Annonce
Helsingør

Vi kan stadig sætte uret efter Oslobåden

Oslobåden sejler igen, nu med ændrede tidspunkter, her set ud for Helsingør. Foto: Lars Johannessen
Pearl Seaways og Crown Seaways, der dagligt passerer Helsingør på ruten mellem København og Oslo, stopper nu også i Frederikshavn. Det har ændret rutinerne langs Helsingørs kyststrækning.
Annonce

ØRESUND:  Vi har kunnet stille vores ure efter den. Præcis på slaget ville den sejle forbi Helsingørs kyststrækning, og sådan har det været i årevis.

Med coronakrisen indstillede Oslobåden sin sejlads, lige som  alle andre transportmidler, hvor mange mennesker er samlet, måtte gøre det.

Den 25. juni genoptog rederiet DFDS sejladsen på ruten mellem København og Oslo, og vi så frem til igen at kunne stille uret. Men nej, også her har coronakrisen ændret rutinerne.

Den opmærksomme Øresunds-iagttager vil have bemærket, at noget ikke er, som det plejer at være.


Vi håber, at åbningen af denne rute vil få positiv betydning for turismen og handlen i de tre byer og omkringliggende regioner.

Torben Carlsen, CEO i rederiet DFDS.


Før sejlede Oslobåden forbi Kronborg-pynten klokken 18 på vej nordover. Om morgenen rundede den Kronborg for sydgående mod København klokken otte.

Nu er klokken kun 15, når båden passerer Helsingør på vej nordpå. Og kun syv morgen, når den hilser godmorgen til Øresund, på vej til København.

De ændrede tidspunkter skyldes, at rederiet DFDS har besluttet at åbne en ny rute mellem Frederikshavn og Oslo med daglige afgange og ankomster.  Ruten besejles af de to velkendte DFDS-skibe, Pearl Seaways og Crown Seaways, som nu stopper i Frederikshavn på ruten mellem København og Oslo, begge veje.

DFDS - i tal

DFDS leverer færge- og transport services i Europa og Tyrkiet med en årlig omsætning på 17 mia. kr.

Over 10.000 fragtkunder anvender DFDS færge- og havneterminal services samt transport- og logistikløsninger.

DFDS tilbyder  transport på korte færgeruter og ruter med en overnatning til fem millioner passagerer, heraf mange i egen bil.

 8.400 DFDS-medarbejdere er fordelt på skibe og kontorer i 20 lande.

DFDS blev grundlagt i 1866, har hovedkontor i København og er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Der er dagligt afgang fra København klokken 14, fra Frederikshavn klokken 23.30 med ankomst i Oslo den følgende morgen klokken 9.

Fra Oslo er der afgang klokken 12, fra Frederikshavn klokken 22 med ankomst til København klokken 9.

- Vi håber, at åbningen af denne rute vil få positiv betydning for turismen og handlen i de tre byer og omkringliggende regioner. Vi glæder os også over at kunne servicere fragtkunder, lastbiler og anden form for godstransport på ruterne, siger Torben Carlsen, CEO i DFDS.

Det er 46 år siden, at DFDS har sejlet i rutefart mellem Frederikshavn og Oslo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Sådan gør du hvis....: Helsingør Kommune laver coronaguide til forældre

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce