Annonce
Helsingør

- Vi prioriterer cyklisme

Vi er slet ikke i mål, forklarer den radikale Christian Holm Donatzky om arbejdet for at forbedre cyklisterne forhold. Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Forleden var der en artikel om cyklisme i Helsingør Dagblad. Desværre kom kun halvdelen af mine udtalelser med, så det kom ikke med, at jeg – som altid – synes, at cyklismen skal prioriteres højere. I al den tid, jeg har siddet i byrådet, er Radikale gået til budgetforhandlingerne med ønske om at afsætte flere penge til bedre forhold for cyklisterne.

Det har heldigvis også givet pote. Der er blevet lavet cykelstier på Skindersøvej, Nordre Strandvej og dele af Mørdrupvej de senere år. Vi har vedtaget en cyklistplan, og der er hvert år afsat 2 mio. kr. til realisering af konkrete projekter i Cyklistplanen. Der er cykelstier på vej på Møllebakken og Gl. Hellebækvej.

Men vi er slet ikke i mål. Derfor går Radikale igen til budgetforhandlingerne i år med ønske om flere penge til cyklistplanen og til cykelstier. Der er mange steder, der trænger til en cykelsti – bl.a. Lappen og Søndermarken.

Annonce

Ingen partier er imod bedre forhold til cyklister i skåltaler. Men når det kommer til prioritering af midler, taber cyklerne alt for ofte til bilerne. Det gælder også i Helsingør, hvor de fleste andre partier prioriterer parkeringspladser til biler højere end bedre cyklistforhold. Derfor er der også et klart valg til kommunalvalget til november.


Der er mange steder, der trænger til en cykelsti – bl.a. Lappen og Søndermarken.

Christian Holm Donatzky, De Radikale


Transporten er den sektor, der udgør den største klimabelastning i Helsingør Kommune. Vi er nødt til at træffe grønne transportbeslutninger. Derfor er det helt uforståeligt, at Socialdemokratiet og Konservative ikke engang ville være med til at undersøge mulighederne for at indføre betalingsparkering i Helsingør centrum, da Radikale stillede forslaget. Det virker som om, de to partier er bange for vælgerne. Men er det ikke netop op til valgene, at vi skal diskutere det, som optager vores borgere?

Man kan evt. indføre betalingsparkering med den første time gratis. Det vil gøre det muligt at skabe et bedre flow til gavn for butikkerne, det vil gøre beboerlicenser mulige og det vil gøre det muligt for en privat investor at finansiere et parkeringshus, i stedet for at kommunen skal bruge 18 mio. kr. på et parkeringsdæk. Det kan man få rigtig meget cykelsti for. Indtægterne fra betalingsparkering kan man bruge på bedre forhold for den grønne transport – gående, busser og cykler.

Vi er nødt til at prioritere den grønne transport i den klimakrise, vi står i. Desværre ser det ud til, at flertallet af partierne ikke tager det alvorligt – hverken lokalt og nationalt. Senest så vi det i den netop indgåede infrastrukturaftale, hvor der ingen forbedringer er på Kystbanen, og hvor beløbet til cyklisme udgør under to procent af det samlede beløb.

+

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det Christian Holm Donatzky fra De Radikale, der skriver.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce