Annonce
Helsingør

Vi fester videre: Stribevis af anmeldelser om høj musik

Vi fester som sjældent før.  Det giver travlhed hos politiet.Foto: Lars Johannessen
- Vi kan desværre ikke nå ud til alle anmeldelser, siger vagtchef David Buch, Nordsjællands Politi. I løbet af weekenden er der i politikredsen nu indløbet 69 anmeldelser om høj musik fra private fester.
Annonce

HELSINGØR: Der er fest i gaden. Vi fejrer fødselsdage, eksamener, bryllupper og måske bare livet i al almindelighed som sjældent før. Det mærker politiet i Nordsjællands Politikreds rigtig meget til.

I weekenden er der indløbet rekordmange anmeldelser om dét, man kalder "musik til ulempe". Det er typisk naboer til en privatfest, der ringer til politiet, fordi larmen bliver for meget.

Lørdag var der 38 anmeldelser. Søndag har politiet modtaget yderligere 31 anmeldelser, blandt andet fra Helsingør, Espergærde og Hornbæk.

- Alt bærer præg af, at folk på grund af coronaen har været afskærmet fra hinanden i snart tre måneder. Nu løsnes der op. Vi må være 50 mennesker sammen. Der er ferier og så videre. Så der er en masse fester, der nu skal indhentes, siger vagtchef David Buch, Nordsjællands Politi.


- Alt bærer præg af, at folk på grund af coronaen har været afskærmet fra hinanden i snart tre måneder. Nu løsnes der op. Vi må være 50 mennesker sammen. Der er ferier og så videre. Så der er en masse fester, der nu skal indhentes,

David Buch, vagtchef Nordsjællands Politi.


Han understreger, at det langt fra er et sommerhus-fænomen med de mange fester. Anmeldelserne om musik til ulempe er spredt ud over hele politikredsen.

- Det er udsatte konfirmationsfester, bryllupper, runde fødselsdage, der nu skal fejres. Folk tager revanche fra al den tid, hvor vi ikke har kunnet mødes. Det betyder stor travlhed hos os. Og vi kan simpelt hen ikke nå ud til alle anmeldelser. Ikke fordi vi ikke tager anmeldelserne alvorligt. Men vi kan ikke nå dem allesammen, siger David Buch.

Annonce

Politiloven

Politiet har i følge politiloven mulighed for at tage musikanlægget med, hvis festdeltagerne ikke skruer ned.

Dette har dog indtil videre ikke været nødvendigt ved nogle af det store antal anmeldelser i Nordsjællands Politikreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce