Annoncørbetalt indhold

Vil bygge menighedshus foran domkirken

Annonce

Menighedsrådet ved Helsingør Domkirke vil søge om tilladelse til at bygge et helt nyt menighedshus på arealet mellem Helsingør Domkirkes store tårn og Sct. Anne Gade.

HELSINGØR: Helsingør Domkirke lider af pladsmangel.

Især når kirkens kor og orkester skal øve, kniber det med pladsen. Men kirken mangler også tidssvarende faciliteter til konfirmationsforberedelse, foredrag, møder med mere.

- Vi har et enormt behov for mere plads. Vi er Danmarks største stift, og vi har overhovedet ikke lokaler, der kan rumme alle de aktiviteter, som følger med. Alle andre domkirker har efterhånden fået et menighedshus. Nu mener vi, at det er vores tur, siger Ulla Ringbæk, næstformand i menighedsrådet og formand for kirkeudvalget ved Helsingør Domkirke.

Nybyggeri

Menighedsrådet for Helsingør Domkirke er derfor gået i dialog med Helsingør Kommune om muligheden for at bygge et nyt menighedshus på pladsen foran domkirken.

Planen er at bygge et hus foran kirkens store tårn ud mod Sct. Anna Gade, på hjørnegrunden mod Sct. Olaigade på det område, hvor der nu er græs og træer.

- Vi forestiller os et hus, der vil passe ind i omgivelserne, som vil bestå af en høj stueetage og en lav loftsetage med skråvægge, forklarer Ulla Ringbæk.

Stueetagen skal bestå af et stort rum, hvor kor og orkester kan øve og der kan holdes møder, foredrag med mere. En tanke er også, at rummet skal kunne deles i to, så to hold kan holde konfirmationsforberedelse samtidig. Ved siden af det store rum skal der være et handicaptoilet og et lille køkken.

Kræver tilladelse

Ulla Ringbæk fortæller, at der har ligget huse på grunden før, men det er ikke tilladt at bygge der ifølge den gældende lokalplan. Det vil derfor kræve en politisk tilladelse fra byrådet, hvis domkirken skal have lov til at bygge det ønskede menighedshus.

- Vi er kun ved de indledende overvejelser. Vores plan er at forberede en samlet pakke for politikerne inden sommerferien, siger Ulla Ringbæk.

Med i denne samlede pakke vil også være et forslag til en forskønnelse af hele pladsen omkring domkirken. Her har kirken og kommunen aftalt, at man vil udvikle en fælles plan.

Kritisk udvalgsformand

Det er i første omgang politikerne i kommunens by-, plan- og miljøudvalget, der skal tage stilling til kirkens byggeplaner.

Her er udvalgsformand Christian Holm Donatzky ikke umiddelbart begejstret.

- Jeg har hørt om planerne, og jeg synes ikke, der skal ligge en bygning der. Det bliver for tæt op ad kirkens tårn. Jeg synes, kirken bliver for trængt. Der er noget luft omkring kirken og et kig til tårnet, som er rigtigt godt. Det vil være synd at klemme inde, siger den radikale udvalgsformand.

Han foreslår, at domkirken i stedet kan overtage kommunens grund på hjørnet af Sophie Brahesgade og Hestemøllestræde, selvom det er lidt længere væk fra kirken.

- Uanset hvad der er politisk stemning for, er det godt at få det afklaret. Sammen med kirken har kommunen mange gode planer for pladsen omkring kirken. Det influerer selvsagt på de planer, om der skal bygges et hus på en del af pladsen, siger Christian Holm Donatzky.

Det er planen, at kommunen og domkirken vil søge fonde om hjælp til ombygningen af domkirkepladsen, når den fælles plan er klar.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce