Annonce
Espergærde

Virksomhed fik stoppet lokalplan for 700 boliger: Ærgerligt, at kommunen ikke lyttede

"Da vi valgte at klage, var det alene, fordi vi oplevede, at kommunen ikke tog de klare konflikter omkring støj alvorligt nok," forklarer Carmo-direktør Claus Steenstrup Ishøy. Foto: Lars Johannessen
Carmo i Espergærde bliver nabo til nyt boligområde og frygter fremtidige støj-klager.

ESPERGÆRDE: Det var en klage fra virksomheden Carmo til Planklagenævnet, som forleden fik nævnet til at trække tæppet væk under en gigantisk lokalplan, som Helsingør Byråd havde vedtaget – en plan, der tillader byggeri af op til 700 boliger i det tidligere industriområde langs Hovvej i Espergærde, der får Carmo som nabo.

- Vi har været meget tidligt på banen med det her. Det er ærgerligt, at kommunen ikke lyttede, for nu ser det ud til, at det er en masse tid og kræfter, der bliver spildt, forklarer Claus Steenstrup Ishøy, direktør for Carmo.

Forleden vurderede Planklagenævnet, at kommunens lokalplan efter alt at dømme var i strid med Planloven, og at Carmo har ret i klagen - en klage, der vel at mærke kom i kølvandet på flere indsigelser mod kommunens planer fra netop Carmo, som påpegede, at virksomhedens ventilation helt lovligt støjer mange timer i døgnet og også vil støje, når naboen ikke længere er et dødt erhvervskvarter, men et levende boligområde.

Annonce

Nu har nævnet så stoppet kommunens videre arbejde på udviklingen af de 700 boliger. Alt tyder på, at kommunen skal udarbejde en helt ny lokalplan, hvilket kan forsinke byggeriet i længere tid.

- Jeg håber på, at der nu kommer en robust og langtidsholdbar lokalplan, som proaktivt tager hånd om de støj-udfordringer, der er, så hverken nye beboere eller kommunen eller vi skal bruge kræfter på klagesager, siger Claus Steenstrup Ishøy.

Deres nye drømmebolig

Med investorer, der skal finansiere boligbyggeriet på sidelinjen, har kommunen arbejdet på lokalplanen i flere år. Som nævnt har Carmo, der producerer plastkomponenter, flere gange undervejs gjort kommunen opmærksom på, at lokalplanen ikke i tilstrækkelig grad sikrede, at virksomheden også vil kunne støje i fremtiden.

- Da vi valgte at klage, var det alene, fordi vi oplevede, at kommunen ikke tog de klare konflikter omkring støj alvorligt nok og sikrede en lokalplan, der var tilstrækkelig tydelig, så de nye ejere ved, hvad de går ind til, og vi undgår konflikter omkring støj, når de nye beboere først er flyttet ind... Derfor vil vi gerne sikre os, at vilkårene er tydelige for de mennesker, der køber deres nye drømmebolig, forklarer Claus Steenstrup Ishøy, direktør for Carmo.

Op til 15 forskellige nationaliteter

Carmo ligger på Højvangen i Espergærde og har gjort det siden 1960'erne.

Der er cirka 100 ansatte, mange bosat i Helsingør Kommune. Virksomheden er multikulturel og har haft op til 15 forskellige nationaliteter ansat.

Virksomheden producerer blandt andet ventiler til urinposer, dele til kirurgiske instrumenter og beholdere til test af antibiotika. Produktionen foregår døgnet rundt.

Virksomheden har ligget i Espergærde siden begyndelsen af 1960'erne og producerer blandt andet ventiler til urinposer, dele til kirurgiske instrumenter og beholdere til test af antibiotika. Carmo har investeret et tocifret millionbeløb i en ny produktionshal på Højvangen.

Annonce

Meget uheldigt

Politikere i Helsingør Byråd ærgrer sig over situationen og er overraskede over, at Planklagenævnet har rejst tvivl om afgørende dele af det langstrakte, omfattende lokalplanarbejde - blandt andre Jens Bertram fra De Konservative.

- I og med, at lokalplanen formentlig bliver underkendt, så må man sige, at embedsværket har fortolket anderledes, end de gør i Planklagenævnet. Det er meget uheldigt. Jeg forstår fuldt ud Carmos bevæggrund for at klage. Vi ved jo, at boliger i industrikvarterer kan give problemer i forhold til støj og den slags. Men jeg havde en klar forventning om, at vores rådgivning og sagsbehandling var den rigtige, siger Jens Bertram.

Det er ikke afgjort, hvordan Planklagenævnets endelige afgørelse i sagen bliver, og hvornår den kommer. Men kommunen arbejder allerede ud fra, at lokalplanen om det store boligområde skal laves om.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Drømmene om et badehotel i Espergærde... glimt af fiskerlejets historie

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Navne

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Annonce