Annonce
Helsingør

Video: Kaja og Bøjes unger charmerer passagerer

Tre nuttede mågeunger forsøder ventetiden for passagererne i færgeteminalen ved Helsingør Station.

Annonce

Helsingør: Der er trængsel og pippen på gesimsen udenfor vinduerne i færgeterminalen ved Forsea.

Her har tre dunede mågeunger taget ophold, mens mågemor holder øje med dem fra taget.

Et syn der vækker glæde og begejstring blandt passagererne, fortæller Karsten Yde, som jævnligt benytter overfarten mellem Helsingør og Helsingborg.

- Der er rigtig mange børn og voksne, der stopper op for at betragte mågeungerne. Det er et betagende syn, fortæller han.

Annonce

Mågepar er gengangere

Han fortæller, at mågeparret, der har fået ungerne, angiveligt står bag indtil flere kuld unger gennem en årrække. I år er der dog ekstra mange at holde øje med.

- De der arbejder med billetterne fortæller, at det er første gang, de har fået tre unger. De plejer kun at få et kuld på to unger, som de ansatte plejer at kalde for Kaj og Bøje, fortæller Karsten Yde.

Eftersom familieforøgelsen har skabt navneproblemer, har Helsingør Dagblad taget sig den redaktionelle frihed i stedet at opkalde mågeparret for Kaja og Bøje.

Tamme mågeunger

Karsten Yde oplyser, at mågeungerne på gesimsen ikke er det eneste kuld. Der skulle også være flere reder på taget ovenover færgeterminalen udenfor vinduet i de ansattes frokoststue.

De tre mågeunger, der er synlige for passagererne, lader sig ikke distrahere af, at der kun er en glasrude imellem dem og de børn og voksne, der betragter dem.

- De virker meget tamme og bliver slet ikke forskrækket. De har fundet ud af, at der ikke er nogen, der gør dem noget, fortæller Karsten Yde.

Annonce

Lander i hovedet

Mågeungerne er ikke de eneste, der er tamme. Karsten Yde, som driver firmaet Svensk Kano Ferie, fortæller, at haven ved det hus han bor i om sommeren , som har adresse to timers kørsel nord for Helsingborg, også dagligt får besøg af fugle, som kommer helt tæt på, hvis ikke de bliver fodret.

- Jeg har nogle tamme musvitter og spætmejser, som lander i hovedet på mig, hvis ikke jeg har fodret dem til tiden. Jeg sover i en hængekøje udenfor om natten, når det er varmt. Der holder også to egern til, som jeg fodrer, som er meget tamme, fortæller Karsten Yde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce