal vi hjem” og medieromanen ”Uden for citat”.

I 2018 vendte hun tilbage til DR med radioprogrammet ”De højere magter”. Paula Larrain er aktuel som vært på tv-programmet ”Det gode råd” på DR2, hvor et panel af åndelige vejledere diskuterer livets store spørgsmål.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hornbæk blomstrer: - Vi får et fantastisk år

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Barslund-boss vil tjene penge trods stort minus i regnskabet: - Det går faktisk rigtig godt i virksomheden

Rejser For abonnenter

Svenske fristelser: Gå i Tycho Brahes fodspor

Navne

Nu reagerer verdensstjerne: - Du lever videre i vores hjerter

Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Helsingør

Hørte du også bulder og brag i Helsingør torsdag eftermiddag? Her er forklaringen

Erhverv For abonnenter

Ilse Jacobsen er tilbage efter svær sygdom: - Jeg skal lære at passe bedre på mig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Velbekomme: Sådan griller du makrel

Hornbæk

Ejer af Det Fedtede Hjørne efter ballade og uro: - Vi kan ikke gøre noget ved, at de unge stiller sig uden for

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Helsingør

Covid-19 florerer i Helsingør-områder med få vaccinerede: Stikket holder corona-smitten væk

Helsingør For abonnenter

Per taber kampen mod sine plageånder: Derfor slipper vi aldrig af med måger

Helsingør

Knallertfører forsøgte at køre fra politiet: Endte med flere sigtelser

Annonce