Annonce
Helsingør

Vi kom igennem: - Du kan blive vaccineret på Bornholm

En 90-årig borger i Helsingør må kigge langt efter sin vaccination, selv om hun for længst er blevet indkaldt. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)
Helsingør Dagblad kom igennem på Region Hovedstadens telefonnummer til en vaccinationstid. Men beskeden var nedslående

CORONAVACCINATION: - Du kan få en tid på Bornholm.

Sådan lød beskeden, da det onsdag lykkedes Helsingør Dagblad at komme igennem til en medarbejder på Region Hovedstadens telefonnummer til corona-vaccination.

Med en imødekommende stemme kunne en medarbejder i centret for vaccinationsbooking fortælle, at der ikke er nogen tider og at han ikke kunne oplyse om, hvornår der kommer en tid, som en 90-årig mobilitetshæmmet borger, bosat i Helsingør, realistisk kan få glæde af.

Helsingør Dagblad fortalte om situationen for den 90-årige Annelise Nielsen, kendt som Bitte fra Helsingør, hvis pårørende siden midten af februar forgæves har forsøgt at komme i kontakt med region Hovedstadens vaccinationsbooking.

Dette er fortsat ikke lykkedes.


Og lige nu har vi også kun en tid på Bornholm. Desværre kan jeg ikke sige noget om, hvornår de næste tider i Region Hovedstaden kommer. Det kommer an på, hvornår vi får flere vacciner,

Medarbejder i Region Hovedstadens bookingsystem


- Jeg vil gerne booke en tid til den 90-årige Helsingør-borger, nu, hvor vi endelig er kommet igennem til jer, forsøgte Helsingør Dagblad.

Dette lod sig desværre ikke gøre.

- Det må jeg desværre ikke lade dig gøre. Og lige nu har vi også kun en tid på Bornholm. Desværre kan jeg ikke sige noget om, hvornår de næste tider i Region Hovedstaden kommer. Det kommer an på, hvornår vi får flere vacciner, lød det fra den venlige medarbejder.

Ifølge de erfaringer, som familien Boldsen i Helsingør allerede har gjort sig, så er det langt fra sikkert, at de kommer igennem til at kunne bestille en tid til deres 90-årge familiemedlem, selv om der er kommet flere vacciner.

Forløbet for at få en vaccinationstid til 90-årig borger i Helsingør

  1. Fredag den 12. februar 2021 modtager 90-årige Annelise Nielsen et brev, hvor hun bliver indkaldt til corona-vaccination i Region Hovedstaden.
  2. Mandag den 15. februar 2021 kl. 8 ringer datteren, Dorte Boldsen, første gang til det oplyste nummer for at booke en vaccinationstid til sin mor.
  3. Dorte og Steen Boldsen ringer 67 gange på dette nummer frem til og med onsdag den 17. februar.
  4. Torsdag den 18. februar, ved opringning nummer 68, kommer de igennem til en ventetone.
  5. Efter en time og 56 minutter med denne ventetone bliver forbindelsen afbrudt efter en kort besked om, at der er mange, der forsøger at bestille tid.
  6. Fredag den 19. februar taler Boldsen med en receptionist på Region Hovedstadens hovednummer og bliver viderestillet til det nummer, som de allerede har ringet på 68 gange.
  7. Tirsdag den 23. februar kommer Boldsen igen igennem på vaccinationsnummeret og får den automatiske telefonsvarer, der fortæller, at der ikke er nogen ledige tider. Prøv igen senere.
  8. Mandag den 1. marts. Familien Boldsen har nu ringet 101 gange, men har endnu ikke fået en vaccinationstid til 90-årige Annelise Nielsen.
  9. Onsdag den 3. marts. Helsingør Dagblad kommer igennem til en medarbejder i Region Hovedstadens bookingcenter til coronavaccinationer. Der er en ledig tid til vaccination på Bornholm. Man kan ikke oplyse, hvornår der kommer tider i Region Hovedstaden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce